Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nie wiem czy o nie za dużo proszę, ale warto spróbować a mianowicie potrzebuję model Prezydenckiego tupolewa do szkoły dla mojego młodszego brata do kilku krótkich animacji. Mozna gdzieś ściągnąć? Widzieliście gdzieś jakiś darmowy model?

Google przeszukalem i nie zabardzo ma co zaoferować oprócz płatnych modeli po okolo 85$ (gruba przesada)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

85$ za taki model to nie jest gruba przesada.

Chyba że taki model wygląda jak ociosany klocek, to wtedy inna sprawa.

Napisano

No tak, teraz każdy chciałby mieć wszystko podane na tacy i do tego za darmo...

Koledzy wyżej podali już rozwiązania: albo kupujesz, albo modelujesz sam. Innego wyjścia nie ma.

Napisano

nie dam ci ryby, ale dam ci wedke, bierzesz sobie zdjecia takiego tupolewa, wrzucasz na plaina modelujesz zgrubnie kadlub i mapujesz planarnie. skrzydla tak samo i po sprawie. ok 1-2 godziny roboty.

Napisano
  • Autor
a co to za szkoła że wymagaja od brata animacji samolotu na zajecia - jeżeli można spytać oczywiście.
Oczywiście że mozna zapytać. Nikt nic nie wymaga, jest mozliwość podciagniecia sobie oceny z informatyki a projekt jest prosty tylko nie mam kilku ujęć samolotu...
Napisano
  • Autor
http://richard.ferriere.free.fr/3vues/tupolev_tu154_3v.jpg 3 minuty w googlach i jedziesz...jezeli to szkola to nawet proste w photoshopie pomazianie tego printa w kolor wystarczy.

BTW, w czasie jaki zmarnowales na szukanie modeli, pytania na forum itp, juz bys mial 3/4 modelu

Dzieki za rys. tupolewa. Z twojej wypowiedzi i innych wynika ze to musi byc prostę wiec wezme sie za to modelowanie. Pewnie bede mial problem z teksturowaniem maszyny. Dzieki chlopaki za odpowiedzi Pozdrawiam

Napisano

na you tube był kiedys 54-czesciowy tutorial jak wymodelowac boeinga 737. mysle ze jak zobaczysz kilka czesci to jakies pomysły przyjda ci do głowy. co prawda tam to jest chyba spline modeling- troche trudniejszy niz postawienie cylindra itd ale zawsze cos.