Napisano 16 Czerwiec 201212 l Witam, dawno nic nie wrzucalem to wrzuce projekt motorówki jaki zrobiłem ostatnio na zaliczenie na studia. Model zrobiony w Rhino (pierwszy raz cos w nim robiłem) i wyeksportownay do maxa i renderowany w v-rayu. Całe renderowanie było przygotowane w extremalnei krótkim czasie (trzeba było zdązyć na zaliczenie:P) ale w sumie jestem nawet zadowolony. W tym semestrze musieliśmy zrobic model w skali i o co to mi wyszlo: Model był wydrukowany w częściach na drukarce która mamy na uczelni. Całośc ma 30cl długosci. Drukarka niestety jest bardzo średniej jakości wiec później na cały model poszła szpachla samochodowa. Duzo zabawy z tym bylo ale wyszlo chyba nawet ok. Jako że model był drukowany na uczelni za darmo (chociaż ogólnie i tak wydałem na to sporo kasy) to musi on zostać na uczelni po oddaniu;/ Tego mi najbardziej szkoda bo na półce by sie ładnie prezentował:P pozdrawiam Edytowane 19 Styczeń 201312 l przez FF
Napisano 16 Czerwiec 201212 l calkiem kozackie, podoba mi sie, jedyne co razi to szyba, taka bez wyrazu, moze jakby ja jakos zakonczyc przy dachu, albo dac jakas krzywa, zmienic troche ksztalt, byloby wtedy na 5 ii byloby pieknie :]
Napisano 16 Czerwiec 201212 l Mi się podoba, fajny design. Rendery z klimatem takiego szkicu projektowego. :)
Napisano 16 Czerwiec 201212 l Design niczego sobie, podoba się, pierwszy render też. Szkoda, że rzuty niedoświetlone. Btw, na rzucie z tyłu widać, że linia dachu była rzutowana od góry - jest w kształcie litery S. Pochwal się siatką, zebrą etc.
Napisano 17 Czerwiec 201212 l Poprawne, ładne, ale za serce nie chwyta. Troszkę można odnieść wrażenie, że powstało po zerknięciu gdzieś na projekt łodzi Bugatti bodajże i nowego Design Lab Peugeot. Tematyka dobra, brakuje tego tutaj, więc mam nadzieję, że jeszcze czymś fajnym zaskoczysz:) Pozdr
Napisano 20 Czerwiec 201212 l Fajny koncept Janek i aż chciałoby się go zobaczyć w mocniejszej perspektywie, żeby ocenić masę itp. Niemniej fajny model i prezentacja. Pozdrawiam Piter
Napisano 19 Styczeń 201312 l Wygląda super - tak wygładzony, że na początku myślałem, że to jednak render albo jakiś odlew:)
Napisano 19 Styczeń 201312 l Autor Dzieki Co do uczelni to Architektura na Politechnice Poznańskiej ale nie ma sie czym podniecać, tylko raz sie takie coś robi:P W trakcie jednego semestru sie projektuje i robi model 3d a drugiego sie wykonuje makiete.