Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

Chciałbym się podzielić pracą, którą niedawno wykonałem dla duetu Jems Architekci i Max Boegl.

Zachęcam do obejrzenia poniższego krótkiego klipu, który obrazuje etapy powstawania wizualizacji.

uniquevisionstudio01.jpg

uniquevisionstudio05.jpg

uniquevisionstudio01.jpguniquevisionstudio01.jpguniquevisionstudio01.jpguniquevisionstudio01.jpguniquevisionstudio01.jpguniquevisionstudio06.jpguniquevisionstudio04.jpguniquevisionstudio02.jpguniquevisionstudio02.jpguniquevisionstudio03.jpg

Edytowane przez rafalb
  • Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziękuję. Mniej więcej dwa tygodnie .Projekt ulegał zmianom, było trochę dodatkowych okoliczności, część ilustracji powstawało w bólach.

Napisano

fajne to, podoba mi się "klimatyczność" obrazków. Możesz się podzielić informacją gdzie takie fajne duże drzewa można znaleźć do wklejania?

Napisano

Dzięki serdeczne za komentarze, miło słyszeć, że prace się podobają.

Loki, odnośnie drzew pomimo naprawdę szczerych chęci niestety nie podam Ci konkretnego namiaru na ten zbiór, bo gromadzę wiele materiałów i mam spory bałagan. Zapewne pytasz o te z trzeciego obrazka. Tak czy inaczej bardzo rzadko wklejam gotowce, często maluję albo bardzo mocno modyfikuję pod konkretny kadr. I wbrew pozorom wiele z nich pochodzi z kiepskich, zwyczajnych zdjęć.

Napisano

Bardzo dobre, świetne rendery, gratuluje. 5*

btw. jedyny minus dla projektantów to taki, że kolor stadionu nie pasuje do barw klubu, a raczej do derbowego przeciwnika :)

Gość Pan archtektura
Napisano (edytowane)

Piękne klimatyczne wizualizacje które z przyjemnością się ogląda.

Zdradzisz co to za muzyka ? Lubie takie spokojne, kojące zmysły utwory :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Pan archtektura
Napisano

Dziękuję za motywujące komentarze, miło, że praca znajduje przychylny odbiór. Touch - jeśli chodzi o ludzi, nie mam tu żadnej sztuczki w zanadrzu. Wszystko wykonane w ps, stosunkowo pracochłonna rzecz, dopasowywanie postaci, albo większych fragmentów z innych zdjęć widowni. Jeśli chodzi o muzykę, to kawałek "Rendering Harmony" autorstwa Cbreez'a, pełne info znajduje się w napisach końcowych.

Napisano

Piękne zrobione połączenie fotorealizmu z artyzmem . Pierwsze dwa rendery niesamowite, następne już trochę mniej ale całość wgniata w fotel.

Napisano

goat91 bardzo często pracuję z pominięciem jakiegokolwiek renderowania, co może brzmieć mocno zaskakująco. Niektóre prace tworzę nawet z pominięciem modelu 3d, ale to już rzadziej. W tym przypadku wykorzystałem sketchupa + w kilku ujęciach wykonałem robocze, bardzo proste rendery nakładką vraya.

Napisano

mnie zaciekawil desing stadionu, taki... inny niz wszystkie. z zewnatrz ani troche nie przypomina stadionu i to jest w tym piekne. moze bez problemu wmalowac sie w otaczajaca scenerie zabudowan. architektonicznie jest rewelacyjny, proste bryly, odsloniete wnetrze. jednym slowem rewelacja!!! gratuluje:)

Napisano

Gratulacje za świetny klimat prac!

Mam pytanie, wspominałeś wcześniej o tym, że wykonałeś wizki głównie w Ps, a rendery w sketchup'ie i vray'u.

Czy w ogóle wykonujesz inne rendery w innych programach? Czy tylko bazujesz na SU+Vray i reszta w Ps?

Pozdro!