chipmunk Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Co prawda odrzutowy, ale też silnik. Nie starczyło mi czasu na wykończenie dyszy i w jej miejscu jest trochę prowizorki.
Logos Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Ooo ładnie masz mój głos :D Wężyki bendem zawijałeś?
chipmunk Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) Dzięki. Rurki przy kapsułkach bendem, a te w przedniej części (bliżej wlotu powietrza) ręcznie - extrude i rotate. Nie wiem czemu, ale tak to zrobiłem ;) Edit: Chyba nie do końca Cię zrozumiałem. Chodziło Ci chyba ogólnie o rurki owinięte wokół silnika. To szerokie, krótkie na centymetr tuby o cienkich ściankach. Dałem im na krawędziach chamfer żeby nadać owalniejszego kształtu i turbosmooth. Edytowane 17 Marzec 2012 przez chipmunk
Szwadron Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) Witam. Silnik gwiazdowy Czas pracy około 140 minut. C4D Edytowane 17 Marzec 2012 przez Szwadron
Paveu69 Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 (edytowane) Oto i moje wypociny :) Nie zdążyłem wszystkiego zrobić tak jak chciałem, ale to tylko 2,5h... Poza tym widzę, że ktoś już wcześniej wpadł na mój pomysł ;p Silnik odrzutowy super! Fajnie wygląda ten [Realistic] viewport. [Edit] Dodałem screen z viewportu bez cieniowania. Jakby ktoś chciał, to link do rendera też mogę dać, niedowiarki ;P http://w495.wrzuta.pl/obraz/3ZxxnqyPYj6/silnik_clay_render Edytowane 21 Marzec 2012 przez Paveu69 Aby wszystko było zgodne z prawem
chipmunk Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 E tam, mój to zwykła rura. Te wasze rotacyjne są dużo fajniejsze.
Szwadron Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Paveu69 o stary... masz mój głos :) fajnie to wyszło...
Chasdiel Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Nie to, że się czepiam, ale niedawno była ogromna wojna o to, by nie dawać renderów, a prace Szwadrona i Paveu69 na screeny z viewportów nie wygladają;] Kilku użytkowników tego forum mocno naciskało na zmiany regulaminu, a skoro juz tak się stało to fajnie by było go przestrzegać.
Paveu69 Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 (edytowane) Wypraszam sobie, u mnie to nie żaden render, tylko screen z viewporta... To że pracuję na kompie kupionym niedawno i mogę sobie pozwolić na cieniowanie HW w viewporcie nie znaczy że jestem oszustem. ;] Chipmunk też ma cienie na swoich screenach a jego się nie czepiasz? Żądam satysfakcji mości Chasdielu! ;P Dobra, ale poważnie, nie chcę wojny i jeśli coś jest u mnie nie tak (poza tym, że to NIE jest render) to oczywiście usunę. Edytowane 19 Marzec 2012 przez Paveu69
TheCapo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Witam. Również znalazłem czas na wymodelowanie:) Postanowiłem wymodelować przekrój silnika elektrycznego. nie jest to raczej dokładny przekrój ale wiadomo o co chodzi. Czas 120 minut. Oczywiście screeny z viewporta tylko w dwóch ostatnich włączyłem cienie i AO. Pozdrawiam.
Paveu69 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Dobra, etap zgłaszania prac dobiegł końca. Życzę powodzenia wszystkim uczestnikom! ;) Btw, kto tworzy sondę?
flamaster69 Napisano 22 Marzec 2012 Autor Napisano 22 Marzec 2012 Ankietę powiesiłem, żałuję że nie zdążyłem zrobić własnego modelu bo miałem mega pomysł na to, no ale tydzień uciekł szybko. Mój głos na chipmunka, silnik odrzutowy jest genialny :D
chipmunk Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Bez przesady ;) Szkoda, ze nic nie wystawiles. Niewielu osobom chce sie startowac w konkurencji.
Rekomendowane odpowiedzi