Napisano 15 Lipiec 200420 l Witam. Czas na kojelny model a bedzie nim Audi RS 6. Chcialbym go dobrze wymodelowac wiec prosilbym o pomoc i wytykanie bledow. Aktualny stan pracy:
Napisano 16 Lipiec 200420 l Autor prosilbym o pomoc w uporzadkowaniu siatki bo zanim rusze dalej chcialbym miec jako taki porzadek :D
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor po prostu podoba mi sie to audi. ostanio probowalem zaczynac 4 samochody i w kazdym zrobilem blotnik i maske i dalej mi sie nie chcialo robic. przy tym juz jest inaczej :D
Napisano 17 Lipiec 200420 l a co tu jest jak nie jako taki pozadek.....moglo by byc lepiej ale i tak nie jest zle.... juz myslalem ze bedzie koniec z świetem samochodow na forumale sie chyba mylilem :P:P:P eh ale co tam .... zycze powodzenia.....zagladne pewnie w ta pracke jak bedzie w GFW :D jesli tam bedzie :D
Napisano 17 Lipiec 200420 l Siatka jest czysta, ale moja propozycja jest taka: Czerwone usunąc, zielone stworzyć. Jeszcze tą szarą po prawej stronie od prawej czerwonej można przesunąc troche w lewo. Wszyskto aby zachowac idealnie okrągłe nadkole. :)
Napisano 17 Lipiec 200420 l hehe ty tez konczyles na masce i blotniku? znam ten bol:D Teraz robie Astre (zaczynam trzeci raz) i to jest najwiekszy postep jaki w zyciu dokonalem. Widze ze robisz splajnami, wiec mam taka mala propozycje biarac pod uwage moje doswiadczenie. wszystkie samochody jakie zaczynalem robic na splajnach zawsze konczylem na masce i blotniku bo mi bledy w masce wychodzily i niedawalem rady. teraz sprobowalem polymodelingu no i wuala jest to co jest zapraszam na wipa. Jak ci sie znudzi ten samochod rozpatrz moja uwage jest o niebo latwiej. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor hehe ty tez konczyles na masce i blotniku? znam ten bol:D Teraz robie Astre (zaczynam trzeci raz) i to jest najwiekszy postep jaki w zyciu dokonalem. Widze ze robisz splajnami, wiec mam taka mala propozycje biarac pod uwage moje doswiadczenie. wszystkie samochody jakie zaczynalem robic na splajnach zawsze konczylem na masce i blotniku bo mi bledy w masce wychodzily i niedawalem rady. teraz sprobowalem polymodelingu no i wuala jest to co jest zapraszam na wipa. Jak ci sie znudzi ten samochod rozpatrz moja uwage jest o niebo latwiej. Pozdrawiam serdecznie wiem ze jest o niebo latwiej bo robie polymodelingiem a nie spajnami :D i updejt
Napisano 17 Lipiec 200420 l Cocojambo, jak ktoś daje screeny z siatki, odrazu nie znaczy, że to spline`y. ;P Model fajny ... a raczej nie .. kolejne Audi. ;P Znudził mi się ten wygląd. Ale wykonanie spoko. Ździwiłam się, ze już tyle zrobiłeś. :D Standardowo bug przy łączeniu ramy przedniej szyby (tam u dołu...). Nio i oczywiscie brak wielu detali w karoserii, na których to najwięcej się czasu traci. Ps: Śmiechowaty drązek ;P
Napisano 19 Lipiec 200420 l Dookoła lamp masz błędy.Mam nadzieje żę poprawisz siatke.Czemu nie robisz Rs-ki w wersji kombi??A tak to fajny model.
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor maly update. glownie poprawilem bugi przy swiatlach, grilla, i siatke.
Napisano 22 Lipiec 200420 l Pracuj pracuj - opona na razie jest wklesla na biezniku - niepotrzebnie wchodzisz w szczegoly
Napisano 22 Lipiec 200420 l Oponka bardzo skomplikowana, będzie się woooooolno renderować z 4 kołami. A szparki pomiędzy przednią klapą a nadkolem są za duże IMO. Poza tym, kawał roboty już masz.
Napisano 23 Lipiec 200420 l XMark zasuwoasz jak maly robocik :) model ladny oponk atez :) powodzenia w dalszym modelowaniu przednie reflektory chyba troszke inaczej wygladaja postarams ie znalesc jakies referki i zamiescic na forum swego czasu jak robilem audi a6 mialem przyjemnie wielkie foto przedniego reflektora moze ci pomoze . :)
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor kolejny update. dorobilem szyby i uszczelki, teraz zajme sie tylem i pozniej pozostaje tylko wnetrze. jeden render jest z lakierkiem, ale zrboilem go tak na szybko wiec efekt jest kiepski
Napisano 26 Lipiec 200420 l powiedz jak zrobileś ten chrom lamp :D Fajny jest jakby nie mówić, a co do uszczelek to są krzywe popraw je
Napisano 26 Lipiec 200420 l Ale to wygląda właśnie na V-raya nawet to po renderze widać napisz jak to zrobileś ?
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor fałrejek ofkros. a jak to zrobilem?? bardzo prosto, material falrejowski, reflection -bialy i enviorment hrdi- uffuzi.
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor zrobilem tyl. ma jeszcze pare niedociagniec ale to sie poprawi. uszczelek przy szybie jeszcze nie ruszalem
Napisano 27 Lipiec 200420 l Daj lepszy sampling dla GI bo nie wiadomo czy model jest krzywy, czy to wina rendera:/
Napisano 28 Lipiec 200420 l No im wyżej tym lepiej oczywiście:] Musisz sam zobaczyć gdzie jest to optimum pomiedzy jakościa a czasem renderów.
Napisano 28 Lipiec 200420 l Mi się audiki osobiście podobają nie wiem jakich wartości ci polecić bo sam u siebie wogóle tego nie zmieniałem, no ale pracój muśi być wypasiony :) ---------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - Kasta gotowa (robione bez blueprints) Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 29 Lipiec 200420 l modelik superowy:P:P ale kolo swiatla tylniego nie jest za dobrze (krzywiutko jest;);))
Napisano 31 Lipiec 200420 l Autor ok dzieki za komentarze, wszystko sie poprawi narazie od niego odpoczywam troche
Napisano 4 Sierpień 200420 l Autor a tak se pomyslalem ze zrobie sobie jeszcze nissana skyline. narazie zrobilem przod, ale trzeba bedzie jeszcze wyrownac troche. ps. bez obaw skoncze oba auta :D
Napisano 6 Sierpień 200420 l Autor np. to zdjecie, wedlug mnie sie wszystko zgadza. czemu wszyscy narzekacie??
Napisano 23 Luty 200520 l Autor powoli powracam do tego modelu. narazie duzo nie zrobilem tylko klosz do 1 reflektorow :D jak znajde troche czasu to cos zrobie wiecej :D
Napisano 23 Luty 200520 l troche bledow jest, zaznaczylem to na screenie w miejscu gdzie zderzak laczy sie z blotnikiem masz chyba wglebienie przy reflaktorze i przy wlocie powietrzna w zderzaku tez bug, chyba nie masz tam zweldowanych verteksow przy reflektorze kolo atrapy siatka sie cos zle uklada i na koniec wydaje mi sie ze ta ramka wokol atrapy powinna byc troche grubsza pozdro
Napisano 24 Luty 200520 l Autor wiem wiem, duzo bledow jest ale narazie nie mam czasu. mature mam na karku wiec trzeba sie za nauke troche wziasc. po maturze juz solidnie sie za to wezme. narazie to tak powoli malymi kroczkami.
Napisano 5 Kwiecień 200519 l hmmm matura kiedy to było !!! ale modelik w porzo, napewno lepszy od moich!!! ale się uczę... ( maturkę na 55443)
Napisano 8 Kwiecień 200519 l bardzo fajnie , nie ma sie do czeo przyczepic ;) ps. jak zrobic takie cienie , uzyles GI ? skad wziasc tutorial do tego ?