Napisano 7 Grudzień 201212 l Witam. Dziś przypada 71 rocznica zatopienia USS Arizona, z tej okazji Piotr Forkasiewicz, na podstawie mojego modelu opracował taki wspaniały obraz. Jest to okladka najnowszego Nr Okrętów. Dziękuję Piotrze za współprace. Pozdrawiam, Waldek Edytowane 7 Grudzień 201212 l przez goral_44
Napisano 7 Grudzień 201212 l Przepiekne! Jedyna rzecz ktora sie rzuca lekko w oczy to dziala pokladowe. Chyba sa ciut za bardzo sterylne, a pokrowce lekko za jasne. W jakis sposob te elementy odcinaja sie od reszty.
Napisano 7 Grudzień 201212 l rewelacja. jestem wielkim fanem :) tata kleił modele od zawsze więc z sentymentem patrzę na takie prace. aczkolwiek uwagę mam. chyba nie umiem złapać perspektywy tych ptaków. jak dla mnie te mewy są daleko, a jednak dość sporych rozmiarów. może mi się wydaje. no chyba, że ten pancernik nie jest jakiś ogromny. pojęcie względne. tak czy inaczej super. a woda i piana to po prostu cudo.
Napisano 7 Grudzień 201212 l Rewelacja, przypomniały mi sie czasy gdy kleiłem takie modele z kartonu (mały modelarz). Mi brakuje tylko ludzi na pokładzie:)
Napisano 8 Grudzień 201212 l Rewelacja, jak długo zajeło Tobie modelowanie tego pancernika? Świetnie Tobie wyszły fale. Gratuluje
Napisano 8 Grudzień 201212 l Ludziska to ściema te dwa oba cwaj cuzamen do kupy gagatki mają w piwnicy całe archiwum fotek po nocach kolorują kredkami a my tu wszyscy gemby rozdziawiamy i gały wytrzeszczamy. Ode mnie 5.
Napisano 8 Grudzień 201212 l Autor Szpilek, nie powiem dokładnie bo nie wiem. Model zaczałem zeszłego roku na 70 rocznice Pearl Harbour a teraz około 2 miesięcy poprawiałem jakość detali. Łącznie około 4 miesiacy. Jatat, jak zobaczyłem co Piotr wymyśli i wymalował to zastanawialem się czy jak wsadzilibyśmy kilku matrosów to ktoś by pokapował się że to model a nie kolorowanka Arizona z 41 roku. Piotr jak zwykle ustawił plan, światło, i wszystko co potrzebne do domalowania reszty w Psie. Render około 4h. Resztę odpowiedzi musi napisać już Piter. Ja tu tylko renderuje. Pozdrawiam. Waldek Arizona skończona wygląda tak: Miłego Oglądania.
Napisano 9 Grudzień 201212 l Witam, Dawno temu sklejałem modele samolotów i statków, coś czuję że Pan robił podobnie. A u Pana przeniosło się na modelowanie 3d statków. Praca wygląda bardzo fajnie, gratuluję. pozdrawiam Marcin Pająk
Napisano 9 Grudzień 201212 l Autor MPająk nigdy nie skleiłem do końca, żadnego modelu. Okręty to moje hobby i pasja od dawna. Wybacz ze zwróce małą uwagę, okręty, nie statki. Pozdrawiam. Waldek
Napisano 9 Grudzień 201212 l Faktycznie te rękawy można było odrobinę przybrudzić, szkoda też, że żadnego marynarza tam na widoku nie ma, ale ogólnie coś niesamowitego, wspaniały efekt! Gratulacje! Sz.
Napisano 14 Grudzień 201212 l Faktycznie te rękawy można było odrobinę przybrudzić, Sz. Sorki, ale nie mogę sobie odpuścić :) Chyba nie byliście nigdy w wojsku. Jak by przybrudził cokolwiek, a dowódca by to zobaczył, to czołgał by się od dziobu do rufy i z powrotem aż by deszcz ten brud zmył. To jest wojsko. Tu nie ma prawa być nawet plamki :) P.S. Model fantastyczny. Sam w dzieciństwie kleiłem modele okrętów i samolotów pasjami :) Oczywiście nie na ekranie :E
Napisano 14 Grudzień 201212 l Moze nie tyle przybrudzic co dziwnym wydaje sie jednolite rozlozenie swiatla. Mysle ze lepiej by sie komponowaly gdyby lewa strona byla ciut jasniejsza, a prawa ciemniejsza. Teraz daje wrazenie ala self illumination. No ale to taka pierda:) Caly obrazek genialny.
Napisano 28 Grudzień 201212 l Ja ze swojej strony bardzo dziękuję za uwagi i komentarze dot. ilustracji. Co do wody to jak zawsze postprodukcja i klejenie fot. Dzięki Waldku za możliwość obrobienia tego pięknego modelu :) Pozdrawiam Piter
Napisano 28 Grudzień 201212 l Że też nie widziałem tego wcześniej, piękna robota jak zwykle :) Pozdrawiam.
Napisano 28 Grudzień 201212 l No własnie ja też tego nie zauważyłem wcześniej. Dzięki Loozack za podbicie!