Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 12,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co prawda odrzutowy, ale też silnik. Nie starczyło mi czasu na wykończenie dyszy i w jej miejscu jest trochę prowizorki.

silnike.png

Napisano

Dzięki. Rurki przy kapsułkach bendem, a te w przedniej części (bliżej wlotu powietrza) ręcznie - extrude i rotate. Nie wiem czemu, ale tak to zrobiłem ;)

Edit:

Chyba nie do końca Cię zrozumiałem. Chodziło Ci chyba ogólnie o rurki owinięte wokół silnika. To szerokie, krótkie na centymetr tuby o cienkich ściankach. Dałem im na krawędziach chamfer żeby nadać owalniejszego kształtu i turbosmooth.

Edytowane przez chipmunk

Napisano

Witam.

Silnik gwiazdowy

Czas pracy około 140 minut.

C4D

konkursn.jpg

Edytowane przez Szwadron

Napisano

Oto i moje wypociny :)

Nie zdążyłem wszystkiego zrobić tak jak chciałem, ale to tylko 2,5h...

Poza tym widzę, że ktoś już wcześniej wpadł na mój pomysł ;p

Silnik odrzutowy super! Fajnie wygląda ten [Realistic] viewport.

silnik_speedmodelling

[Edit]

Dodałem screen z viewportu bez cieniowania.

Jakby ktoś chciał, to link do rendera też mogę dać, niedowiarki ;P

http://w495.wrzuta.pl/obraz/3ZxxnqyPYj6/silnik_clay_render

Edytowane przez Paveu69
Aby wszystko było zgodne z prawem

Napisano

Nie to, że się czepiam, ale niedawno była ogromna wojna o to, by nie dawać renderów, a prace Szwadrona i Paveu69 na screeny z viewportów nie wygladają;] Kilku użytkowników tego forum mocno naciskało na zmiany regulaminu, a skoro juz tak się stało to fajnie by było go przestrzegać.

Napisano

Wypraszam sobie, u mnie to nie żaden render, tylko screen z viewporta...

To że pracuję na kompie kupionym niedawno i mogę sobie pozwolić na cieniowanie HW w viewporcie nie znaczy że jestem oszustem. ;]

Chipmunk też ma cienie na swoich screenach a jego się nie czepiasz? Żądam satysfakcji mości Chasdielu! ;P

Dobra, ale poważnie, nie chcę wojny i jeśli coś jest u mnie nie tak (poza tym, że to NIE jest render) to oczywiście usunę.

Edytowane przez Paveu69

Napisano

Witam.

Również znalazłem czas na wymodelowanie:) Postanowiłem wymodelować przekrój silnika elektrycznego. nie jest to raczej dokładny przekrój ale wiadomo o co chodzi. Czas 120 minut. Oczywiście screeny z viewporta tylko w dwóch ostatnich włączyłem cienie i AO.

Pozdrawiam.

silnikelektrycznybeczko.jpg

Napisano

Dobra, etap zgłaszania prac dobiegł końca. Życzę powodzenia wszystkim uczestnikom! ;)

Btw, kto tworzy sondę?

Napisano
  • Autor

Ankietę powiesiłem, żałuję że nie zdążyłem zrobić własnego modelu bo miałem mega pomysł na to, no ale tydzień uciekł szybko.

Mój głos na chipmunka, silnik odrzutowy jest genialny :D

Napisano

Bez przesady ;) Szkoda, ze nic nie wystawiles. Niewielu osobom chce sie startowac w konkurencji.