HARPUN Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie Jestem tu nowy i jeszcze nie mam ukończonych ilustracji w digital painting więc postanowiłem tym czasem pokazać Wam rysunki wykonane technikami tradycyjnymi. Rysuję dopiero od kilkunastu lat przede wszystkim ołówkami i kredkami. Czasem akwarelami i markerami. Moim głównym tematem ilustracji jest lotnictwo ale nie tylko. A zatem zapraszam do oglądania i naturalnie do komentowania :) [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] no ale dość lotnictwa. Teraz coś z innej beczki [/img] a to moje pierwsze przymiarki do pracy na komputerze(dawno dawno temu...). Szkic zrobiony markerami a potem podrasowany Photoshopem. [/img] [/img] Edytowane 29 Październik 2012 przez HARPUN
Status Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 Pierwsze dwa właśnie zapisuje na dysk xD
Miłosz3ds Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 Rysuję dopiero od kilkunastu lat :D :D Wygląda ładnie. Można prosić o jakieś większe obrazki? :)
HARPUN Napisano 25 Październik 2012 Autor Napisano 25 Październik 2012 Dzięki wielkie za komentarze.... A dodam jeszcze coś od siebie :) niestety większości obrazów już nie mam i zostały mi tylko te wersje zeskanowane.
blukazs Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 Pierwsze dwa i przed ostatni podobają mi się najbardziej! Te kredkami(?) jakoś do mnie nie przemawiają... Taki troche oldschool scifi mi sie przypomina... ^^ :D
HARPUN Napisano 25 Październik 2012 Autor Napisano 25 Październik 2012 Pracuje teraz nad ilustracjami w digital painting więc niebawem pokażę zupełnie coś innego w tej tematyce. Kredki, jak zauważyłem, to w ogóle jakoś niedoceniane medium. Nie wiem jak w innych krajach. Może dlatego że kojarzy się z przedszkolem :)
adek Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 Naprawdę fajne rzeczy pokazałeś na wejściu. Warto dodać miniaturkę do pierwszego posta (załącznik), aby na liście wątków temat był lepiej widoczny.
HARPUN Napisano 29 Październik 2012 Autor Napisano 29 Październik 2012 (edytowane) Cieszę się że podobają Ci się moje prace...jak dodać miniaturkę bo jeszcze nie orientuję się w obsłudze forum ? Edytowane 29 Październik 2012 przez HARPUN
yarosh Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 edytuj pierwszy post potem wyślij zaawansowane następnie przewiń do dołu i zarządzaj załącznikami wstaw miniaturkę czy to z pliku czy adresu url i zatwierdź wszystko samoloty pięknie, fajnie perspektywę masz opanowaną
HARPUN Napisano 29 Październik 2012 Autor Napisano 29 Październik 2012 dzięki :) i już dodany załącznik
adek Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Dokonaj edycji pierwszego posta i dodaj załącznik.
Sidre Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Fajne rzeczy. Mi sie najbardziej podobają Starfightery, poza tym ze fajny rysun to jeszcze sam w sobie coś ma ten samolot, podobne odczucia mam do A-10 Tank killer... nie wiem czemu, poprostu fajne projekty. Dawaj dalej !
mirach Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Rysuję dopiero od kilkunastu lat podoba mi sie to zdanie, zwlaszcza po tekstach "ucze sie rysowac juz tydzien, ale wciaz mi nie wychodzi" :) a bardziej na temat: swietne prace, bardzo przypominaja mi klimatem okladki do modeli samolotow ktore skladalem lata temu pozdrawiam
wjaworski Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Bardzo dobre rysunki lotnicze - masz doskonałe wyczucie kształtu i proporcji i - co chyba najważniejsze - dynamiki tych maszyn!
HARPUN Napisano 5 Grudzień 2012 Autor Napisano 5 Grudzień 2012 no i czas pokazać coś najnowszego wykonanego na tablecie. Strasznie długo zajęło mi namalowanie go ale musiałem się przyzwyczaić. P-51 "Strega" czyli wyścigowa wersja myśliwca z drugiej wojny światowej. Technika aerografu.
Kalberos Napisano 5 Grudzień 2012 Napisano 5 Grudzień 2012 Mnie się Bardzo podoba fajne kolorki .Jedyne co to te chmurki takie mdłe, mogłeś przy nich trochę podłubać :D
HARPUN Napisano 5 Grudzień 2012 Autor Napisano 5 Grudzień 2012 no chmury mi nigdy jakoś nie wychodziły więc muszę trochę czasu jeszcze poświęcić na ich opanowanie dzięki za radę. :)
Rekomendowane odpowiedzi