Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czesc.

Ostatnio bawilem sie w wizy pokoju inspirowanego nintendo nes.

W Pracy skupiłem się na oświetleniu i shaderach oraz mieszaniu passów. Wiekszość modeli jest wzięta z internetu: 3dsky.com, designconnected.com , model+model.com- nie zależało mi na ćwiczeniu modelingu. Joystick został wymodelowany w nurbsach w moi3d. Dodatkowo robiłem też jego close up`y.

Ujęcia wnętrza renderowaly sie lekko ponad 1h natomiast nr 4 1h30min.

Soft: 3DSMAX+ MOI3D+ VRAY+PS.

Hardware: i72600k@4,6Ghz+8Gb ram

k1ps.jpg

k2ps.jpg

k3ps.jpg

k4ps.jpg

k5ps.jpg

nintendo_1.jpg

nintendo_5.jpg

X_6.jpg

image host

Edytowane przez drumratio
zgodnosc wątku z regulaminem

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co tu dużo mówić - klasa.

TV kojarzy mi się z nową kolekcją evermotion :)

Napisano

ja bym tylko wrzucił raczej mario zamiast ponga, który mi się kojarzy bardziej z atari ;]

a tak to super

Napisano
ja bym tylko wrzucił raczej mario zamiast ponga, który mi się kojarzy bardziej z atari ;]

Czyli wszystko ok, bo NES nie jest podłączony do telewizora. Widać jakaś atarynka w szafce musi być.

Technicznie fajnie, światło i shadery przyzwoite, chociaż AO wydaje mi się zbyt mocne w rogach pomieszczenia. Poza tym sama konsola, razem z padami, wydaje mi się zbyt masywna w stosunku do stojącej obok puszki.

Napisano

Bardzo podoba mi się oświetlenie, robione z "making of Loft" by Matheus Passos?, bardzo fajne materiały poduszek i dywanika. Półki możnabyłoby trochę doświetlić bo są jakieś takie szare.

Napisano

Projekt naprawdę daje radę. Ta szarość o której pisze kolega prawdopodobnie zamierzona i moim zdaniem słusznie. Jedyne co mi nie pasuje to książki na jednej ścianie, Co to ma do NES'a? Gdyby to były kardridże to co innego;) Daję 4*

Napisano

Witam,

proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu Galeria 3D. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy POST. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).

Napisano
  • Autor

czesc.

@thecrev:

świecone było vraylightmtl z wczytaną teksturą krajobrazu zimowego na plane. Dodatkowo area light w oknie.

@yarosh:

Faktycznie ,dałem wtope z pongiem na nesie- w wipie postaram sie o zmapowanie jakiegos tytułu zgodnego z nes.

@arev:

myśle,że w wipie dopracuje byt konsoli w tej scenie. Z ao lubie "przesadzac" gdyż wizy sa dla mnie bardziej plastyczne/dramatyczne-moze to maniera, ale scenka miała mieć wydzwięk oldschoolu z nutą brudu-szczególnie na scianach.

@Lucek:

Książki były w sumie zapełniaczem tylko, kartridze sa dla mnie zbyt drobnym elementem i kompozycyjnie raczej by wszystko siadło.Ale testa zrobie :D

Praca jednak ma jeszcze dużo błędów- proszę o przeniesienie do działu WIP.

Przepraszam za zamieszanie.

Napisano

Piekny jest ten plakat "Old School Gamer" z logo Atari. Mozna prosic w bardzo wysokiej rozdzielczosci? ;)

Napisano

Bardzo ładnie oświetlony pokój, świetne shadery i dobrze, że dbasz o detal przy geometrii. AO przesadzone szczególnie pod poduszką na podłodze i pod grzejnikiem. Powinieneś uwzględniać typ materiału a będzie jeszcze lepiej niż jest teraz.

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.