Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Trawka nie jest zbyt realistyczna i nie wiem czemu ale coś mi nie pasuje z tym tłem, nie wiem tlyko do końca co :)

Ogólnie wrażenie jak najbardziej pozytywne :) Pozdrawiam

Napisano

No ładnie - pocztówkowo wyszło:)

Ale mogles to jeszcze podmalowac w PSie - tak ogolnie tu i tam maznąć pedzelkiem.

Co do kadru - za duzo jest wody - ciachnąć zaraz pod miejscem rozbryzgiwania wpadajacego strumienia wody - jego odbicie nie jest juz potrzebne! Za to u gory by sie rozluznilo bo dach domku ciasno - ledwo sie miesci w kadrze. Ale ten lasek zes odpicował - mozna pomyslec ze to wstawka ze zdjecia:)

To tyle z ta jedna uwagą - mniej dołu, a wiecej gory w kadrze. Poza tym mily i sympatyczny widoczek!

Pozdro

Marek

Napisano

Gizmo - las modelowany

Master już ci mówiłem , jesteś masta :D , fajnie to wyszło , tą wodę na kole mogłeś zrobić jakimś Glu3d czy czymś ale ogółem 5+/6

Napisano

pfff ... Ta trawa .... masta jesli to shag fur to daj mu geometry zeby GI troszke pokazalo uroku ...

kolejna sprawa to jednolitosc koloru daj mapowanie planar i jakis stuco z kolorem ciemnej zieleni i zgnilej zółci .....

pozatym ladnie .... ale czegos tu brakuje ....

Napisano

pstrokate kolory

młyn sie kreci a wyglada na opuszczony w jakiejs dziczy

podparcie balkonu dwoma patyczkami wyglada nieprawdziwie

no i zupełnie bez klimatu

nie podoba mi sie :(

ale sekretarce bardzo wiec moze jest dobrze.

Napisano

Jak dla mnie świetne! Lasek jest wypasiony, odwraca uwagę od tej trawki;-)

Jedno co mnie razi to nierealistyczna woda na młynie (ten wodospad). No i ogólnie lekko gumowato-plastikowe, ale tylko leciutko i widoczne tylko dla poszukujących dziury w całym. Laicy pomyliliby to ze zdjęciem:-)

Acha, lasek może wydawać się coś nie tego, bo nie ma głębi ostrości - wydaje się być tak samo ostry i ważny kompozycyjnie jak młyn. Ale i tak mi się podoba:-)

Napisano

Mysle ze przydala by sie lekka desaturacja calosci, korekcja koloru dla domku i lekko obnizony kontrast oraz modyfikacja RGB curve. Tony najprawdopodobniej by sie bardziej zespolily i przejscia miedzy nimi. Scenka calkiem na poziomie :)

Napisano

dobra daje tu 2 przyklady trawy za pomocą Shag:fur`a

to zwyczajny fur z wlaczona opcja Geometry i jakimis tam na oko ustawieniami wykrecania zeby to wszystko bylo rozproszone a nie jak patyczki w ziemi ....

roznia sie jedynie kolorem a widac ze znacznie lepiej wyglada nr 2 z mapowaniem sferycznym i na kolor jedynie stuco z ciemna zielenia i zgniła żółcią .....

Fur%20test%201.jpg

Fur%20test%202.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności