adek Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 SmarBlur to autorski projekt Vladimira Yuzhikova, rosyjskiego programisty specjalizującego się w algorytmach przetwarzania obrazu. Vladimir stworzył algorytm za pomocą, którego możecie naprawdę z całkiem niezłym efektem wyostrzyć rozmazane zdjęcia. Nie chodzi tutaj bynajmniej o zwykły "unsharp mask". Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Troszeczke wydobywa faktycznie detale, ale napewno nie tak jak na zalaczonym obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Październik 2012 Autor Share Napisano 24 Październik 2012 No to na pewno zależy od obrazu na wejściu. Na czymś swoim testowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Bardzo wiele zależy od zdjęcia, aczkolwiek udało mi się wydobyć z rozmazanego zdjęcia (zrobionego canonem 500D) tyle detali ile na zdjęciu z newsa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_maSsy_ Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Ciekawy programik. Przyda się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Mi ze zdjęć tylko małe chybienia ostrości fajnie się udało nareperować i też nieźle odwróciło motion blura zrobionego w photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Magia, działa świetnie moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Październik 2012 Autor Share Napisano 24 Październik 2012 Pokażcie (jeśli możecie) testowe zdjęcia przed i po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Jak w tych serialach kryminalnych, czytanie tekstu odbitego w zamglonej szybie fotografowanej z komórki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Mi coś takiego wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Mój test i.imgur . com / lyoUi.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Październik 2012 Autor Share Napisano 24 Październik 2012 Muszę przyznać, że to trochę faktycznie CSI i jeśli jest tekst rozmazany calkiem nieźle to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Miazga i faktycznie mam nadzieję ,że to pomoże właśnie w takich przypadkach jak fotki z radarów czy kamer policyjnych. Niesamowite efekty, jestem w szoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 fotoradar ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Już od paru lat coś takiego jest - http://www.picturesolve.com/ Tylko że teraz za darmo. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zed Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 hyhy fajne. Pewnie za X lat ulepszony algorytm bedzie poprawial wzrok uzytkownikom okularow googla i im podobnym ;) Pewnie bedzie tez opcja "prostujaca" swiat po paru glebszych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 25 Październik 2012 Share Napisano 25 Październik 2012 A do usuwania patternów z obrazków (np skanów starych zdjęć) polecam ImageJ: http://rsb.info.nih.gov/ij/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi