Napisano 16 Marzec 201212 l Co prawda odrzutowy, ale też silnik. Nie starczyło mi czasu na wykończenie dyszy i w jej miejscu jest trochę prowizorki.
Napisano 17 Marzec 201212 l Dzięki. Rurki przy kapsułkach bendem, a te w przedniej części (bliżej wlotu powietrza) ręcznie - extrude i rotate. Nie wiem czemu, ale tak to zrobiłem ;) Edit: Chyba nie do końca Cię zrozumiałem. Chodziło Ci chyba ogólnie o rurki owinięte wokół silnika. To szerokie, krótkie na centymetr tuby o cienkich ściankach. Dałem im na krawędziach chamfer żeby nadać owalniejszego kształtu i turbosmooth. Edytowane 17 Marzec 201212 l przez chipmunk
Napisano 17 Marzec 201212 l Witam. Silnik gwiazdowy Czas pracy około 140 minut. C4D Edytowane 17 Marzec 201212 l przez Szwadron
Napisano 18 Marzec 201212 l Oto i moje wypociny :) Nie zdążyłem wszystkiego zrobić tak jak chciałem, ale to tylko 2,5h... Poza tym widzę, że ktoś już wcześniej wpadł na mój pomysł ;p Silnik odrzutowy super! Fajnie wygląda ten [Realistic] viewport. [Edit] Dodałem screen z viewportu bez cieniowania. Jakby ktoś chciał, to link do rendera też mogę dać, niedowiarki ;P http://w495.wrzuta.pl/obraz/3ZxxnqyPYj6/silnik_clay_render Edytowane 21 Marzec 201212 l przez Paveu69 Aby wszystko było zgodne z prawem
Napisano 19 Marzec 201212 l Nie to, że się czepiam, ale niedawno była ogromna wojna o to, by nie dawać renderów, a prace Szwadrona i Paveu69 na screeny z viewportów nie wygladają;] Kilku użytkowników tego forum mocno naciskało na zmiany regulaminu, a skoro juz tak się stało to fajnie by było go przestrzegać.
Napisano 19 Marzec 201212 l Wypraszam sobie, u mnie to nie żaden render, tylko screen z viewporta... To że pracuję na kompie kupionym niedawno i mogę sobie pozwolić na cieniowanie HW w viewporcie nie znaczy że jestem oszustem. ;] Chipmunk też ma cienie na swoich screenach a jego się nie czepiasz? Żądam satysfakcji mości Chasdielu! ;P Dobra, ale poważnie, nie chcę wojny i jeśli coś jest u mnie nie tak (poza tym, że to NIE jest render) to oczywiście usunę. Edytowane 19 Marzec 201212 l przez Paveu69
Napisano 21 Marzec 201212 l Witam. Również znalazłem czas na wymodelowanie:) Postanowiłem wymodelować przekrój silnika elektrycznego. nie jest to raczej dokładny przekrój ale wiadomo o co chodzi. Czas 120 minut. Oczywiście screeny z viewporta tylko w dwóch ostatnich włączyłem cienie i AO. Pozdrawiam.
Napisano 22 Marzec 201212 l Dobra, etap zgłaszania prac dobiegł końca. Życzę powodzenia wszystkim uczestnikom! ;) Btw, kto tworzy sondę?
Napisano 22 Marzec 201212 l Autor Ankietę powiesiłem, żałuję że nie zdążyłem zrobić własnego modelu bo miałem mega pomysł na to, no ale tydzień uciekł szybko. Mój głos na chipmunka, silnik odrzutowy jest genialny :D
Napisano 22 Marzec 201212 l Bez przesady ;) Szkoda, ze nic nie wystawiles. Niewielu osobom chce sie startowac w konkurencji.