RoB3rT Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 bo nie chce mi sie po angielsku gadac ;) mogl bym ale jeszcze walna jakis pro temat i wyjdzie mi jakas karykatura :P a tak pozatym to nie mam czym renderowac bo yafray mi cos strasznie dlugo ;) renderuje nawet proste modele :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Robert zrób soka na LW i juz bedziesz miał czym renderować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Nie wiem czy pamiętacie moje wejście na speeda w temacie Star wars. Jeśli tak to tylko się pochwalę że za te wejścia mam : zwycięstwo i dwa wyróżnienia :):):) Dobry jestem czy co!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2005 robert, okiełznanie yafraya spod wingsa wydaje się być trudne o ile niemożliwe, dlatego polecam renderować w yafrayu spod blendera, mi działa bardzo szybko i bardzo ładnie. hmm czy mi się wydaje czy wątek się odkleił, whatever? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 hmm czy mi się wydaje czy wątek się odkleił, whatever? hehe refleks to ty masz ;P a simple ciagle te swoje spidy totalowe ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2005 hehe refleks to ty masz ;P przez prawie cały sierpień trampowałem się po dzikich rejonach polskich więc mogłem coś przegapić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoB3rT Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 eee to jakos dziwnie renderuje wlaczylem chyba GI :> nie jestem pewny ale nawet bez tego sa widoczne kwadraty tu jest chyba smooth po 4 albo 3 aha mam plan zrobienia miecza z karty ktora posiadam :> oto obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 no to jeszcze jeden kuban do kolekcji speedów modelowanie 30 min. BTW. THX Jaras nie było by tego bez twojej pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Simple_man - spoko , luzik :) fajny kubek zrobiłeś , podoba mi się. Jedyne co to tą rdzę byś mógł bardziej rdzawą zrobić + ew. jakieś zacieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Zbrush + photoshop (do małego podrasowania textury). Może i nie do końca speedy, ale też i nie do końca "poważna" grafa. Zatem ląduje w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 iPod shuffle bez tekstur itp. Czysty modeling. Troche dlugo zeszlo: 2,5h. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 iPod shuffle bez tekstur itp. Czysty modeling. Troche dlugo zeszlo: 2,5h. RA co tak dlugo?? w rhino to robiles?? azazello bardzo fajne gloweczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 RA co tak dlugo?? w rhino to robiles??Kajam sie pokornie... ;) Max of kors. Zaraz dam jakies siatki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 2,5h?? daj ta siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Co ja poradze, ze starość mnie dorywa. ;) Na usprawiedliwienie mam to, ze przegladalem w tym czasie max3d, robilem kawe matce i mozdzyłem nad calami w maksie. :D Serio. :) Siatki: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Ra mi sie podoba :) tzn model mi sie podoba bo faceci jakos mnie nie kreca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 O co chodzi z tymi facetami??? :) Cos zle napisalem? ;) EDIT: jep... nie bylo pytania... Boze, ide sie zastrzelic, bo z moja skapa musze zostac wyeliminowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Ra mi sie podoba :) hehe:D mi sie siateczka podoba... ale no troszke dlugo siedziales nad tym:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 mi tez sie podoba:) ty te kulko(dziure) i te kwadraty(dziure) booleamem wycinales??bo tak to wyglada:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Splajn z przodu, splajn z tylu --> laczenie bridgem --> pare detali. ;) Boolean'a brak... nie uzywam tego cudownego narzedzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 noi wszystko jasne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 A moze ktos raz na zawsze wytlumaczyc czemu ten watek sie odkleil??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Ra juz Ci tlumacze ;) Ludzie mylili ten watek z watkiem "modele niedokonczone" albo "testy modeli" lub "test zbrusha" to jest z gola troche inne niz "speed modeling" Poprostu poziom nie byl ten co wczesniej i watek sie odkleil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Alez dziekuje Ci serdecznie KLICEK. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 ładna szufla , ładna ;) , dorzuc texturki i materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 troche odwyklem od poly wiec na pierwszy ogien poszedl tv timing z leniem 1,5h http://www.members.lycos.co.uk/komedsg/interior1/screen.gif http://www.members.lycos.co.uk/komedsg/interior1/screen_siatka.gif pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 (1 speed :) BlueTooth Adapter 20 - 30 Min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 w modelu brakuje kilku chamf. renderfatal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Siateczke poprosze. :) Kolorystyka troche lezy. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Siateczka, render nie wyszedl maksymalnie przyznaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 te wasze speedy coś mało speed są ;] trzeba coś zorganizować większego, tak dla wprawy .... co wy na jakiś malutki koncepcik do zrealizowania jak za starych dobrych czasów? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 dawaj koncept :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Oj kome, niezauwazylem tego tv. :) Fajny jest, ale troche dlugo. ;) A ja od siebie dodam sluchawki od Apple. 30min. Light tracer jest super. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Oki, czas więc na wznowienie zabawy ;] mam nadzieję że się przyłączycie w liczbie jak największej. Oto koncept wynaleziony gdzieś przez hindusa: Maksymalny czas modelowania : 2.5h Deadline : 13.09.2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 15 Minut ;) RA: Zarabiste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Fajne sa te speedy mozna sie rozluznic :) Krzesło IKEA (troche zeszło) - 1 hour Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 chcialem sprobowac tego speedu, ale raczej nie jestem dobry na szybkosc, 2.5h to dla mnie za malo na taki model, sprobowalem cos zrobic, zrobilem w 2.30h ale niestety straszny crap mi wyszedl, dajcie godzinke wiecej to moze zapanuje nad siatka bo rozjechala mi sie strasznie... a tu siateczka (nie dla wrazliwych;)) - http://img139.imageshack.us/my.php?image=siatenca5lm.jpg pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 ja dam swojego jutro mam jeszcze 30min zapasu - może jakis zb na skórke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Hmm, myślałem że jestem beznadziejny w szybkim modelingu. Jak patrze to połowe tych modeli zrobiłem 3 razy szybciej. No wsumie i tak do Klicka co robi model człowieka w 4h się nieumywam, ale czuje się dowartościowany. Jutro się dołącze do speed teamu chyba;P Leleń: jak na 2.5h crap to mało powiedziane...:/ Poly Modeling rulez! BTW ajm loving it! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Trzeba umiescic final czy mozna po kawalku??? Taki mały WIP. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 sory ze sie wtracam w bitwie :) sofa b&b dodone timing 2h :D na leniu robione, narazie sam model trzeba jeszcze domalowac tekstury i displace. cos sie na dole SG zepsuly siata pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 kome ...wrzuc do WiP'a - biblioteki modeli ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavic Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 mój 1 model, łancuch rowerowy - czas pracy: 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 chveti - zafajna :P mavic ekstra z tutka robiles? czy asm? jak sam to napisz tutka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 ja dopiero wieczorkiem jak wróce od lekarza bo aż mi odchodzi ochota na modeling :( fajny łańcych - jeszcze lepsza sofa - tak z ciekawości - nie da sie troche odchudzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 kome--> co tak dluuugo?? ja tez postaram sie zrobic concept ale czy wyjdzie nie gwarantuje:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Ekhmm , nie wyrobiłem się , ale dokończę sobie , bo fajny kocepcik, a i shaderki sobie potestuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 hindus - thx odchudzic sofe? po co gesto bo nie chcialem zeby byla wszedzie rowna to pare conectow i sie porobilo tych edgesow po ms nielot - bo mialem czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavic Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 chveti - zafajna :P mavic ekstra z tutka robiles? czy asm? jak sam to napisz tutka :> sam, tzn wzorowałem się na rowerze co nie daleko kompa stoi :) nie wiem czy warto pisac na to tutka (szczegolnie, że ja to miałbym pisać) uwierz mi siatka tego łancucha to nic ciekawego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 hmm drobna zmiana, można jeszcze przez dwa dni robić ryby i czas wydłużony o godzinę, tylko niech ładne będą te ryby :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi