Tukan Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 (edytowane) Witam Inspiracją dla projektu był rekin , w założeniach silnik umieszczony centralnie i 4-5 s do 100km/h :) Projekt powstał w 3-4 miesiące szkice i wstępna baza w cati trwały dość długo (ale model w poly) . AA - nieco kuleje przez słabego kompa :( Wszystkie komentarze mile widziane soft: catia 3ds max Mental ray ***Update*** HDR-ka z : http://www.hdrlabs.com ***Update*** Edytowane 31 Styczeń 2013 przez Tukan update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Ladnie tylko backplate jest niskiej jakosci ja bym go wyrzicil bo pixeloza. I nie czaje koncepcji przedniego hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 Wszystko pięknie ładnie oprócz wnętrza, byłoby w stanie pokazać clay i siatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 Jak można taki świetny projekt zepsuć koszmarnym jpegiem w tle. Proponuję poprawić to będzie rewelka. Sylwetka tego samochodu jest świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 To wygląda tak jakbyś zostawił HDRI w background - te samo która świecisz. Lepiej by było znalesc ładne ostre zdjęcie w podobnych klimatach. A tak reszta to wspaniała praca - tak jak wyżej. Rendery bardzo przyjemne, a model i koncept chyba jeszcze lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 Ładnie, ładnie, tylko dodaj trochę brudu na materiał samochodu, a już zwłaszcza na glossy opony :P Bo przez tą 'laboratoryjną' wręcz czystość wygląda nienaturalnie w tym hangarze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukan Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 Sebazx6r- dzięki , jeśli chodzi o te 3 zaciski na koło to nie był to zabieg konstrukcyjny a raczej stylistyczny , nie zastanawiałem się nad poprawnością takiego rozwiązania ale mogły by z tego wyniknąć korzyści jak i wady . Na pewno do wad trzeba by zaliczyć większe masy nieresorowane , a do zalet niezawodność , jak padnie 1 to jeszcze zostają 2 :) thecrev- dzięki, za wnętrze zabierałem się parę razy i wiele szkiców wylądowało w koszu, tak że obecną wersje nazwałbym kompromisem pomiędzy niczym a czymkolwiek :) , clay i siatki dam w następnym poście Lucek- dzięki wielkie , przyszykuje jakiegoś update bolitic- dzięki , w sumie to jest mr background switcher ale zamiast backplate jest spherical enviro a skylight ma zblurowaną mapke w niskiej rozdzielczości. Q'bot- dzięki , zapewne w update - - - Updated - - - clay siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Świetne, projekt jak i model bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Gdybye nie ten paskudny jpg to u mnie masz ***** tak **** :D... Mysle ze gdyby nie ten backplate to byłby front. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Nic nowego pewnie nie powiem, ale moze jak przeczytasz kilkarazy to samo to zmowytwuje cie to zeby to poprawic albo nie popelniac podobnych bledow w przyszlosci:). A wiec szkoda ze zniszyczlesc ladne rendery low resowym tlem. Autko sie podoba, moglbym takie miec i jezdzilbym nim lanserke po miescie ;). Ladne siateczki. Z minusow to te 3 zaciski, dziwnie to wyglada, material kierunku pod zdrzekiem jakos mnie nie przekonuje, to samo design felg ale to juz kwestia gustu i mogles sobie odpuscic to smieszna malutka tablice rejestracyjna :P No ale tak poza tym to git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukan Napisano 31 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2013 Obiecany update , exterior + bardziej "rekinie" kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 31 Styczeń 2013 Share Napisano 31 Styczeń 2013 Znowu nie bardzo ten backplate. Dorwij jakąś ładna HDRKe z ustawiona kamera do backlpate. Daj parę Planew'ow do odbic by bylo ciekawie lub zrob studio :). Ten tlo do mnie nie przemawia podłoże nie pasuje. Bedzie git :) czerwony najbardziej mi sie podobał :). Gdzies widzialem darmowe HDRKi z ustawiona kamera do backplat'ow... Moze cos tu: http://www.hdri4u.com/page.php?page=V2FycmFudHk= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukan Napisano 31 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2013 Sebazx6r - dzięki za linka , look-ne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazi69 Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Ja trochę z innej baczki. Ilość zacisków na tarczach ... czy ty wiesz jak się inżynierowie starają by zmniejszyć maksymalnie tzw. masę nieresorowaną ? To nie przejdzie, choć wygląda cyberpukowo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Temat tarcz byl juz poruszony :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_111 Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Projekt świetny, jedynie ilość zacisków hamulcowych... trochę to dziwnie wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukan Napisano 2 Luty 2013 Autor Share Napisano 2 Luty 2013 Widzę że te zaciski nie ujdą mi płazem :) , Jak napisał Sebazx6r temat był poruszony w mojej pierwszej odpowiedzi , i podkreślam że był to zabieg stylistyczny, w seryjnie produkowanym samochodzie takie rozwiązanie nie przejdzie ale w concepcie myślę że nie jest tak rażące, w swoich poprzednich projektach też dawałem 3 zaciski , jako "podpis" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 a moim zdaniem nawet stylistycznie źle one wyglądają. Taki odpust się robi i stragan:D Lepsze wrażenie jakieś konkretne tarcze z jednym zaciskiem żółtym (na szarym lakieru) lub czarnym. Czerwony też gitara, ale przejedzony już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi