Michas Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Soft: ZB2 Czas: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Nowy speed na totalu w temacie STAR WARS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 fajny statek, oteksturowac, jakas scenka i bedzie wypas ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 problem jest taki, że te modele są za słabe żeby je dawać do scenki, a ich poprawianie mija się z celem. Łatwiej zrobić je od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 wlasnie takie podchodzenie do speedow mija sie z celem ... albo robisz model - glowna bryle na ktorej mozesz dodac pozniej detale, albo starasz sie wycisnac z modelu max w danym czasie inaczej speed modeling nie ma sensu. Rowniez nie widze nic ciekawego w przedstawianiu modelu, bo i tak sie lepiej nie bedzie prezentowal ze swiatlami ustawionymi w 1min a speed modeling na 3d total to parodia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 No i mam zwarcie na totalu. Moderator speeda nie wierzy mi że zrobłem to (droida) w wyznaczonym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 to mu napisz ze jest uposledzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 no to jeszcze jeden model. Tak przy okazji sprawa z MODEM wyjaśniona. Jak widać na obrazku model nie skończony. Trzeba przyznać, że organika nie jest taka znowu łatwa. Ale wydaje mi się, że to co zrobiłem jest wystarczająco wykończone aby rozpoznać SEBULBĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 e no, mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Simple_man: fajne modele robocik chyba najlepszy, ale najbardziej podoba mi sie jak kaleczysz angielski w podpisach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 he he sam się uczyłem angielskiego i sam robię błędy. Ale kto by się przejmował. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeroo Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 pierwszy post na forum i pierwszy speedzik czas: ok. 60 min (bez rendera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 podoba mi sie, tylko troche ciemno. Jakbys dal jakies hdri to by jakies fajne odbicia byly w soczewce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lord Def Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 Postanowiłem się przyłączyć. Oto mój pierwszy speed: Czas prawie 1h modelowania w Wings3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 Chcieliście do speeda no to jest ! :) 20 minut + 15 minut renderingu w 3ds6, Mental :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 no i odrazu lepiej wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 tie interceptor zrobiony do speeda czas coś około, dokładnie 60 min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Simple_man wymiatasz, szybka bestia !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Dzieki asfalton mi też się podoba. chyba będzie z tego jakaś animka. już trochę obiektów zrobiłem. A tak przy okazji teraz mam świadków na to, że ten model był robiony =1h. Oni też nie wierzyli, że można tak szybko. HI HI HI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 A ja se takie mieczyki swietlne zrobiłem....szczyt techniki to nie jest, ale mało speedów robie, praktyki nei mam i wolny jestem... modeling 3dsmax6 około 15-20 minut każdy materiały około 10 minut rendering mental-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Moim zdaniem są nie złe. Możesz je spokojnie zapodać na 3dtotal w dziale speedów. Są lepsze niż wększość tego co tam widzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 to kółeczko na końcu to na podpięcie pod klucze, coś jak brelok? :D nie znam sie na sw, ale to mi wpadło w oczy. bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 MR.DUCK - te kółeczka na końcu do zaczep do paska.a tu nowy model robiony do speed competition na 3d total. czas:60min. soft: 3dsmax6+mental-ray...enjoy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 No mort widzę, że cię wzieło na całego. Co sądze o modelu wiesz już z 3dtotal. Oby tak dalej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Hej o to około 1h pracy. popracuję nad nim dorabiając szczegóły i łacząc skrzydła z silnikami i krpusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 BACRY też myślałem nad tym modelem ale teraz już przestałem. dobra robota jak na taką czasówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Dobra teraz to jest zaś robocik mały AT-ST. Jak widać poszło daleko od orginału. Ale czsówki są męczące i zbyt krótkie żeby sobie pozwolić na 100% wierność orginalnym planom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 idzcie mi wy precz z tymi machinami ;) ~30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 Masz rację Darkelf. Już wystarczy. teraz biorę się za scenkę z udziałem tego AT-St. problem z tym, że teraz musze go przerobić i upodobnić do orginału. Teraz mnie już czas nie goni więc mogę się bawić ile wlezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 9 Czerwiec 2005 Share Napisano 9 Czerwiec 2005 pracka zainspirowana wiklinowymi koszyczkami hindusa/15 min (nudzi mi się;) ---edit--- why salv?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2005 nigdy nie renderuj na czerwonym tle ;] obyś zawsze tak spędzał czas wolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Mam pytanko: czy modele zrobione w zbrushu też można tutaj wrzucać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 paul jasne wszystko co zrobisz w 3d i będzie to speed (patrz 105 strona) a salvator moi rodzice sa innego zdania a ten czerwony kolor to był losowy już nie będe dawał czerwonego tylko pytanko czemu go nie dawać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 No jak tak to wrzucam moej wypociny...:) 1.Pierwszy model w zbrushu jaki zrobiłem... 2.Drugi mój model...[na podstawie rysunku kolegi kolegi:)] 3.A tu takie cós do exportu do maxa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 fajne szczególnie 2-gi mi się podoba tylko podaj czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 1.Chyba ponad 2 godziny,a mzoe 3 wiec nei jestem pewien czy to speed... 2.Poniżej 2 godizn...tez chyba bo na zegarek w sumie nie patrzyłem 3.Około godzinki W szkole zrobilem jeszcze żabę z rogami:) Zdążyłem na jednej informatyce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Dzisiejsza informatyka przemecza. :) Bardzo ladne modele. Gdyby dodac troche wiecej czasu na dopracowanie paru rzeczy bylyby swietne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Niby żaba ,straaasznie oprginalne...Godzinka ,czy półtorej-po tym jak ta **** z niemca mnie nie przepusciła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 około 45 min na model + 11 min render MentalRay. powoli za bieram się za resztę starych IBM'ów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Info: -Model: Rhino -Render: Vray 16min -Modeling: 30min -Shader: Tyle co zassanie shaderów hindusa Wiem że jest wątek dla nurbsów ale nie mam jak pokazać siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Tweety, czy o to chodziło by ten komp stapiał się z podłożem? Tak to wygląda...IBM-T1000. Ach, nie ma to jak sensowna wypowiedź...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 dosyc powolny speedzik bo az 2,5h w tym 24 minut ostatecznego renderingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Tweety ,czy o to chodziło by ten komp siestapiał z podłożem? Tak to wygląda:IBM-T1000. Ach ,nei ma to jak sensowna wypowiedź...:) w sumie nie patrzyłem na to od tej strony ;) na serio: to testowy shader pseudo metalu. Tylko jeden test bez poprawek. Nie miałem co z tym zrobić to walnąłem tutaj :D BTW: to jest IBM-5100 ;) dosyc powolny speedzik bo az 2,5h czemu tak długo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 a bo mi sie zeszlo na poprawianiu zeskanowanech etykietek, ciezko sie skanuje srebrzyste powierzchnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 Zrobiłem dwa modele na infie...[tak, zgadzam sie, że informatyka przemęcza...]Jeżeli chodzi o materiał i światło to ściagnąłem je z tutoriala o tworzeniu głowy Picassa...[Tylko lekko je zmodyfikowałem] 1.Taki tam chemoglobinowy smok zrobiony na jedej informatyce:) 2.Niewiadomo co zrobione z nudów, też na infie zresztą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 paul jesli mozna wiedziec to jak zrobiles go ze jest naprwde chemoglobinowy?? :D :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 Zrobiłem dwa modele na infie...[tak ,zgadzam sie ,że informatyka przemęcza...]Jeżeli chodzi o materiał i światło to ściagnąłem je z tutoriala o tworzeniu głowy Picassa...[Tylko lekko jkest zmodyfikowałem] 1.Taki tam chemoglobinowy smok zrobiony na jedej informatyce:) 2.Niewiadomo co zrobione z nudów ,też na infie... moze tak na przyszłosc jpg :] fajne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 Hindus- Tak, przepraszam mistrzu...zapomniałem, że zbrush2 nie zapisuje w jpg i wkleiłem jak było...:D Błazi- jak już napisałem, skorzystałem z gotowego materiału i światła ,tylko podmieniłem wewnętrzny kolor na czerwony[ jest taka opcja w zakładce "material":)] Tu jest link: http://www.kurvstudios.com//free_tutorials/zbrush_Krishnamurti_Costa_01.php?s=-1&u=2131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 podobaja mi sie Twoje wypocinkim tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 bardzo fajne niektore pracki ;) najwyzszy czas tez troche pospidowac ? co nie Pionier ? :) (przylaczysz sie zeby nie bylo smutno?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi