Napisano 14 Luty 201213 l Witam wszystkich, moje pierwsze i mam nadzieję, że nie ostanie wypociny w dziedzinie animacji. Zapraszam do oglądania :) http://vimeo.com/35458688
Napisano 15 Luty 201213 l lepsze od intra do Wiedżmina... bo o czymś...:))) jak czytam takie komentarze to odechciewa mi sie wchodzic na ten serwis
Napisano 15 Luty 201213 l @plasti....masz inne zdanie to je wyraź.... a nie komentuj komentarza... bo zdania mogą być różne od Twojego... trzeba się pomału tego uczyć..... takie jest życie....:)))
Napisano 15 Luty 201213 l No calkiem przyjemne, po miniaturce spodziewalem sie czegos w stylu bouncing ball, a tu takie zaskoczenie. fajny pomysl. Pytanko jak animowales ten tlum kulek ? z palca czy jakis skrypt/rig ?
Napisano 15 Luty 201213 l @plasti....masz inne zdanie to je wyraź.... a nie komentuj komentarza... bo zdania mogą być różne od Twojego... trzeba się pomału tego uczyć..... takie jest życie....:))) here we go again, dziadek moze krytykowac, ale nie daj boziu niezgodzic sie z dziadkiem, chyba to juz gdzies widzialem na tym forum. Dziadek: zauwaz ze ty tez o samej animacji nic nie powiedziales, tylko niezbyt subtelnie pojechales po wiedzminie ktory nie ma z tematem nic wspolnego, wiec twoje uwagi to takie przyganiał kociol garnkowi. mctomciu: fajna prosta animka, efekty dzwiekowe dosc.. hymm.. podstawowe, ale wspolgrają z tym co sie dzieje na ekranie. Keep it up. A tak z pytan, kulki sie krecą, czy tylko przesuwają? pozdrawiam
Napisano 15 Luty 201213 l Takie bardziej ćwiczonko, niż jakaś fabularna historyjka, ale jest ok; widziałem Twoje filmiki z postacią i wychodzi to całkiem zgrabnie. Powodzenia!
Napisano 15 Luty 201213 l Fajnie, że zamknięta całość. Robiło by lepsze wrażenie jakby było widać, że kulki się kręcą. Dodanie kilku przeskalowań przy bardziej dynamicznych ruchach też by pomogło.
Napisano 15 Luty 201213 l @mirach... a w której animacji nic nie powiedziałem....???...pod niż zawsze możesz o tym napisać... ja nie jadę po Wiedżminie tylko go porównuję... ta animacja ma jakiś morał, przekaz, a Wiedżmin tylko fikołki.... oprócz kina tz. akcji są też inne gatunki bliższe humanizmowi, więc dla Twojej przyjemności nie będę zmieniał swojego zdania i od Ciebie nie wymagam żebyś zmieniał swoje.... one mogą istnieć równolegle bez szkody dla obydwu i z korzyścią dla obydwu... obudź się...!!!... nie ma jednej słusznej opinii, ani jednej prawdy nawet jakbyś tego chciał, albo ktoś Ci wmówił że powinna być...:)))
Napisano 15 Luty 201213 l Krotki film o tym, ze komunizm jednak zwyciezy. Przeslanie niesympatyczne a filmik sympatyczny. Nie podeszly mi momenty, w ktorych kulki zastygaly. Owszem cofaly sie w przerazeniu ale lepiej by wyszlo gdyby choc odrobine drgaly.
Napisano 15 Luty 201213 l tia... to ja sie spokojnie i cicho wycofam, wyjde z wykladu i zamkne drzwi.
Napisano 15 Luty 201213 l Autor No calkiem przyjemne, po miniaturce spodziewalem sie czegos w stylu bouncing ball, a tu takie zaskoczenie. fajny pomysl. Pytanko jak animowales ten tlum kulek ? z palca czy jakis skrypt/rig ? Hej Pawelkos, dzięki za komentarz. Tłum kulek animowałem z palca nie ogarniam jeszcze skryptów niestety :(
Napisano 15 Luty 201213 l Autor here we go again, dziadek moze krytykowac, ale nie daj boziu niezgodzic sie z dziadkiem, chyba to juz gdzies widzialem na tym forum. Dziadek: zauwaz ze ty tez o samej animacji nic nie powiedziales, tylko niezbyt subtelnie pojechales po wiedzminie ktory nie ma z tematem nic wspolnego, wiec twoje uwagi to takie przyganiał kociol garnkowi. mctomciu: fajna prosta animka, efekty dzwiekowe dosc.. hymm.. podstawowe, ale wspolgrają z tym co sie dzieje na ekranie. Keep it up. A tak z pytan, kulki sie krecą, czy tylko przesuwają? pozdrawiam Efekty dźwiękowe rzeczywiście mało wyszukane ściągnięte z freesound.org Kulki się przesuwają. Nie miałem pomysłu jak zrobić żeby się toczyły dopiero zaczynam animować :)