Napisano 12 Maj 201212 l Witam! Po 100 latach mojej nieobecnosci na forum postanowilem cos wrzucic w ramach przypomnienia sobie jak to jest byc w WIP'ie ;P Wrzucam to do WIP bo do Galerii sie nie nadaje i "chyba prawie napewno" sprawy potocza sie dalej.... ;) Zaczne moze od wersji standardowej autka: Nastepnie przerobile to cudo troszke na wersje wyscigowa/tuningowa/jak kto woli: Jak ktos ma jakies pomysly co z tym dalej zrobic to prosze o uwagi i propozycje :) Tylgo blagam nie dam dyfuzora z tylu iii tego wielkiego parapetu na tylnej klapie ;P Probowalem juz i wyglada to jak przerost formy nad trescia - choc i tak juz wyglada to autko jak jakas żabulla :) Dorzucam jeszcze siatke bazy: [ATTACH=CONFIG]86092[/ATTACH] Edytowane 12 Maj 201212 l przez ..:: WIKTOR ::..
Napisano 12 Maj 201212 l Cześć. Ja bym nie paćkał dalej w bryle, ilośc detali jest już naprawdę wystrczająca żeby przyciągnąć uwagę na dłuższą chwilę. Tutaj wg mnie zrobiłes już wszystko, a co dalej stanie się z samym modelem, zależy wg mnie od tekstur jakie na niego dasz i na tym bym się koncentrował w dalszej kolejności. Ciągle odwołuję się do stylistyki gameartowej, ale obejrzyj sobie ten filmik, może znajdziesz cos inspirującego w temacie kolorystyki nadwozia.
Napisano 13 Maj 201212 l Super to wygląda, custom wymiata tylko te do połowy otwarte światła mi sie tak sobie podobają.
Napisano 13 Maj 201212 l Podobnie jak Fighterowi też nie leżą mi te światła w customie. Poza tym świetny model. Fajnie że wróciłeś ;)
Napisano 17 Maj 201212 l Światła do połowy otwarte to dobry pomysł, jednak zmieniłbym same lampy - nie wyglądają zbyt dobrze. Ewentualnie jeszcze przemyślałbym kształt dodatkowego wlotu na masce. I myślę, że nie ma co wiele zmieniać, nadprogramowych elementów jest wystarczająco - zresztą sam wiesz najlepiej, co pomaga w osiągnięciu lepszych czasów okrążeń, a co nie. Edytowane 17 Maj 201212 l przez Kr3tz
Napisano 17 Maj 201212 l Autor Dzieki za odpowiedzi. Swiatla zostawie lekko otwarte jak sa tylko pomysle nad samym ksztaltem - no chyba, ze z materialami to bedzie lepiej wygladac. Wloty na masce probowalem rozne i te mi tak w miare siadly ;) Tez poprobuje jeszcze albo znajde cos-jakas inspiracje, bo za lyso bylo z przu bez tych wlotow. Dorzucam tutaj screeny siatek (po cieciach) ale z wersji seryjnej:
Napisano 3 Czerwiec 201212 l Autor Robilem ostatnio testy z roznymi wariantami swiatel. Byly otwarte na full, ale sie mi nie podobaly... Zrobilem zamkniete i halogeniki przy wlocie powietrza, ale tez mi nie "lezalo"... Takze sprawdzam te co byly z uzyciem materialow co by zobaczyc jak to bedzie wygladac w kontrastach roznych materialow. Lakier przypadkowy i inne materialy - chcialem tylko sobie to zobrazowac i raczej zostana takie. Jezeli ktos ma jakis pomysl na barwy dla tego "gocarta" to chetnie czekam jakies propozycje :)
Napisano 4 Czerwiec 201212 l Mazda mx-5 w Stanach produkowany model jako Miata w Japonii znana pod nazwą Eunos Roadster
Napisano 17 Luty 201312 l Autor Zabawilem sie w gornika roku w swoim watku... ;P Ale testuje lakier. Poki co dopasowuje efekt "skorki pomaranczy". Pozniej dojda rysy i "pajączki". Rendering i cala reszta w Mentalray. Roznice najlepiej zaobserwowac na drzwiach w okolicy lusterka. Wydaje mi sie, ze lepszy ten drugi. Na pierwszym screenie chyba za wyrazny ten efekt. Co o tym sadzicie? Wiem, ze czasy obaczajania lakieru to prehistoria grafiki, ale chce zrobic swoj porzadny mterial - ambitnie tak... ;) Popracowalem tez nad odbiciami. Na 2gim screenie chyba lepiej... (?)
Napisano 17 Luty 201312 l drugi zdecydowanie lepszy, 1 za matowy jest. Ale lakier lakierem... mi sie tam podoba aston one z twojej galeri imaga (jestem na etapie silnika wiec wiesz:)) :D
Napisano 19 Luty 201312 l Posiadasz takową NA? Ostatnio nabyłem NBFL i tez chyba ją zrobie w 3d żeby dopasować alus chociażby;p
Napisano 19 Luty 201312 l Autor Nie posiadam, ale fajny gocart :) Czuje, ze gdyby stal u mnie w garazu to jako drugi samochod i zapewne wygladalby podobnie jak w moim projekciku ;) Czyli nie bylby zarejestrowany po takich modyfukacjach, ale na tor chetnie bym sie wybral taka zabaweczka :D 3D to niezly pomysl zeby sprawdzic warianty felg.
Napisano 20 Luty 201312 l Ja nie widzę przeszkód by jeździć na co dzień;p Aczkolwiek tak jak mówisz gleby nie robię z wiadomych względów.... Co do samego modelu to zabrakło Ci zaczepów do hardtop-u z tyłu. Trzyma się on na tych bolcach stalowych. Zobacz jak to wygląda u mnie:
Napisano 25 Luty 201312 l Autor O dzieki za info z tymi klamrami :) Jak znajde czas to dorobie. Dzisiaj testowalem to autko w scenerii - HDRI z SMCARS. Jeszcze milion poprawek i bede zadowolony... Raczej wyteksturowany model bedzie wlasnie na tym tle. W studio tez moze bedzie jakas prezentacja, ale raczej w pierwszej kolejnosci HDRI.
Napisano 25 Luty 201312 l Ślicznotka. Zamierzasz ją oklejać naklejkami sponsorów? :) Jak ustawiasz kamerę by pasowało do backlate?
Napisano 25 Luty 201312 l Autor Bedzie fajna grafika. Bede sie wzorowac na patu pomyslach bo nie ma czasu na wlasne proby ;) Dopasowac bardzo latwo. Robisz PLANE i pasujesz go miedzy srodkiem tej drogi a krawedzia gdzie zaczyna sie trawa. Wtedy wiesz jaka kamere ustawic :)
Napisano 3 Kwiecień 201311 l Autor Witam ponownie! :) Znalazłem chwilkę czasu i popracowałem nad dopasowanie tekstur do kół... Tekstury gotowe, bo po co się męczyć nad czymś co już jest - przynajmniej na potrzeby takiego projektu... Czyli w zasadzie zabawy :) Sidewall'e są każde inne, a jedynie bieżnik (typu slick) to ta sama teksturka. Mam ochote namieszac nieźle w tym autku. Akcenty "malowania" będą japońskie rzecz jasna, ale również może coś wydobędę z naszej "ułańskiej fantazji" ;) Wystarczy, że opony już są zza innego oceanu :P Pracowałem również nad kolorem ramion felg. testowałem z kolorami zwykłego lakieru, także z chromem jak na rantach, ale pozostałem przy czymś w rodzaju złoconego niklu. Edytowane 3 Kwiecień 201311 l przez ..:: WIKTOR ::..
Napisano 5 Kwiecień 201311 l Opony jak i felgi dla mnie oko(a nawet bardzo oko :D ), ale całość jest za jasna ? Pewno to prze g*****ny monitor. Model jak to model :D Za prosiaka się byś zabrał :D
Napisano 5 Kwiecień 201311 l Autor Zaprawde powiadam Ci nie czyn w sobie zwatpienia w moje sily ;P Zrobie kiedys jakiegos prosiaczka. Co do monitora to fakt... ma milony lat ( epoka kredy chyba ;P ), ale znajde sposob pozniej na ostateczne podciagniecie kolorow i jasnosci, itd.
Napisano 5 Kwiecień 201311 l Czekaj bo się pogubiłem.... Monitor to mój :D A nie skrobałeś tego prosiaka na formę ? Bo już sam nie wiem...
Napisano 5 Kwiecień 201311 l Autor Prosiak na forme juz gotowy :) Ale to klient dziala dalej, dlatego nie pokazuje dalszej czesci projektu... Monitor tez mam lipny :P