FF Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 (edytowane) Witam, dawno nic nie wrzucalem to wrzuce projekt motorówki jaki zrobiłem ostatnio na zaliczenie na studia. Model zrobiony w Rhino (pierwszy raz cos w nim robiłem) i wyeksportownay do maxa i renderowany w v-rayu. Całe renderowanie było przygotowane w extremalnei krótkim czasie (trzeba było zdązyć na zaliczenie:P) ale w sumie jestem nawet zadowolony. W tym semestrze musieliśmy zrobic model w skali i o co to mi wyszlo: Model był wydrukowany w częściach na drukarce która mamy na uczelni. Całośc ma 30cl długosci. Drukarka niestety jest bardzo średniej jakości wiec później na cały model poszła szpachla samochodowa. Duzo zabawy z tym bylo ale wyszlo chyba nawet ok. Jako że model był drukowany na uczelni za darmo (chociaż ogólnie i tak wydałem na to sporo kasy) to musi on zostać na uczelni po oddaniu;/ Tego mi najbardziej szkoda bo na półce by sie ładnie prezentował:P pozdrawiam Edytowane 19 Styczeń 2013 przez FF
plasti Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 calkiem kozackie, podoba mi sie, jedyne co razi to szyba, taka bez wyrazu, moze jakby ja jakos zakonczyc przy dachu, albo dac jakas krzywa, zmienic troche ksztalt, byloby wtedy na 5 ii byloby pieknie :]
NV Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 Mi się podoba, fajny design. Rendery z klimatem takiego szkicu projektowego. :)
GRiPi Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 Design niczego sobie, podoba się, pierwszy render też. Szkoda, że rzuty niedoświetlone. Btw, na rzucie z tyłu widać, że linia dachu była rzutowana od góry - jest w kształcie litery S. Pochwal się siatką, zebrą etc.
Touch Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 Poprawne, ładne, ale za serce nie chwyta. Troszkę można odnieść wrażenie, że powstało po zerknięciu gdzieś na projekt łodzi Bugatti bodajże i nowego Design Lab Peugeot. Tematyka dobra, brakuje tego tutaj, więc mam nadzieję, że jeszcze czymś fajnym zaskoczysz:) Pozdr
polka dot Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 super klimat wyciągnąłeś na tych renderach pozdrawiam
peter_f Napisano 20 Czerwiec 2012 Napisano 20 Czerwiec 2012 Fajny koncept Janek i aż chciałoby się go zobaczyć w mocniejszej perspektywie, żeby ocenić masę itp. Niemniej fajny model i prezentacja. Pozdrawiam Piter
Lucas Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 Wygląda super - tak wygładzony, że na początku myślałem, że to jednak render albo jakiś odlew:)
pecet Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 Świetne, na jakieś uczelni robi się takie projekty?
Dellay Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 Super ten model! ;) + dołączam się do pytania Peceta
FF Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Dzieki Co do uczelni to Architektura na Politechnice Poznańskiej ale nie ma sie czym podniecać, tylko raz sie takie coś robi:P W trakcie jednego semestru sie projektuje i robi model 3d a drugiego sie wykonuje makiete.
Rekomendowane odpowiedzi