grafik1991 Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Witam wszystkich Może najpierw kilka słów o mnie. Jestem rysownikiem i grafikiem komputerowym. Grafiką 2D(wektor, raster, digital painting) zajmuję się od jakiegoś roku. Wcześniej była grafika 3D (głównie Blender) i trochę zabawy w FL Studio, Sony Vegas i After Effect. Staram się bazować na własnych pomysłach (często inspirowanych). Nigdy nie lubiałem pisać o sobie, więc to by było na tyle. Oto moje prace: [ATTACH=CONFIG]85996[/ATTACH]
grafik1991 Napisano 9 Styczeń 2014 Autor Napisano 9 Styczeń 2014 - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - -
mallow Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 Są tu prace lepsze i gorsze. Twoją najsłabszą stroną jest oświetlenie. Rysunek jest OK, ale cieniujesz głównie dodając biel lub czerń. Do tego, stosujesz głównie miękkie cienie. Szczególnie razi to na postaciach ludzkich. Wyglądają przez to trochę kiczowato. Popracuj przede wszystkim nad tym - cieniowanie kolorami oraz cienie. I nie rozmazuj tak idealnie pociągnięć. Więcej malarskości!
grafik1991 Napisano 5 Luty 2014 Autor Napisano 5 Luty 2014 Dzięki. Postaram się zapamiętać to co napisałeś i wykorzystać w moich pracach. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
ewichan Napisano 21 Marzec 2014 Napisano 21 Marzec 2014 Fajne rzeczy tworzysz, może rzeczywiście zbyt miękkie i wygładzone te krawędzie, ale w przypadku wilkoszczura to zaplusowało :) Nietoperze też wymiatają.
grafik1991 Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 (edytowane) Edytowane 10 Kwiecień 2014 przez grafik1991
grafik1991 Napisano 4 Maj 2014 Autor Napisano 4 Maj 2014 Dziękuję za komentarze :) Dwa krasnoludy z działem parowym zasilanym z energii run. W zbiorniku znajduje się woda oraz runa ognia, która ją podgrzewa. Para po przewodzie trafia do armaty i ognia. Krasnolud po prawej ładuje pociski i osłania strzelającego tarczą przymocowaną do ramienia. W razie np.: konieczności otwarcia beczki piwa ładowniczy posiada również wielozadaniowy młot.
Przemas Napisano 7 Maj 2014 Napisano 7 Maj 2014 ciekawe - patrzac na to od strony koncepcyjnej , bylyby z tych pokurczy fajne figurki :) .
Arr Napisano 7 Maj 2014 Napisano 7 Maj 2014 krasnale super fajne, kojarzą się z kanonierami z Warcrafta :).
Tomasz G Napisano 8 Maj 2014 Napisano 8 Maj 2014 Fajny pomysł. Ta tarcza trochę za mała żeby obronić strzelającego. Kolorystyka nie bardzo mi przypadła do gustu. Najlepszy jest wielozadaniowy młot. Taki by mi się przydał, właśnie do otwierania beczek z piwem. Beczka piwa też sie przyda;).
grafik1991 Napisano 25 Maj 2014 Autor Napisano 25 Maj 2014 Ra (Inspiracją był egipski bóg)- Posiada korpus człowieka oraz nogi i głowę sokoła. Prawa ręka, złożona z fragmentów obelisku, potrafi wygenerować ogromną moc - tzw. pocisk słoneczny, który spala oponenta. W walce z mniej znacznym przeciwnikiem używa kostura, którym okłada przeciwnika gdzie popadnie. Ewentualnie wyczaruje piorun lub kulę ognia :D
grafik1991 Napisano 12 Lipiec 2014 Autor Napisano 12 Lipiec 2014 Bizon - około 2h maziania. :D Pozdrawiam :)
Azbesty Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 przypomina mi trochę styl patricka browna na soft brushu :D
Rozpu Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 masz ekranowy tablet? u mnie np sie tak robi, ze jak maluje na tablecie, to potem musze pojeździć troche suwakami w te i we wte, zeby na monitorze też to ładnie wyglądalo. twoje prace nie wiem, czy z tego samego czy z innego powodu tez troche tak wyglądają, że aż proszą się, żeby przy nich troche jeszcze w balansie kolorów pocudować i by było lepiejowo c:
grafik1991 Napisano 11 Październik 2014 Autor Napisano 11 Październik 2014 Druid w klimacie "Warhammer 40K". Czym się różnią od Space Marines? Ano tym, że ich koszary znajdują się w lasach rosnących na różnych planetach. Ale nie zbierają tam roślinek tylko trenują po to by siać zniszczenie na polu bitwy swoimi dwu lub jednoręcznymi sierpami. Dodatkowo przebywanie w dziczy wyostrza ich zmysły. Wyróżniają się również tym, że do pancerzy doczepiają kły lub rogi wcześniej upolowanych zwierząt. Szybcy, brutalni i skuteczni.
grafik1991 Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Napisano 7 Grudzień 2014 Robot, którego malowałem z prawie miesięczną przerwą: Poniżej wrzucam link do figurki, którą ostatnio wykonałem: http://grafik1991.deviantart.com/art/Dragon-1-497319158?q=gallery%3Agrafik1991%2F28474578&qo=6 Pozdrawiam
Rozpu Napisano 11 Grudzień 2014 Napisano 11 Grudzień 2014 ten robot byl dla mnie fajny do momentu w ktorym zobaczylem, ze jego nogi sie koncza na kolanach xd ilustracja sama w sobie ciekawa, troche kolory przesycone moim zdaniem, ale design nóg to ja bym zupelnie poprawil, patrzac na tego robota czuc ze mu czegos brakuje.
grafik1991 Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Napisano 6 Kwiecień 2015 (edytowane) Sigourney Weaver :) Edytowane 12 Kwiecień 2015 przez grafik1991
grafik1991 Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Napisano 12 Kwiecień 2015 (edytowane) Wiem, że nie ten dział ale co tam :) Figurka krasnoluda: Edytowane 14 Kwiecień 2015 przez grafik1991
PolakParafii Napisano 16 Kwiecień 2015 Napisano 16 Kwiecień 2015 Pan Korwin chyba ma czerwoną muchę :P
grafik1991 Napisano 16 Kwiecień 2015 Autor Napisano 16 Kwiecień 2015 Na zdjęciu, z którego rysowałem miał niebieską :)
grafik1991 Napisano 3 Maj 2015 Autor Napisano 3 Maj 2015 Radosna drużyna goblinów :) Opis rasy: Rasa małych i bardzo zielonych istot podzielonych na klany. Mistrzowie kamuflażu i zasadzek. Nie mają stolicy, miast, wiosek. Za to chętnie napadają na osiedla innych ras. Potrafią przejmować wrogie osady i dostosowywać do swoich potrzeb. A kiedy nic nie nadaje się do wykorzystania lub zjedzenia a to co można było zniszczyć zostało zniszczone opuszczają miejsce i szukają sobie następnego. Opis poszczególnych jednostek w kolejności od lewej strony: Wieprze - jeźdźcy goblinów dosiadający oswojonego dzika. Uzbrojenie: mała tarcza oraz długa broń drzewcowa i oczywiście opancerzony dzik. Alchemicy - tworzą bomby oraz ekstrakty modyfikujące parametry życiowe innych goblinów. Posiadają podstawową wiedzę magiczną. Wielcy - bardzo silne i bardzo mocno zmodyfikowane gobliny. Walczą czym popadnie ale najbardziej lubią dwa szerokie ostrza. Większe od innych jednostek. Łucznicy - goblińscy strzelcy. Posiadają zatrute oraz zapalające strzały. Często ich oczy poddawane są zmianom. Skrytobójcy - najmniejsze z goblinów, posiadające najlepszy słuch, węch i wzrok. Poruszają się cicho eliminując wrogów. Mistrzowie zasadzek.
SlawomirWolicki Napisano 3 Maj 2015 Napisano 3 Maj 2015 Całkiem spoko, tylko tło za bardzo mi się rzuca w oczy.
BartLight Napisano 6 Lipiec 2015 Napisano 6 Lipiec 2015 Fajna karykatura Pawła Kukiza. A gdyby zdeformować jeszcze bardziej, np wieksze ono , wieksze czoło a szczęka jeszcze mniejsza? pozd
Rekomendowane odpowiedzi