Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie

Jestem tu nowy i jeszcze nie mam ukończonych ilustracji w digital painting więc postanowiłem tym czasem pokazać Wam rysunki wykonane technikami tradycyjnymi. Rysuję dopiero od kilkunastu lat przede wszystkim ołówkami i kredkami. Czasem akwarelami i markerami. Moim głównym tematem ilustracji jest lotnictwo ale nie tylko.

A zatem zapraszam do oglądania i naturalnie do komentowania :)

usafrocetsportfolio.jpg[/img]

albatrosdiiiinternet.jpg[/img]

supermarines6bkopia.jpg[/img]

zamek1zamek1jastoszusty.jpg[/img]

p11cportfolio.jpg[/img]

no ale dość lotnictwa. Teraz coś z innej beczki

demokratorinternet.jpg[/img]

a to moje pierwsze przymiarki do pracy na komputerze(dawno dawno temu...). Szkic zrobiony markerami a potem podrasowany Photoshopem.

jrlwz40.jpg[/img]

willapodjedlami.jpg[/img]

Edytowane przez HARPUN

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Rysuję dopiero od kilkunastu lat

:D :D

Wygląda ładnie. Można prosić o jakieś większe obrazki? :)

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za komentarze.... A dodam jeszcze coś od siebie :)

americanwarriorsinterne.jpg

hawaiiloverkopia.jpg

niestety większości obrazów już nie mam i zostały mi tylko te wersje zeskanowane.

Napisano

Pierwsze dwa i przed ostatni podobają mi się najbardziej! Te kredkami(?) jakoś do mnie nie przemawiają... Taki troche oldschool scifi mi sie przypomina... ^^ :D

Napisano
  • Autor

Pracuje teraz nad ilustracjami w digital painting więc niebawem pokażę zupełnie coś innego w tej tematyce. Kredki, jak zauważyłem, to w ogóle jakoś niedoceniane medium. Nie wiem jak w innych krajach. Może dlatego że kojarzy się z przedszkolem :)

Napisano

Naprawdę fajne rzeczy pokazałeś na wejściu. Warto dodać miniaturkę do pierwszego posta (załącznik), aby na liście wątków temat był lepiej widoczny.

Napisano
  • Autor

Cieszę się że podobają Ci się moje prace...jak dodać miniaturkę bo jeszcze nie orientuję się w obsłudze forum ?

Edytowane przez HARPUN

Napisano

edytuj pierwszy post potem wyślij zaawansowane następnie przewiń do dołu i zarządzaj załącznikami wstaw miniaturkę czy to z pliku czy adresu url i zatwierdź wszystko

samoloty pięknie, fajnie perspektywę masz opanowaną

Napisano

Fajne rzeczy.

Mi sie najbardziej podobają Starfightery, poza tym ze fajny rysun to jeszcze sam w sobie coś ma ten samolot, podobne odczucia mam do A-10 Tank killer... nie wiem czemu, poprostu fajne projekty.

Dawaj dalej !

Napisano
Rysuję dopiero od kilkunastu lat

podoba mi sie to zdanie, zwlaszcza po tekstach "ucze sie rysowac juz tydzien, ale wciaz mi nie wychodzi" :)

a bardziej na temat: swietne prace, bardzo przypominaja mi klimatem okladki do modeli samolotow ktore skladalem lata temu

pozdrawiam

Napisano

Bardzo dobre rysunki lotnicze - masz doskonałe wyczucie kształtu i proporcji i - co chyba najważniejsze - dynamiki tych maszyn!

Napisano
  • Autor

no i czas pokazać coś najnowszego wykonanego na tablecie. Strasznie długo zajęło mi namalowanie go ale musiałem się przyzwyczaić. P-51 "Strega" czyli wyścigowa wersja myśliwca z drugiej wojny światowej. Technika aerografu.

renoairraces.jpg

Napisano

Mnie się Bardzo podoba fajne kolorki .Jedyne co to te chmurki takie mdłe, mogłeś przy nich trochę podłubać :D

Napisano
  • Autor

no chmury mi nigdy jakoś nie wychodziły więc muszę trochę czasu jeszcze poświęcić na ich opanowanie dzięki za radę. :)