..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 (edytowane) Witam! Po 100 latach mojej nieobecnosci na forum postanowilem cos wrzucic w ramach przypomnienia sobie jak to jest byc w WIP'ie ;P Wrzucam to do WIP bo do Galerii sie nie nadaje i "chyba prawie napewno" sprawy potocza sie dalej.... ;) Zaczne moze od wersji standardowej autka: Nastepnie przerobile to cudo troszke na wersje wyscigowa/tuningowa/jak kto woli: Jak ktos ma jakies pomysly co z tym dalej zrobic to prosze o uwagi i propozycje :) Tylgo blagam nie dam dyfuzora z tylu iii tego wielkiego parapetu na tylnej klapie ;P Probowalem juz i wyglada to jak przerost formy nad trescia - choc i tak juz wyglada to autko jak jakas żabulla :) Dorzucam jeszcze siatke bazy: [ATTACH=CONFIG]86092[/ATTACH] Edytowane 12 Maj 2012 przez ..:: WIKTOR ::..
Pawlito Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 Cześć. Ja bym nie paćkał dalej w bryle, ilośc detali jest już naprawdę wystrczająca żeby przyciągnąć uwagę na dłuższą chwilę. Tutaj wg mnie zrobiłes już wszystko, a co dalej stanie się z samym modelem, zależy wg mnie od tekstur jakie na niego dasz i na tym bym się koncentrował w dalszej kolejności. Ciągle odwołuję się do stylistyki gameartowej, ale obejrzyj sobie ten filmik, może znajdziesz cos inspirującego w temacie kolorystyki nadwozia.
FF Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 Super to wygląda, custom wymiata tylko te do połowy otwarte światła mi sie tak sobie podobają.
Thunder Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 Podobnie jak Fighterowi też nie leżą mi te światła w customie. Poza tym świetny model. Fajnie że wróciłeś ;)
Kr3tz Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 (edytowane) Światła do połowy otwarte to dobry pomysł, jednak zmieniłbym same lampy - nie wyglądają zbyt dobrze. Ewentualnie jeszcze przemyślałbym kształt dodatkowego wlotu na masce. I myślę, że nie ma co wiele zmieniać, nadprogramowych elementów jest wystarczająco - zresztą sam wiesz najlepiej, co pomaga w osiągnięciu lepszych czasów okrążeń, a co nie. Edytowane 17 Maj 2012 przez Kr3tz
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Maj 2012 Autor Napisano 17 Maj 2012 Dzieki za odpowiedzi. Swiatla zostawie lekko otwarte jak sa tylko pomysle nad samym ksztaltem - no chyba, ze z materialami to bedzie lepiej wygladac. Wloty na masce probowalem rozne i te mi tak w miare siadly ;) Tez poprobuje jeszcze albo znajde cos-jakas inspiracje, bo za lyso bylo z przu bez tych wlotow. Dorzucam tutaj screeny siatek (po cieciach) ale z wersji seryjnej:
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Robilem ostatnio testy z roznymi wariantami swiatel. Byly otwarte na full, ale sie mi nie podobaly... Zrobilem zamkniete i halogeniki przy wlocie powietrza, ale tez mi nie "lezalo"... Takze sprawdzam te co byly z uzyciem materialow co by zobaczyc jak to bedzie wygladac w kontrastach roznych materialow. Lakier przypadkowy i inne materialy - chcialem tylko sobie to zobrazowac i raczej zostana takie. Jezeli ktos ma jakis pomysl na barwy dla tego "gocarta" to chetnie czekam jakies propozycje :)
goat91 Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Miata to nie to samo co mx-5 ? Z tylu dos podobna
lukasjogabonito Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Mazda mx-5 w Stanach produkowany model jako Miata w Japonii znana pod nazwą Eunos Roadster
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Luty 2013 Autor Napisano 17 Luty 2013 Zabawilem sie w gornika roku w swoim watku... ;P Ale testuje lakier. Poki co dopasowuje efekt "skorki pomaranczy". Pozniej dojda rysy i "pajączki". Rendering i cala reszta w Mentalray. Roznice najlepiej zaobserwowac na drzwiach w okolicy lusterka. Wydaje mi sie, ze lepszy ten drugi. Na pierwszym screenie chyba za wyrazny ten efekt. Co o tym sadzicie? Wiem, ze czasy obaczajania lakieru to prehistoria grafiki, ale chce zrobic swoj porzadny mterial - ambitnie tak... ;) Popracowalem tez nad odbiciami. Na 2gim screenie chyba lepiej... (?)
maciek.m Napisano 17 Luty 2013 Napisano 17 Luty 2013 drugi zdecydowanie lepszy, 1 za matowy jest. Ale lakier lakierem... mi sie tam podoba aston one z twojej galeri imaga (jestem na etapie silnika wiec wiesz:)) :D
lukasjogabonito Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Posiadasz takową NA? Ostatnio nabyłem NBFL i tez chyba ją zrobie w 3d żeby dopasować alus chociażby;p
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Luty 2013 Autor Napisano 19 Luty 2013 Nie posiadam, ale fajny gocart :) Czuje, ze gdyby stal u mnie w garazu to jako drugi samochod i zapewne wygladalby podobnie jak w moim projekciku ;) Czyli nie bylby zarejestrowany po takich modyfukacjach, ale na tor chetnie bym sie wybral taka zabaweczka :D 3D to niezly pomysl zeby sprawdzic warianty felg.
lukasjogabonito Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 Ja nie widzę przeszkód by jeździć na co dzień;p Aczkolwiek tak jak mówisz gleby nie robię z wiadomych względów.... Co do samego modelu to zabrakło Ci zaczepów do hardtop-u z tyłu. Trzyma się on na tych bolcach stalowych. Zobacz jak to wygląda u mnie:
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 O dzieki za info z tymi klamrami :) Jak znajde czas to dorobie. Dzisiaj testowalem to autko w scenerii - HDRI z SMCARS. Jeszcze milion poprawek i bede zadowolony... Raczej wyteksturowany model bedzie wlasnie na tym tle. W studio tez moze bedzie jakas prezentacja, ale raczej w pierwszej kolejnosci HDRI.
Slim_ Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Ślicznotka. Zamierzasz ją oklejać naklejkami sponsorów? :) Jak ustawiasz kamerę by pasowało do backlate?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 Bedzie fajna grafika. Bede sie wzorowac na patu pomyslach bo nie ma czasu na wlasne proby ;) Dopasowac bardzo latwo. Robisz PLANE i pasujesz go miedzy srodkiem tej drogi a krawedzia gdzie zaczyna sie trawa. Wtedy wiesz jaka kamere ustawic :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Napisano 3 Kwiecień 2013 (edytowane) Witam ponownie! :) Znalazłem chwilkę czasu i popracowałem nad dopasowanie tekstur do kół... Tekstury gotowe, bo po co się męczyć nad czymś co już jest - przynajmniej na potrzeby takiego projektu... Czyli w zasadzie zabawy :) Sidewall'e są każde inne, a jedynie bieżnik (typu slick) to ta sama teksturka. Mam ochote namieszac nieźle w tym autku. Akcenty "malowania" będą japońskie rzecz jasna, ale również może coś wydobędę z naszej "ułańskiej fantazji" ;) Wystarczy, że opony już są zza innego oceanu :P Pracowałem również nad kolorem ramion felg. testowałem z kolorami zwykłego lakieru, także z chromem jak na rantach, ale pozostałem przy czymś w rodzaju złoconego niklu. Edytowane 3 Kwiecień 2013 przez ..:: WIKTOR ::..
Bubu Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Opony jak i felgi dla mnie oko(a nawet bardzo oko :D ), ale całość jest za jasna ? Pewno to prze g*****ny monitor. Model jak to model :D Za prosiaka się byś zabrał :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 Zaprawde powiadam Ci nie czyn w sobie zwatpienia w moje sily ;P Zrobie kiedys jakiegos prosiaczka. Co do monitora to fakt... ma milony lat ( epoka kredy chyba ;P ), ale znajde sposob pozniej na ostateczne podciagniecie kolorow i jasnosci, itd.
Bubu Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Czekaj bo się pogubiłem.... Monitor to mój :D A nie skrobałeś tego prosiaka na formę ? Bo już sam nie wiem...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 Prosiak na forme juz gotowy :) Ale to klient dziala dalej, dlatego nie pokazuje dalszej czesci projektu... Monitor tez mam lipny :P
Rekomendowane odpowiedzi