rafalb Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 (edytowane) Cześć, Chciałbym się podzielić pracą, którą niedawno wykonałem dla duetu Jems Architekci i Max Boegl. Zachęcam do obejrzenia poniższego krótkiego klipu, który obrazuje etapy powstawania wizualizacji. Edytowane 8 Marzec 2012 przez rafalb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 naprawdę mocne, gratuluję ***** ps. ile czasu zajął Ci cały projekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 Dziękuję. Mniej więcej dwa tygodnie .Projekt ulegał zmianom, było trochę dodatkowych okoliczności, część ilustracji powstawało w bólach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plrang Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Wizualizacja az za elegancka do tego projektu stadionu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 podoba mi sie styl, zdjecia sa po prostu swietne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejot Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Rafał, Jak zwykle TOP!!! ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Piękna robota ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 rendery niebieskie bomba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 fajne to, podoba mi się "klimatyczność" obrazków. Możesz się podzielić informacją gdzie takie fajne duże drzewa można znaleźć do wklejania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 9 Marzec 2012 Autor Share Napisano 9 Marzec 2012 Dzięki serdeczne za komentarze, miło słyszeć, że prace się podobają. Loki, odnośnie drzew pomimo naprawdę szczerych chęci niestety nie podam Ci konkretnego namiaru na ten zbiór, bo gromadzę wiele materiałów i mam spory bałagan. Zapewne pytasz o te z trzeciego obrazka. Tak czy inaczej bardzo rzadko wklejam gotowce, często maluję albo bardzo mocno modyfikuję pod konkretny kadr. I wbrew pozorom wiele z nich pochodzi z kiepskich, zwyczajnych zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VoNd Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Swietnie wyszlo! Dwa tygodnie? Nie do pomyslenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Bardzo dobre, świetne rendery, gratuluje. 5* btw. jedyny minus dla projektantów to taki, że kolor stadionu nie pasuje do barw klubu, a raczej do derbowego przeciwnika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 Bardzo dobre. Jedynie może zbyt jednolite kolory, bardziej subtelne jak w poprzednich pracach są super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 świetna praca..gratulacje no i czas wykonania ...masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Profesjonalna robota, obrazki mają taki niepowtarzalny klimat ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 Genialna prezentacja! Jak nasiałeś tych ludzi na trybunach?:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan archtektura Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 (edytowane) Piękne klimatyczne wizualizacje które z przyjemnością się ogląda. Zdradzisz co to za muzyka ? Lubie takie spokojne, kojące zmysły utwory :) Pozdrawiam. Edytowane 24 Marzec 2012 przez Pan archtektura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 19 Marzec 2012 Autor Share Napisano 19 Marzec 2012 Dziękuję za motywujące komentarze, miło, że praca znajduje przychylny odbiór. Touch - jeśli chodzi o ludzi, nie mam tu żadnej sztuczki w zanadrzu. Wszystko wykonane w ps, stosunkowo pracochłonna rzecz, dopasowywanie postaci, albo większych fragmentów z innych zdjęć widowni. Jeśli chodzi o muzykę, to kawałek "Rendering Harmony" autorstwa Cbreez'a, pełne info znajduje się w napisach końcowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Piękne zrobione połączenie fotorealizmu z artyzmem . Pierwsze dwa rendery niesamowite, następne już trochę mniej ale całość wgniata w fotel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Super robota Rafał, wiadomo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 A czego uzyles do renderowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Zajebioza :) Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 19 Marzec 2012 Autor Share Napisano 19 Marzec 2012 goat91 bardzo często pracuję z pominięciem jakiegokolwiek renderowania, co może brzmieć mocno zaskakująco. Niektóre prace tworzę nawet z pominięciem modelu 3d, ale to już rzadziej. W tym przypadku wykorzystałem sketchupa + w kilku ujęciach wykonałem robocze, bardzo proste rendery nakładką vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 ............wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Profesjonalna robota, obrazki mają taki niepowtarzalny klimat ! pozdr. Nie taki znowu niepowtarzalny...;) --> http://www.planktongroup.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 tak czy siak, daje rade. jak dla mnie super: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPająk Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 witam Projekt zrealizowany na bardzo duży poziomie. Zarówno stile jak i krótki filmik bardzo fajne - gratuluję. :) pozdrawiam Marcin P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Nie taki znowu niepowtarzalny...;) --> http://www.planktongroup.com/ no ameryki nie odkrył ale plankton również :) http://luxigon.com http://www.mir.no/#/projects Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finemaker Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 ładne to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemes Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 piękne cacko !:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 kawał świetnej roboty.. a czas 2 tygodnie.. mamamija! bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Bardzo duze drzewa obok tego nowego stadionu... : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante41k Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 2 tygodnie?! Ja bym połowy z tego w miesiąc nie zrobił. Świetna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 kwadrat koło koła ....fajny klimat chyba dam se na tapete Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outside Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 NAPRAWDĘ REWELA!!! ŚWIATOWY POZIOM! skąd wziąłeś muzykę? podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snipermc Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Mistrzostwo! To wszystko zrobione za pomocą SketchUp'a,PS'a i V-Ray'a? Szok :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Jeszcze raz dzięki serdeczne za motywujące komentarze. Outside, kawałek muzyczny znalazłem na ccmixter.org Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 .......... odebrało mi mowę :) . Dawno nie widziałem tak klimatycznych wizek . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Gratulacje Nominacji !!! w Architectural 3D Awards :) http://3dawards.cgarchitect.com/nominees/show/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalb Napisano 1 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Dziękuję! :-) Cieszę się z tego wyróżnienia. Lipiec zacznę więc od emocji w La Coruni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 mnie zaciekawil desing stadionu, taki... inny niz wszystkie. z zewnatrz ani troche nie przypomina stadionu i to jest w tym piekne. moze bez problemu wmalowac sie w otaczajaca scenerie zabudowan. architektonicznie jest rewelacyjny, proste bryly, odsloniete wnetrze. jednym slowem rewelacja!!! gratuluje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcowy Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Gratulacje za świetny klimat prac! Mam pytanie, wspominałeś wcześniej o tym, że wykonałeś wizki głównie w Ps, a rendery w sketchup'ie i vray'u. Czy w ogóle wykonujesz inne rendery w innych programach? Czy tylko bazujesz na SU+Vray i reszta w Ps? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi