Napisano 10 Listopad 201212 l Naszedł mnie pomysł aby stworzyć w naszym dziale watek przyklejony oczywiście zapytanie kierowane miedzy innymi do Tweetiego i szanownego grona architektonicznego wszelkiej maści. Abyśmy mieli coś na kształt wątku w wip prac robionych na szybko dla zabawy, chodzi mi o typ wątku nie jego tematykę u nas mogło by być coś gdzie by sie umieszczało tak wizualizacje jak zdjęcia ze stanu zastanego jak i z tego co potem klient i wykonawcy zrobili z projektu stworzonego przez architektów. Tak aby młódź miał szanse zobaczyć na czym polega nasza praca i jak to naprawdę wyglądają realizacje projektów. Pozdrawiam wszystkich
Napisano 11 Listopad 201212 l też jestem bardzo ciekawy jakie będą rezultaty z zestawienia 3 fotek!!! stan istniejący/ projekt /wykonanie :) ja jeszcze czekam na wykonanie 2 projektów wiec jak skończą to postaram się podesłać ( pod koniec 2013.. -_-..............) dom jednorodzinny wnetrze i prywatną klinikę dentystyczną :) ( przy polskim budownictwie trochę im schodzi...)
Napisano 11 Listopad 201212 l Też jestem za - fajne dyskusje mogą się pojawić przy okazji. Jakiś czas temu usłyszałem ciekawą teorię mówiącą, że jeśli zrealizowany budynek wygląda tak jak na wizualizacji to źle - powinien wyglądać lepiej:). Niedawno zostały zrealizowane dwa budynki, przy których miałem okazję pracować i zwizualizaować więc też chętnie zrobię zestawienie.
Napisano 11 Listopad 201212 l Autor Ja np mógłbym już w tym momencie pokazać jak kiepsko wyglądały wizualizacje w stosunku do samego efektu końcowego projektu łazienki i kuchni które klienci pozwolili po wszystkim sfotografować za co wielkie im dzięki ;)
Napisano 13 Listopad 201212 l popieram pomysł. Jak na wiosnę zazielenią się listki i inwestor skończy budynek też będę mógł coś pokazać.
Napisano 19 Listopad 201212 l I jak tam? Padł pomysł i pozytywne głosy ale jakoś nic jeszcze nie ma;). To ja na zachętę coś wrzucę. Dom jednorodzinny w Warszawie - projekt 2010, realizacja w 2012 Before... After... A tu jeszcze fotka z budowy: Meanwhile...
Napisano 19 Listopad 201212 l Napiszcie/ustalcie tutaj krótki regulamin, wkleje go do nowego wątku i przykleję. Fajny pomysł. Też jestem ciekaw jak to właśnei wygląda - wizualizacja, a życie.
Napisano 19 Listopad 201212 l Autor Zbyszku wiadomo że tak ogólnie chlałem aby było widać co czasami przedstawiamy klientowi a co potem z tego wychodzi lub co klient akceptuje Co do regulaminu: 1 Umieszczamy prace tak architektura jak wnetrzarswto ( wizualizacje stanu pierwotnego, tylko nie pustej działki z pięcioma krzaczkami ;) Proponowanego klientowi projektu i wersji końcowej forma zdjęcie lub wizka finalna 2. Uprzejma prośba aby nie było tu umieszczane prace które są tylko wizualizacjami robionymi na zlecenie bo się pewnie i takie pojawia Pomocy nie cierpię pisać regulaminów ;) Edytowane 19 Listopad 201212 l przez shadowsexpe
Napisano 19 Listopad 201212 l Ja jakby co to mam i mogę pokazać trochę na zasadzie: Rysunek koncepcyjny > Makieta > Wykonany budynek :-) ...ale same domy drewniane :-( Pozdrawiam, Niedźwiedź Janusz
Napisano 20 Listopad 201212 l Lucas ładne wejście bo budynek wyszedł lepiej w oryginale niż na wizce, wiec wszystko poszło w dobrą stronę! shadowsexpe tak się zastanawiam co do 2-go podpunktu bo większość ludzi tutaj to jednak nie architekci a graficy... wiec jak zabronisz grafikom wrzucania prac może być tego małoooo... a zawsze i tak ciekawy jest fakt jak poradziła sobie firma wykonująca prace budowlane względem wizualizacji jakie przedstawiła klientom :) takie jest moje zdanie, ale to Ty ustalasz zasady :D, powinno się oczywiście dac dopisek jeżeli było się odpowiedzialnym tylko za wizki
Napisano 20 Listopad 201212 l Autor mercedesslr to nie ja ustalam zasady ja tu tylko jestem pomysłodawca watek ma być ogólny tak jak mówiłem na przykładzie tego co jest w wip czyli przyklejony i tak jak Adek napisał będzie on stworzony całkowicie na nowo ja Dlatego napisałem jak ktoś ma pomysły na to jak ma wyglądać regulamin to piszczcie i nie zamierzam dyskryminować tych co tylko robią wizualizacje, tylko nie zapominajmy że wizualizacja dla klienta nie wyglądają tak bajkowo jak te umieszczane katalogach domów ;) I tak jak Zbyszek napisał nie koniecznie maja to być prace 3D ani tez pokazanie zawsze zdjęcia efektu końcowego bo sam wiem jacy są kliencie i jak dom pozwolą sfotografować z zewnątrz tak już przy projektach wnętrz nie koniecznie chcą aby było one upubliczniane. Tak ogólnie to chodzi o pokazanie od kuchni strony pracy architekta i wizualizatora architektury Niedźwiedź szanowny kolego po fachu właśnie fajnie jak pokażesz takie prace bo sa inne analogowe 3d i na dodatek drewniaki anie tylko beton i szkło Co do regulaminu to jak ktoś ma pomysły to piszcie je w punktach pod główna treścią postów skleję to potem w jedna całość i wyśle Adkowi. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Regulmin 1. Umieszczamy prace tak architektura jak wnetrzarswto: stanu pierwotnego lub zastanego, projekt roboczy i na koniec efekt finalny-rzeczywisty, forma: wszelkie formy graficzne którymi raczy sie klientów Edytowane 20 Listopad 201212 l przez shadowsexpe