Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Soft:3ds max,vray,photoshop cs 4

Tak sobie dłubałem przez ostatni miesiac i postanowiłem że czas zakończyć prace nad tą wizualizacją.Zrobiłem ok 10 wersji kolorystycznych,wrzucam,mym zdaniem najlepsze.Drzewka są wzięte od znajomego,chciałem zrobić śnieg samodzielnie,blobmeshem i rozsiać go na nich,ale komp nie dał rady;p Prosze o komentarze i opinie,aby na przyszłość wiedzieć co zrobiłem żle i co muszę poprawić.Z góry dzieki;D projekt nie jest mojego autorstwa.

Pozdrawiam

siatka

78748251.jpg

zima

snieg1m.jpg

max3drenderis.png

na szybkości;p

3nowkaprzerobiona.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo, bardzo dobrze to wyszło, ze śniegiem wersja najlepsza, mam tylko "ale" do rozłożenia samego śniegu, pod krzakami i drzewami zawsze jest go mniej, taki delikatny dołek się robi przy pniach i tp

tutaj to widać:

http://mattalltrades.files.wordpress.com/2011/03/1jpg.jpg

oraz do połaci śniegu płaskich dodałbym co po niegdzie wystające badyle przykryte śniegiem, coś jak tu:

http://mattalltrades.files.wordpress.com/2011/03/1jpg.jpg

oraz śnieg nigdy nie będzie ci się stykał z taflą niezamarzniętej wody, musisz te kilka centrymetrów nad wodą zrobić ziemi

znacznie by to poprawiło realność śniegu

Napisano

Super pracka! Mi sie podoba. Bylem tam ostatnio na rowerze i potwierdzam zgodnosc z oryginalem :) Ciekawe czy wkoncu im wyrosla trawa na "dachu", bo podobno maja z tym problem... Zimowa scenieria wyszla przez ten snieg nie do konca naturalnie, ale reszta super, bo sam budynek bardzo dobrze oblozyles materialami. Podoba sie mi podoba podoba podoba :)

Napisano

Dzieki panowie za korekty;D jeśli chodzi o snieg to na nastepnej wizualizacji napewno je uwzględnię.Nie mogłem tylko sobie poradzić z materiałem,po displace wywalało maxa,bump niestety też słabo widać,a jest ustawiony na 400 xd

Napisano

Właśnie przed rozpoczęciem prac,chciałem go jakoś zdobyć na szybkości,ale niestety;( musiałem sam walczyć z tym białym szajstwem,przynajmniej się czegoś nauczyłem;p

Napisano

Ogólne wrażenie: bardzo, bardzo ładne. Drewno wyszło super.

Poza tym śniegiem. :) Wygląda jak z gipsu, w ogóle nie przepuszcza światła, nie połyskuje, nic. Sople ze stali. Woda z kolei przypomina olej.

Napisano

tam teraz jest parking, polana... w sumie strumyk strumykiem - jest zawsze sie co uczyc, chocby kamienista droga, z typowa dla tych lasow trawą.... magorke mampod nosem to nawet z pamieci wiemjak tam jest :D

Napisano

Bardzo fajna praca. Są pewne niedociągnięcia jak śnieg i jednorodna trawa ale ogólne wrażenie bardzo dobre. W wersji zimowej podoba mi się klimat światła.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności