Napisano 20 Styczeń 201312 l Witam Inspiracją dla projektu był rekin , w założeniach silnik umieszczony centralnie i 4-5 s do 100km/h :) Projekt powstał w 3-4 miesiące szkice i wstępna baza w cati trwały dość długo (ale model w poly) . AA - nieco kuleje przez słabego kompa :( Wszystkie komentarze mile widziane soft: catia 3ds max Mental ray ***Update*** HDR-ka z : http://www.hdrlabs.com ***Update*** Edytowane 31 Styczeń 201312 l przez Tukan update
Napisano 20 Styczeń 201312 l Ladnie tylko backplate jest niskiej jakosci ja bym go wyrzicil bo pixeloza. I nie czaje koncepcji przedniego hamulca.
Napisano 21 Styczeń 201312 l Wszystko pięknie ładnie oprócz wnętrza, byłoby w stanie pokazać clay i siatki?
Napisano 21 Styczeń 201312 l Jak można taki świetny projekt zepsuć koszmarnym jpegiem w tle. Proponuję poprawić to będzie rewelka. Sylwetka tego samochodu jest świetna.
Napisano 21 Styczeń 201312 l To wygląda tak jakbyś zostawił HDRI w background - te samo która świecisz. Lepiej by było znalesc ładne ostre zdjęcie w podobnych klimatach. A tak reszta to wspaniała praca - tak jak wyżej. Rendery bardzo przyjemne, a model i koncept chyba jeszcze lepszy :)
Napisano 21 Styczeń 201312 l Ładnie, ładnie, tylko dodaj trochę brudu na materiał samochodu, a już zwłaszcza na glossy opony :P Bo przez tą 'laboratoryjną' wręcz czystość wygląda nienaturalnie w tym hangarze ;)
Napisano 22 Styczeń 201312 l Autor Sebazx6r- dzięki , jeśli chodzi o te 3 zaciski na koło to nie był to zabieg konstrukcyjny a raczej stylistyczny , nie zastanawiałem się nad poprawnością takiego rozwiązania ale mogły by z tego wyniknąć korzyści jak i wady . Na pewno do wad trzeba by zaliczyć większe masy nieresorowane , a do zalet niezawodność , jak padnie 1 to jeszcze zostają 2 :) thecrev- dzięki, za wnętrze zabierałem się parę razy i wiele szkiców wylądowało w koszu, tak że obecną wersje nazwałbym kompromisem pomiędzy niczym a czymkolwiek :) , clay i siatki dam w następnym poście Lucek- dzięki wielkie , przyszykuje jakiegoś update bolitic- dzięki , w sumie to jest mr background switcher ale zamiast backplate jest spherical enviro a skylight ma zblurowaną mapke w niskiej rozdzielczości. Q'bot- dzięki , zapewne w update - - - Updated - - - clay siatki
Napisano 23 Styczeń 201312 l Gdybye nie ten paskudny jpg to u mnie masz ***** tak **** :D... Mysle ze gdyby nie ten backplate to byłby front.
Napisano 24 Styczeń 201312 l Nic nowego pewnie nie powiem, ale moze jak przeczytasz kilkarazy to samo to zmowytwuje cie to zeby to poprawic albo nie popelniac podobnych bledow w przyszlosci:). A wiec szkoda ze zniszyczlesc ladne rendery low resowym tlem. Autko sie podoba, moglbym takie miec i jezdzilbym nim lanserke po miescie ;). Ladne siateczki. Z minusow to te 3 zaciski, dziwnie to wyglada, material kierunku pod zdrzekiem jakos mnie nie przekonuje, to samo design felg ale to juz kwestia gustu i mogles sobie odpuscic to smieszna malutka tablice rejestracyjna :P No ale tak poza tym to git
Napisano 31 Styczeń 201312 l Znowu nie bardzo ten backplate. Dorwij jakąś ładna HDRKe z ustawiona kamera do backlpate. Daj parę Planew'ow do odbic by bylo ciekawie lub zrob studio :). Ten tlo do mnie nie przemawia podłoże nie pasuje. Bedzie git :) czerwony najbardziej mi sie podobał :). Gdzies widzialem darmowe HDRKi z ustawiona kamera do backplat'ow... Moze cos tu: http://www.hdri4u.com/page.php?page=V2FycmFudHk=
Napisano 1 Luty 201312 l Ja trochę z innej baczki. Ilość zacisków na tarczach ... czy ty wiesz jak się inżynierowie starają by zmniejszyć maksymalnie tzw. masę nieresorowaną ? To nie przejdzie, choć wygląda cyberpukowo :-)
Napisano 2 Luty 201312 l Projekt świetny, jedynie ilość zacisków hamulcowych... trochę to dziwnie wygląda :)
Napisano 2 Luty 201312 l Autor Widzę że te zaciski nie ujdą mi płazem :) , Jak napisał Sebazx6r temat był poruszony w mojej pierwszej odpowiedzi , i podkreślam że był to zabieg stylistyczny, w seryjnie produkowanym samochodzie takie rozwiązanie nie przejdzie ale w concepcie myślę że nie jest tak rażące, w swoich poprzednich projektach też dawałem 3 zaciski , jako "podpis" :)
Napisano 5 Luty 201312 l a moim zdaniem nawet stylistycznie źle one wyglądają. Taki odpust się robi i stragan:D Lepsze wrażenie jakieś konkretne tarcze z jednym zaciskiem żółtym (na szarym lakieru) lub czarnym. Czerwony też gitara, ale przejedzony już.