drumratio Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 (edytowane) Czesc. Ostatnio bawilem sie w wizy pokoju inspirowanego nintendo nes. W Pracy skupiłem się na oświetleniu i shaderach oraz mieszaniu passów. Wiekszość modeli jest wzięta z internetu: 3dsky.com, designconnected.com , model+model.com- nie zależało mi na ćwiczeniu modelingu. Joystick został wymodelowany w nurbsach w moi3d. Dodatkowo robiłem też jego close up`y. Ujęcia wnętrza renderowaly sie lekko ponad 1h natomiast nr 4 1h30min. Soft: 3DSMAX+ MOI3D+ VRAY+PS. Hardware: i72600k@4,6Ghz+8Gb ram image host Edytowane 2 Sierpień 2012 przez drumratio zgodnosc wątku z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Co tu dużo mówić - klasa. TV kojarzy mi się z nową kolekcją evermotion :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 ja bym tylko wrzucił raczej mario zamiast ponga, który mi się kojarzy bardziej z atari ;] a tak to super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 ja bym tylko wrzucił raczej mario zamiast ponga, który mi się kojarzy bardziej z atari ;] Czyli wszystko ok, bo NES nie jest podłączony do telewizora. Widać jakaś atarynka w szafce musi być. Technicznie fajnie, światło i shadery przyzwoite, chociaż AO wydaje mi się zbyt mocne w rogach pomieszczenia. Poza tym sama konsola, razem z padami, wydaje mi się zbyt masywna w stosunku do stojącej obok puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Bardzo podoba mi się oświetlenie, robione z "making of Loft" by Matheus Passos?, bardzo fajne materiały poduszek i dywanika. Półki możnabyłoby trochę doświetlić bo są jakieś takie szare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Projekt naprawdę daje radę. Ta szarość o której pisze kolega prawdopodobnie zamierzona i moim zdaniem słusznie. Jedyne co mi nie pasuje to książki na jednej ścianie, Co to ma do NES'a? Gdyby to były kardridże to co innego;) Daję 4* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu Galeria 3D. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy POST. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drumratio Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 czesc. @thecrev: świecone było vraylightmtl z wczytaną teksturą krajobrazu zimowego na plane. Dodatkowo area light w oknie. @yarosh: Faktycznie ,dałem wtope z pongiem na nesie- w wipie postaram sie o zmapowanie jakiegos tytułu zgodnego z nes. @arev: myśle,że w wipie dopracuje byt konsoli w tej scenie. Z ao lubie "przesadzac" gdyż wizy sa dla mnie bardziej plastyczne/dramatyczne-moze to maniera, ale scenka miała mieć wydzwięk oldschoolu z nutą brudu-szczególnie na scianach. @Lucek: Książki były w sumie zapełniaczem tylko, kartridze sa dla mnie zbyt drobnym elementem i kompozycyjnie raczej by wszystko siadło.Ale testa zrobie :D Praca jednak ma jeszcze dużo błędów- proszę o przeniesienie do działu WIP. Przepraszam za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość EllEss Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Piekny jest ten plakat "Old School Gamer" z logo Atari. Mozna prosic w bardzo wysokiej rozdzielczosci? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Bardzo ładnie oświetlony pokój, świetne shadery i dobrze, że dbasz o detal przy geometrii. AO przesadzone szczególnie pod poduszką na podłodze i pod grzejnikiem. Powinieneś uwzględniać typ materiału a będzie jeszcze lepiej niż jest teraz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi