Hindus Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 kozioo - bardo fajna baza pod zb :) xeav - maxwell ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 oooo po dluuuugiej przerwie na dzien dobry zrobilem sobie moje biurko ;] nic ciekawego ale jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Witam!! kozioo bardzo fajny :) xeav--> sorki ale to nie jest speed rendering tylko speed modeling :) render powinien byc dodatkiem do modelu a nie..... zibi--> fajnie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem. kozioo: nice nice :) mogłeś jeszcze podłubać bo bryła całkiem ciekawa. xeav: fajny maxwellowy render. a gdzie jakiś model? zibi: fajne to biureczko. a tutaj mój speed: wymierzone co do milimetra podobrazie 80x40cm: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 tweety fajne ;] szkoda ze niepokusiles sie o jakies wypelnienie dla tych ram ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 wypełnienie jest. jak najbardziej. jpokażę jutro z pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem. To niema być taki czysty metal. Tak wygląda mosiądz po poddaniu procesowi patynowania(oxydowania). Mogę zrobić fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Lis: aha. no to jesli tak to oki :) i wypełnienie: żadne cuda. same boxy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 fajne .... podoba mi sie opcja ze skladaniem jednego obrazu z kilku.... tesciowa ma widoczek typu, woda, niebo i sloneczko skladajacy sie z 5 obrazow... fajna sprawa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ?? możesz opisać ten obraz? skąd go ma? czy ten obraz ma całkowite wymiary 170x110cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 hehe, takie dzieła teraz modne :] tweety - zaokrągliłbyś chociaż krawędzie lekko ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 bądźcie profesjonalistami ;) - Tryptyk (3) Dyptyk (2) - pełno tego w necie (np. allegro) samemu można poprzez rasterbate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 no tryptyk to3 -- ale nie wiedzialem jak opisac skladajacy sie z 5 :) malowal go jakis znajomek.... pejzaz jest malowany przez wszytskie czeci... wyglada mniej wiecej tak... jak chcesz to ci wieczorem fotke umieszcze... calosc ma rozpietosc ok 2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ale nie wiedzialem jak opisac skladajacy sie z 5 :) najprawdopodobniej pentaptyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 no tak... racja :) sprawdzilem i przyznaje racje --pentaptyk-- - przynajmniej tesciowa mnie juz nie zaskoczy ;) chociaz mozna by sie pokusic o zlozenie...TRYPTYKODYPTYK hehehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 hehe. pytałem bo to my sprzedajemy takie szity na allegro :] nazwy firmy nie podam bo po co się kompromitować xD taki format (pentaptyk) jest bardzo popularny: 50x60+90x30+110x30+90x30+50x60 zamiennie zamiast 50x60 może być 50x40, 80x40 albo 60x40. (u himka jest chyba 80x30) hindus: a jak nazwiesz obraz złożony z szesnastu części? 120x120cm czyli 4x4 po 30x30 cm? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 hehehe... tweety chyba nie pracujesz tam w dziale reklamy bo zacheciles niezle... szity.. heheh :D spoko:) -- co do nazwy to osobiscie nie podejmuje sie lamania jezyka... bo musial by zajmowac dwie linijki i tylko jakis yogini mogl by ja cala wypowiedziec na jednym wdechu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 lol teraz to dowaliłeś do pieca - a ja sobie pozwole pokaleczyć może trafie a może bede blisko, skoro penta- to 'pięcia' w wyrazach złożonych z gr. a 16 to dekaeksi to wnioskuje że może być tojakaś mieszanka typu dekaeksiptyk, dekaekptyk bądz jakies inne określane dla tego rodzaju sztuki używane w przypadkach podziałów większych niż jakieś tam wartości - oświeć mnie mistrusz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ja go nazywam dużym obrazem :] [+] kolejny shot dla firmy: Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 zwiększ sample w arealight bo ziarno się robi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ja bym polecal dac malego chamferka na krawedzie i bedzie 100 razy lepiej ps. znajdziemy ci na tym allegro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 vorek: spokojnie to tylko test. samling arealigght to 5x5. a całej sceny to 1/4x4. szef wpadł w autozachwyt jak to zobaczył. uwielbiam gadki w stylu "Nieamowite! Wspaniałe!, Jak zdjęcie" :D nielot: akurat to nie będzie na allegro tylko na stronę naszej firmy :] [++] himek: lol :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ramki spoko.. ale chamfer by zrobil robote :) co do allegro -- to tez jest wasze ?? http://www.allegro.pl/item89480913_tadeusz_rydzyk_portret_z_golebiem_.html hehehehe ... pozdrawiam :D ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 tweety - hehe. Już sobie wyobrażam te wasze obrazy skoro musisz robić fotoreal w maxie dla celów marketingowych :-) Ale wiem coś o tym. Pare dni temu też taki kit wciskałem :-) http://www.tabro.pl do wgladu. Niema tam jednej foty. himek - Star. na przyszłość ostrzegaj przed zawartością :-) Rydzyk rulez kolejny shot dla firmy tweety - Ale pojechałeś na samplingu :-) i jeszcze sztuczny DOF. oj oj oj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BondziaQ Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 taka kukiełka ok 1h w maxie materiały z biblioteki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Lis: czepaisz się. komerchy dla firmy nie wolno robić super chiper duper bo potem to jeszcze w nawyk wejdzie szefowi i już nigdy się z robotą nie wygrzebię :] Bondziaq: miałem swego czasu takiego. miły model ale sam render okrutny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 W sumie niewiem gdzie to wsadzić. speed to niejest. Tak więc: Szkło z białym obrysem. Render: Mental Ray oczywiście. Modele: 10 minut. Materiały: 30 sekund. Ustawienia rendera i świateł: 4 godziny. Drukowanie na ekran : 2 godziny A tutaj full rozdziałka: http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~angasior/wrexham2/objekty/SZKLO_STUDYJNE/02.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 ziaaarno! ale mimo wszystko miłe dla oka. skąd masz kieliszek KTV? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 ziaaarno! To noise. Pozatym zamierzony. Kieliszek zrobiłem. Chevi ma podobny w swoim wątku Kill the Vertex. Teraz muszę jeszcze jakiegoś szampana do środka wlać. bąbelki i te sprawy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Marzec 2006 Share Napisano 9 Marzec 2006 przepalone i z ochydnie nieudolnie nałożonym materiałem. ale że szef zaraz wraca to nad tym więcej nie posiedzę :] Kubełek typu outdoor: modelling time: 20min rendering: 10min wracam do pracy :( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 9 Marzec 2006 Share Napisano 9 Marzec 2006 zainspirowales mnie tym kieliszkiem... modeling.. 5 min -- ustawienia banalne i czas rendera ok 20 min -- bez caustyki niestety... calosc ok 30 min... bez kokosow i scena nieco banalna ale coz... sie doucze bedzie lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 Taki speed ... około 30-40 minut ...3ds max ... nie wiem, ale chyba jakby go wygładzić i dać odbre materiały coś by z niego było ... do jakiejś gierki może by się nadawał ;] ... może... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Marzec 2006 Share Napisano 11 Marzec 2006 Witam ! zrobiłem sobie sofe firmy b&b Italia mojego ulubionego dezajnera Antonio Citterio. Całość robiłem chyba z godzine ( modeling, materiały,oświetlenie i render). pozdrawiam pa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 Ja sobie wymodelowalem reke ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 himek: jest na forum dział Caustic Contest. myslę, że tam dowiesz się kilku(nastu) ciekawych rzeczy min. o szkle. Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :) Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni. Baton: to ręka jest? hmm... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni. hehe wzieło, wzieło :p a z tym czerwonym to się zgadzam, przesadziłem :) pozdrawiam pa :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 [...] Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :) [...] Dzięki ;) ... jakbym miał możliwości dania modelu do jakiejś gierki napewno bym go jeszcze dopieścił i dodał troche dedali oczywiście low-poly ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 To model samolotu sjet - oczywiscie jak narazie powstal tylko w wyobrazni ale autor pomyslu stara sie go zrealizowac. Dane podane sa "teoretycznie" sprawzdone (testy w specjalnych programach) ps. JunioR sliczna ta kanapa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 modeling:1,5h pracy bo z siateczka byly klopoty rander: długo bo to maxwell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 No następny taki mały speedzik chyba z 30 minutek. Znowu b&b i Antonio Citterio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 tamten mebel za czerwony ten za czarny. nie widać rozgraniczenia pomiedzy tylną ścianką a półkami. ale za to ładne miseczki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 bl0ndynek - Felgi brzydkie. krzywe bardzo. JunioR - faktycznie. radziłbym zmiękczyć te kolorki :-) pozatym fajnie. minimalistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Heh widze ze sobie tak speedzicie wiec i ja coś pokaze :) Moj stary mp3 player Modeling-MODO ponad 1H Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 modeling niecałe 3 godziny, speedmodelling na 3dkingdom.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 wow, ładne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 mnie też się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Ania bardzo fajny pociąg :) A ja dalej zamęczam was moimi speedzikami mebli ;p Tym razem: Charles CH180L dezajner to oczywiście Antonio Citterio firma roznież ta sama, czyli: b&b italia :) W niedalekiej przyszłości mam zamiar zrobić sobie taki cały zbiór mebli b&b głownie które projektował Antonio Citterio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 znów za czerone ale całkiem spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Junior: żebyś chociaż jakąś panienkę połóżył na tej kanapie... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Junior: żebyś chociaż jakąś panienkę połóżył na tej kanapie... :D hahahaha tweety Ty łobuziaku, tylko o jednym ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi