sylwex1982 Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 Witam. Spotkał się może ktoś z Was z takim problemem jaki zawarty jest w tytule? Instaluję Vraya ale max go kompletnie nie widzi. Postępuję zgodnie z instrukcjami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 A sprawdzałeś w sekcji setup render-> common-> assign renderer pierwszy slot production wciśnij trzy kropki otworzy się okno z wyborem renderera jakiego chcesz używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 31 Październik 2012 Autor Share Napisano 31 Październik 2012 Tak, oczywiście. To był jeden z pierwszych kroków jakie uczyniłem po włączeniu Maxa- nie ma w spisie vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 Sprawdź czy w ogóle masz go zainstalowanego w katalogu maxa plugins Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 1 Listopad 2012 Autor Share Napisano 1 Listopad 2012 Tak. Przecież przy instalacji już wybieram lokalizację. Dwa pierwsze okna związane są z lokowaniem vraya w maxowym folderze zźródłowym a trzecie i czwarte okno tyczy się folderu chaos group, który montuje się domyślnie na C:/Program Files/Chaos Group/. Tylko mnie martwi coś innego, mianowicie jak przedtem instalowałem Vraya to z automatu wykrywał mi folder źródłowy Maxa i tam chciał instalować a teraz gdy instaluję właśnie tą wersję demo to domyślnie mi chce zainstalować pliki na c:/program files. Ma ktoś jakieś sensowne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 1 Listopad 2012 Share Napisano 1 Listopad 2012 A wersje maxa i vraya te same? Czasem vray nie krzyczał że mu się nie zgadzają i instalował jakby nigdy nic. Chodzi mi o wersję 32/64 bitową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 1 Listopad 2012 Autor Share Napisano 1 Listopad 2012 Max 64; Vray 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 1 Listopad 2012 Share Napisano 1 Listopad 2012 Tak jedna że vray nie jest do tego maxa którego posiadasz ;) jeśli już w instalacji nie wykrywa ci maxa na jak na poniższym załączniku. Sprawdź czy vray jakiego masz jest przeznaczony do wersji maxa 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 1 Listopad 2012 Autor Share Napisano 1 Listopad 2012 "Supported platforms • Autodesk® 3ds Max® version 9.0 or later" To jest napisane na stronie http://www.chaosgroup.com/en/2/vray.html ( na samym dole). Dodam także że w spisie najwyższa wersja Vraya to 2012 http://imageshack.us/scaled/landing/441/przechwytywaniemb.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 1 Listopad 2012 Share Napisano 1 Listopad 2012 no to ona nie pójdzie na max 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 1 Listopad 2012 Autor Share Napisano 1 Listopad 2012 ...zajebiście :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharp Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Do maxa 2013 musisz mieć wersje vray 2.30.2 jak się nie mylę albo wyższą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Po za tym to jest trial Maxa, więc w ogóle może na nim nie pójść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharp Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 myślę że trial akurat nie stanowi problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 2 Listopad 2012 Autor Share Napisano 2 Listopad 2012 Wersja Vraya to 2.30.01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 max 30 dniowy normalnie pracuje i wszystkie pluginy na nim działają, wersja którą podajesz to jest wersja chodząca na max 2013 ale na stronach nawet takich jak ta http://v-ray.pl/download/index/gcategory/814 jest ona tylko do maxa 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Na stronie chaosgroup nie ma wersji demo dla maxa 2013. Mimo, że numerek ten sam 2.30.01 to współpracuje on tylko z max 2012. Do 2013 tylko pełna wersja. [ATTACH=CONFIG]87994[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 3 Listopad 2012 Autor Share Napisano 3 Listopad 2012 Dzięki za odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi