Napisano 6 Luty 201312 l Google wraz firmą Disney stworzyło bardzo interesujący eksperyment Chrome (HTML5) zainspirowany filmem Disneya „Oz Wielki i Potężny”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2779
Napisano 6 Luty 201312 l Ua, ciężka zwiecha kompa kiedy próbowałem odpalić na firefoxie. :D aż dziwne. Kilka razy odpalałem różne rzeczy do których był rekomendowany Chrome jako przeglądarka lepiej obsługująca html5, ale nic aż takiego się nie działo. Na filmiku wygląda nieźle, zwłaszcza końcówka. :)
Napisano 7 Luty 201312 l Wizualnie Burtonowski klimat. Fajnie, że taka prezentacja bajerów ma dobrą plastyczna oprawę. Czy jest to już gwóźdź do trumny Flasha i Firefoxa?
Napisano 7 Luty 201312 l Można powoli zaryzykować takie stwierdzenie. Zapotrzebowanie na takie prezentacje jest i rośnie.
Napisano 7 Luty 201312 l jeżeli widzę ikonę ładowania dłużej niż 10 sek wyłączam...!!!...widocznie robił to jakichś idiota... :)))
Napisano 7 Luty 201312 l oj dziadku dziadku :) twoje filmy na internecie tez sie pewnie dluzej laduja niz 10 sek u kogos kogo nie stac na szybkie lacze lub mieszka gdzies gdzie nie ma dostepu do takiego lacza. I co? Wicej zrozumienia :) A prezentacja bardzo zacna. Kibicuje html5 juz od dawna.
Napisano 7 Luty 201312 l film się może dłużyć ale ładuje się natychmiast nawet u mnie...:)) a co jest fajnego w takiej prezentacji że ktoś Ci daje złudzenie interakcji... a marnotrawi Twój czas w celach marketingowych.... to jest właśnie kraina OZ... złapać Cię za dupę z dobytkiem i wytrząsnąć kasę z kieszeni....:)))))))))))
Napisano 7 Luty 201312 l nie dziadku, to jest prezentacja narzedzia dzieki ktoremu mozna zrobic to co mowisz ale mozna tez cos wartosciowego zrobic. Ot tyle.
Napisano 7 Luty 201312 l Cudnie że takie cuda można robić bez zbędnych wtyczek! Natywnie! No troche przesadzili, ale możliwości niezłe! Myślę że kwestia optymalizacji i tego że jeszcze nie każdy jest podpięty do światłowodu 100mb/s i i7. O.o
Napisano 7 Luty 201312 l Jakby to był Flash to by nie było problemów z ładowaniem :D Ale sie hatemelów zachciało! ;)
Napisano 7 Luty 201312 l Prawdopodobnie flasha dobrze zastąpić może wyłącznie inny player, albo brak różnych przeglądarek - inaczej to zawsze będzie droższe, cięższe i mniej stabilne. Na razie na pewno Flasha będzie się zastępować przy jakichś prostych rzeczach, ewentualnie pojawią się jakieś nienaturalnie drogie eksperymenty, a to już i tak bardzo dużo... Mam wrażenie, że ludzie jakoś się zawzięli na flasha jakby to jakieś zdzieranie kasy było, a tymczasem flashowe rzeczy można robić totalnie za free - kompilator jest free, a grafikę wektorową można sobie przygotować choćby w darmowym Inkscape.
Napisano 7 Luty 201312 l Mam wrażenie, że ludzie jakoś się zawzięli na flasha jakby to jakieś zdzieranie kasy było, a tymczasem flzeczy można robić totalnie za free - kompilator jest free, a grafikę wektorową można sobie przygotować choćby w darmowym Inkscape. Nienawiść do Flasha wynika z banerów które zalały internet. Śmieszne jest tylko jedno - źródło nienawiści coraz częściej pisane jest w htmlu, dzięki jego nowym możliwościom. Szkoda Flasha, bo mało co pisze się tak przyjemnie.
Napisano 7 Luty 201312 l Ostatnio musiałem optymalizować grę we flashu, a okazało się ze przeglądarkę muli malutki banerek w htmlu na stronie :) Flash ma się lepiej niż dobrze, całe to zamieszanie dobrze zrobiło nam developerom, bo otrząsnęło nieco Adobe ze stagnacji. A sama appka - mysle ze dziennie takich powstaje dla roznych projektów kilkanaście i to na podobnym poziomie, po prostu trzeba było zrobić ją w html5 póki takie newsy się jeszcze przebijają w materiałach prasowych.
Napisano 7 Luty 201312 l Ostatnio musiałem optymalizować grę we flashu, a okazało się ze przeglądarkę muli malutki banerek w htmlu na stronie :) śmierć htmla już wkrótce, hie hie:P