Napisano 26 Wrzesień 201212 l Pracka powstała jakiś czas temu ale tu jej nie dawałem prawdę mówiąc chyba tylko na jednym forum zamieszczałem nie chciałem osiągnąć full realizmu [ATTACH=CONFIG]87596[/ATTACH] Edytowane 26 Wrzesień 201212 l przez dexter47
Napisano 26 Wrzesień 201212 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34900 - zajrzyj i popraw nazwe wątku
Napisano 27 Wrzesień 201212 l Autor fajna praca i ciekawa metoda, a jak robiles refleksy? dzięki :) jeśli chodzi o refleksy to było to kopiowanie otoczenia i używałem modyfikatora warp choć w niektórych miejscach malowałem odbicia np na przednim zderzaku i na chromach. znaczy odbicia to w sumie tez były malowane bo cało tło też jest malowane. jako chmur i pękniętego podłoża użyłem gotowych pędzli które z sieci z ciągnąłem. lawa była malowana i nad nią trochę się męczyłem ;]
Napisano 28 Wrzesień 201212 l Hej. Straszny niestety chaos jest na tym obrazku. Porywasz się trochę na ambitną, złożoną rzecz i trudno żeby to dobrze wyszło bez naprawdę solidnego warsztatu. Popracuj nad perspektywą i konstrukcją. Zobacz: Nie żeby to było mistrzostwo świata, ale zawsze coś.
Napisano 29 Wrzesień 201212 l Autor Hej. Straszny niestety chaos jest na tym obrazku. Porywasz się trochę na ambitną, złożoną rzecz i trudno żeby to dobrze wyszło bez naprawdę solidnego warsztatu. Popracuj nad perspektywą i konstrukcją. Zobacz: Nie żeby to było mistrzostwo świata, ale zawsze coś. wiem perspektywa uciekła trochę z prawej strony na szkicu ale robiłem go przez 30 minut na kolanie ogladajac nudny film w telewizji w Photoshopie robiłem w sumnie jakieś 10 godzin wszystko ale nie 1 dnia. wiedz nie jest to jakis tam full wypas ;]
Napisano 29 Wrzesień 201212 l wiem perspektywa uciekła trochę z prawej strony na szkicu ale robiłem go przez 30 minut na kolanie ogladajac nudny film w telewizji To popraw, jak widzisz błędy. Chyba, że nie wiesz jak, ale jak wiesz to... Wg mnie bez sensu jest wrzucanie pracy, przy której jest się świadomym popełnionych błędów, a można samemu jeszcze można wyeliminować. Są tu ludzie, którzy mogą ci pomóc w wypatrzeniu tych błędów z których możesz nie zdawać sobie sprawy. Ale jak będą powtarzać to co już i tak wiesz, to jaka tu nauka? Staraj się za każdym razem robić to najlepiej jak umiesz a progress będzie większy. Od siebie dodam, że tło mi się nie podoba i przy tych kontrastach i kolorach za bardzo walczy o uwagę z samochodem.
Napisano 29 Wrzesień 201212 l zgadzam się z przedmówca, praca dobra ale bez tła. Jest za bardzo chaotyczne i trochę kiczowate przez dobór kolorów i motywu.
Napisano 4 Październik 201212 l Autor zgadzam się ze praca jest kiczowata ale do kiczu miała trochę nawiązywać ;] tło to powiedzmy ze taki test pędzli Photoshopa ;] czasem tylko z jednego małego szkicu robię cały projekt tak zaczęło sie z tym poniżej nie jest może idealny ciągle walczę z błędami które popełniam ;] szkic zrobiony na drepce a tu praca 3d max + Photoshop Ps nie wiem czy dla tego tematu założyć nowy watek teczka3d jak coś napiszcie Edytowane 4 Październik 201212 l przez dexter47
Napisano 4 Październik 201212 l Zdecydowanie załóż teczke3d. Tutaj wrzucaj szkice do tych projektów i ewentualnie dawaj linka do postu w dziale 3d dla zainteresowanych. Tak dla porządku i dla własnego dobra. Tam na pewno więcej będą mieli do powiedzenia.
Napisano 12 Październik 201212 l Autor zrobiłem wątek w dziale 3d http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=85766&p=1124882#post1124882