POSEJON Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Witam Soft:3ds max,vray,photoshop cs 4 Tak sobie dłubałem przez ostatni miesiac i postanowiłem że czas zakończyć prace nad tą wizualizacją.Zrobiłem ok 10 wersji kolorystycznych,wrzucam,mym zdaniem najlepsze.Drzewka są wzięte od znajomego,chciałem zrobić śnieg samodzielnie,blobmeshem i rozsiać go na nich,ale komp nie dał rady;p Prosze o komentarze i opinie,aby na przyszłość wiedzieć co zrobiłem żle i co muszę poprawić.Z góry dzieki;D projekt nie jest mojego autorstwa. Pozdrawiam siatka zima na szybkości;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 bardzo, bardzo dobrze to wyszło, ze śniegiem wersja najlepsza, mam tylko "ale" do rozłożenia samego śniegu, pod krzakami i drzewami zawsze jest go mniej, taki delikatny dołek się robi przy pniach i tp tutaj to widać: http://mattalltrades.files.wordpress.com/2011/03/1jpg.jpg oraz do połaci śniegu płaskich dodałbym co po niegdzie wystające badyle przykryte śniegiem, coś jak tu: http://mattalltrades.files.wordpress.com/2011/03/1jpg.jpg oraz śnieg nigdy nie będzie ci się stykał z taflą niezamarzniętej wody, musisz te kilka centrymetrów nad wodą zrobić ziemi znacznie by to poprawiło realność śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Super pracka! Mi sie podoba. Bylem tam ostatnio na rowerze i potwierdzam zgodnosc z oryginalem :) Ciekawe czy wkoncu im wyrosla trawa na "dachu", bo podobno maja z tym problem... Zimowa scenieria wyszla przez ten snieg nie do konca naturalnie, ale reszta super, bo sam budynek bardzo dobrze oblozyles materialami. Podoba sie mi podoba podoba podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 fajne swiatlo - ale otoczenie nieprawdziwe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 26 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Dzieki panowie za korekty;D jeśli chodzi o snieg to na nastepnej wizualizacji napewno je uwzględnię.Nie mogłem tylko sobie poradzić z materiałem,po displace wywalało maxa,bump niestety też słabo widać,a jest ustawiony na 400 xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Kawal dobrej roboty, fajnie ze wrzuciles kilka wersji, mnie najbardziej przypasowala wersja nr3 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 co do śniegu to polecam plugin snowflow, działa cuda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 28 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Właśnie przed rozpoczęciem prac,chciałem go jakoś zdobyć na szybkości,ale niestety;( musiałem sam walczyć z tym białym szajstwem,przynajmniej się czegoś nauczyłem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 1 Październik 2012 Share Napisano 1 Październik 2012 na stoku "pod holernym" jest strumyk ? nie kojaze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 1 Październik 2012 Autor Share Napisano 1 Październik 2012 Nie ma;p wsumie trochę dziwne że na szczycie umiesciłem strumyk xd ale chciałem sie poduczyć robić tego typu rzeczy;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 1 Październik 2012 Share Napisano 1 Październik 2012 Ogólne wrażenie: bardzo, bardzo ładne. Drewno wyszło super. Poza tym śniegiem. :) Wygląda jak z gipsu, w ogóle nie przepuszcza światła, nie połyskuje, nic. Sople ze stali. Woda z kolei przypomina olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPająk Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Witam, Koledzy powyżej już się rozpisywali, ja dodam tylko, że naprawdę dobra robota - gratuluję. :) pozdrawiam MarcinP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 tam teraz jest parking, polana... w sumie strumyk strumykiem - jest zawsze sie co uczyc, chocby kamienista droga, z typowa dla tych lasow trawą.... magorke mampod nosem to nawet z pamieci wiemjak tam jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ItalianCopper Napisano 1 Listopad 2012 Share Napisano 1 Listopad 2012 Zasłużony front. Jedyne uwagi to te, które już koledzy powiedzieli. Nurtuje mnie jaką metodą zrobiłeś śnieg na gałęziach, jest szansa na uchylenie rąbka tajemnicy? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Bardzo fajna praca. Są pewne niedociągnięcia jak śnieg i jednorodna trawa ale ogólne wrażenie bardzo dobre. W wersji zimowej podoba mi się klimat światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi