dexter47 Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 (edytowane) Pracka powstała jakiś czas temu ale tu jej nie dawałem prawdę mówiąc chyba tylko na jednym forum zamieszczałem nie chciałem osiągnąć full realizmu [ATTACH=CONFIG]87596[/ATTACH] Edytowane 26 Wrzesień 2012 przez dexter47
Rotcore Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34900 - zajrzyj i popraw nazwe wątku
tr3buh Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 fajna praca i ciekawa metoda, a jak robiles refleksy?
dexter47 Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 fajna praca i ciekawa metoda, a jak robiles refleksy? dzięki :) jeśli chodzi o refleksy to było to kopiowanie otoczenia i używałem modyfikatora warp choć w niektórych miejscach malowałem odbicia np na przednim zderzaku i na chromach. znaczy odbicia to w sumie tez były malowane bo cało tło też jest malowane. jako chmur i pękniętego podłoża użyłem gotowych pędzli które z sieci z ciągnąłem. lawa była malowana i nad nią trochę się męczyłem ;]
panRebonka Napisano 28 Wrzesień 2012 Napisano 28 Wrzesień 2012 Hej. Straszny niestety chaos jest na tym obrazku. Porywasz się trochę na ambitną, złożoną rzecz i trudno żeby to dobrze wyszło bez naprawdę solidnego warsztatu. Popracuj nad perspektywą i konstrukcją. Zobacz: Nie żeby to było mistrzostwo świata, ale zawsze coś.
dexter47 Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Napisano 29 Wrzesień 2012 Hej. Straszny niestety chaos jest na tym obrazku. Porywasz się trochę na ambitną, złożoną rzecz i trudno żeby to dobrze wyszło bez naprawdę solidnego warsztatu. Popracuj nad perspektywą i konstrukcją. Zobacz: Nie żeby to było mistrzostwo świata, ale zawsze coś. wiem perspektywa uciekła trochę z prawej strony na szkicu ale robiłem go przez 30 minut na kolanie ogladajac nudny film w telewizji w Photoshopie robiłem w sumnie jakieś 10 godzin wszystko ale nie 1 dnia. wiedz nie jest to jakis tam full wypas ;]
ZiN Napisano 29 Wrzesień 2012 Napisano 29 Wrzesień 2012 wiem perspektywa uciekła trochę z prawej strony na szkicu ale robiłem go przez 30 minut na kolanie ogladajac nudny film w telewizji To popraw, jak widzisz błędy. Chyba, że nie wiesz jak, ale jak wiesz to... Wg mnie bez sensu jest wrzucanie pracy, przy której jest się świadomym popełnionych błędów, a można samemu jeszcze można wyeliminować. Są tu ludzie, którzy mogą ci pomóc w wypatrzeniu tych błędów z których możesz nie zdawać sobie sprawy. Ale jak będą powtarzać to co już i tak wiesz, to jaka tu nauka? Staraj się za każdym razem robić to najlepiej jak umiesz a progress będzie większy. Od siebie dodam, że tło mi się nie podoba i przy tych kontrastach i kolorach za bardzo walczy o uwagę z samochodem.
Igi Napisano 29 Wrzesień 2012 Napisano 29 Wrzesień 2012 zgadzam się z przedmówca, praca dobra ale bez tła. Jest za bardzo chaotyczne i trochę kiczowate przez dobór kolorów i motywu.
dexter47 Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) zgadzam się ze praca jest kiczowata ale do kiczu miała trochę nawiązywać ;] tło to powiedzmy ze taki test pędzli Photoshopa ;] czasem tylko z jednego małego szkicu robię cały projekt tak zaczęło sie z tym poniżej nie jest może idealny ciągle walczę z błędami które popełniam ;] szkic zrobiony na drepce a tu praca 3d max + Photoshop Ps nie wiem czy dla tego tematu założyć nowy watek teczka3d jak coś napiszcie Edytowane 4 Październik 2012 przez dexter47
Status Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 Zdecydowanie załóż teczke3d. Tutaj wrzucaj szkice do tych projektów i ewentualnie dawaj linka do postu w dziale 3d dla zainteresowanych. Tak dla porządku i dla własnego dobra. Tam na pewno więcej będą mieli do powiedzenia.
dexter47 Napisano 12 Październik 2012 Autor Napisano 12 Październik 2012 zrobiłem wątek w dziale 3d http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=85766&p=1124882#post1124882
Rekomendowane odpowiedzi