vision3d Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Hej, przedstawiam prace wykonana wspolnie z fotografem Tomkiem Olszowskim (http://www.tomekolszowski.com). Tlo zostalo wykonane wlasnie przez Tomka gdzies w Grecji:) Niestety nie udalo sie zlapac zadnej hdrki, wiec totalnie improwizowalem ze studiem, bawiac sie swoimi wlasnymi mapami, ktore mialy zblizone warunki oswietleniowe. Calosc dopieszczona wspolnie w Photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Jak zawsze świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilq Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 Wow. Extra wykonanie, bardzo mi się podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 no tym to pozamiatales ostro 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 zgodzę się z kolegą wyżej, świetnie to wygląda i strasznie podoba mi się lakier samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 Jest świetnie jak to Ci piszą "jak zawsze" i ja też tak uważam. Moim zdaniem lakier jednak przypomina zbyt porcelanę\lustro. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Ładna kompozycja i kolorystyka, me like it. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Jak zwykle świetnie, klasa. Naprawdę podoba mi się to rozmycie. Mam pytania co do niego ;). Backplate był stilką? Wszystkie elementy, np. góry w tle pochodą z jednego ujęcia? Jak nadałeś takie rotacyjne rozmycie, o różnej sile dla obiektów na różnych planach? Szczególnie jestem ciekaw jak wybrnąłeś na zakręcie ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Jak zwykle pierwsza klasa. I podoba mi się takie trochę inne wydanie - tło zamiast studia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2012 Dzieki:) Rozmyte tlo to akurat robota Tomka, uzyl tu VirtualRig Studio (http://www.virtualrig-studio.com). Program jest swietny, ale cena zabija, moze kiedys bedzie taki plugin do Shopa;) I tak, cale tlo bylo stilka i rozmyte wylacznie wyzej wymienionym programem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Wykonanie jak zwykle mega, ale coś lewe tylne zawieszenie obsiadło. Albo mi się wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Przyznaje, możliwości virtual-riga wg. strony są rewelacyjne. Zresztą, same ich portfolio zwala z nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dellay Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Ślicznie te autko wyszło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 podstawowy błąd to że pisze tam IS250 trzeba zmienić 2 na 3 i już jest więcej emocji IS 350 schodzi poniżej 5s do setki , a ostra jazda kończy się na słupie , co przetestowałem niestety osobiście :) ale uwielbiam tą brykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 strasznie plaskie. Kompozycyjnie tez cos nie gra. Zblizenie najlepiej z tego wszystkiego wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 świetne jak zwykle, tylko to złudzenie optyczne w tym samochodzie że tylne koło jest mniejsze od przedniego trochę psuje efekt, ale to już jest kwestia producenta samochodu, ten model po prostu tak ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 żaden ze mnie specjalista, ale mi coś nie gra. studyjne wychodzą Ci o niebo lepiej. auto wygląda, jakby je lekko stuknąć to by się rozleciało na kawałki :) może nie szklane, ale porcelanowe co najmniej. no i z bzdur - ten kierowca chyba nie patrzy na drogę ;D koniec końców jednak, kawał dobrej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 23 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2012 a po czym wnioskujesz, ze nie patrzy? dosc dziwne przypuszczenie ;) co do porcelanowatosci to akurat o taki look mi tutaj chodzilo. Czy kazda wizka w scenerii musi byc realistyczna? tutaj bylo duzo sztucznego doswietlania, w celu uzyskania bardizej ilustracyjnego wrazenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 24 Sierpień 2012 Share Napisano 24 Sierpień 2012 tak jak mówię, żaden ze mnie specjalista. to raczej wrażenia laika - też potrzebne ;) skoro tak miało być, to Ci się udało :) a że kierowca nie patrzy, tak mi się wydaje, że ma głowę zwróconą jakieś 30 stopni w prawo... ale w sumie to zakręt, więc powinien tak mieć. ale - to była raczej uwaga na wesoło. kto by się czepiał takich bzdur - słusznie czy niesłusznie. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 wg. mnie poza modelem auta nie ma tu nic fajnego, carpainting słaby, kompozycja jak kto uważa wg. mnie nie przekonywująca, ta dominanta kolorystyczna brązu również słabawa tło tak pociągnięte motion blurem, że aż oczy bolą i w sumie to ono przykuwa główną uwagę, jasna sprawa trzeba się przy tym było napracować ale do mnie ten obraz nie trafia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 1 Wrzesień 2012 Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Dla mnie super to wygląda. Jedyny minus to że nie ma więcej ujęć :) Mam pytanie, koła też są rozmywane w tym programie co tło czy renderowane w maxsie na z motion blur? I ten cień od auta, dodany w szopie czy też z maxa? Z góry dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi