Hindus Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 kozioo - bardo fajna baza pod zb :) xeav - maxwell ?
ZiBi_PL Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 oooo po dluuuugiej przerwie na dzien dobry zrobilem sobie moje biurko ;] nic ciekawego ale jest ;]
nielot007 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Witam!! kozioo bardzo fajny :) xeav--> sorki ale to nie jest speed rendering tylko speed modeling :) render powinien byc dodatkiem do modelu a nie..... zibi--> fajnie fajnie
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem. kozioo: nice nice :) mogłeś jeszcze podłubać bo bryła całkiem ciekawa. xeav: fajny maxwellowy render. a gdzie jakiś model? zibi: fajne to biureczko. a tutaj mój speed: wymierzone co do milimetra podobrazie 80x40cm: Pozdrawiam
ZiBi_PL Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 tweety fajne ;] szkoda ze niepokusiles sie o jakies wypelnienie dla tych ram ;]
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 wypełnienie jest. jak najbardziej. jpokażę jutro z pracy :]
Lis Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem. To niema być taki czysty metal. Tak wygląda mosiądz po poddaniu procesowi patynowania(oxydowania). Mogę zrobić fotke.
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Lis: aha. no to jesli tak to oki :) i wypełnienie: żadne cuda. same boxy :D
himek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 fajne .... podoba mi sie opcja ze skladaniem jednego obrazu z kilku.... tesciowa ma widoczek typu, woda, niebo i sloneczko skladajacy sie z 5 obrazow... fajna sprawa :D
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 ?? możesz opisać ten obraz? skąd go ma? czy ten obraz ma całkowite wymiary 170x110cm?
Vorek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 hehe, takie dzieła teraz modne :] tweety - zaokrągliłbyś chociaż krawędzie lekko ;] Pozdrawiam
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 bądźcie profesjonalistami ;) - Tryptyk (3) Dyptyk (2) - pełno tego w necie (np. allegro) samemu można poprzez rasterbate
himek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 no tryptyk to3 -- ale nie wiedzialem jak opisac skladajacy sie z 5 :) malowal go jakis znajomek.... pejzaz jest malowany przez wszytskie czeci... wyglada mniej wiecej tak... jak chcesz to ci wieczorem fotke umieszcze... calosc ma rozpietosc ok 2m
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 ale nie wiedzialem jak opisac skladajacy sie z 5 :) najprawdopodobniej pentaptyk.
himek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 no tak... racja :) sprawdzilem i przyznaje racje --pentaptyk-- - przynajmniej tesciowa mnie juz nie zaskoczy ;) chociaz mozna by sie pokusic o zlozenie...TRYPTYKODYPTYK hehehe ;)
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 hehe. pytałem bo to my sprzedajemy takie szity na allegro :] nazwy firmy nie podam bo po co się kompromitować xD taki format (pentaptyk) jest bardzo popularny: 50x60+90x30+110x30+90x30+50x60 zamiennie zamiast 50x60 może być 50x40, 80x40 albo 60x40. (u himka jest chyba 80x30) hindus: a jak nazwiesz obraz złożony z szesnastu części? 120x120cm czyli 4x4 po 30x30 cm? Pozdrawiam
himek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 hehehe... tweety chyba nie pracujesz tam w dziale reklamy bo zacheciles niezle... szity.. heheh :D spoko:) -- co do nazwy to osobiscie nie podejmuje sie lamania jezyka... bo musial by zajmowac dwie linijki i tylko jakis yogini mogl by ja cala wypowiedziec na jednym wdechu :D
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 lol teraz to dowaliłeś do pieca - a ja sobie pozwole pokaleczyć może trafie a może bede blisko, skoro penta- to 'pięcia' w wyrazach złożonych z gr. a 16 to dekaeksi to wnioskuje że może być tojakaś mieszanka typu dekaeksiptyk, dekaekptyk bądz jakies inne określane dla tego rodzaju sztuki używane w przypadkach podziałów większych niż jakieś tam wartości - oświeć mnie mistrusz :)
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 ja go nazywam dużym obrazem :] [+] kolejny shot dla firmy: Pozdawiam
nielot007 Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 ja bym polecal dac malego chamferka na krawedzie i bedzie 100 razy lepiej ps. znajdziemy ci na tym allegro :D
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 vorek: spokojnie to tylko test. samling arealigght to 5x5. a całej sceny to 1/4x4. szef wpadł w autozachwyt jak to zobaczył. uwielbiam gadki w stylu "Nieamowite! Wspaniałe!, Jak zdjęcie" :D nielot: akurat to nie będzie na allegro tylko na stronę naszej firmy :] [++] himek: lol :D
himek Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 ramki spoko.. ale chamfer by zrobil robote :) co do allegro -- to tez jest wasze ?? http://www.allegro.pl/item89480913_tadeusz_rydzyk_portret_z_golebiem_.html hehehehe ... pozdrawiam :D ;P
Lis Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 tweety - hehe. Już sobie wyobrażam te wasze obrazy skoro musisz robić fotoreal w maxie dla celów marketingowych :-) Ale wiem coś o tym. Pare dni temu też taki kit wciskałem :-) http://www.tabro.pl do wgladu. Niema tam jednej foty. himek - Star. na przyszłość ostrzegaj przed zawartością :-) Rydzyk rulez kolejny shot dla firmy tweety - Ale pojechałeś na samplingu :-) i jeszcze sztuczny DOF. oj oj oj
Gość BondziaQ Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 taka kukiełka ok 1h w maxie materiały z biblioteki :D
tweety Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Lis: czepaisz się. komerchy dla firmy nie wolno robić super chiper duper bo potem to jeszcze w nawyk wejdzie szefowi i już nigdy się z robotą nie wygrzebię :] Bondziaq: miałem swego czasu takiego. miły model ale sam render okrutny :)
Lis Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 W sumie niewiem gdzie to wsadzić. speed to niejest. Tak więc: Szkło z białym obrysem. Render: Mental Ray oczywiście. Modele: 10 minut. Materiały: 30 sekund. Ustawienia rendera i świateł: 4 godziny. Drukowanie na ekran : 2 godziny A tutaj full rozdziałka: http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~angasior/wrexham2/objekty/SZKLO_STUDYJNE/02.jpg
tweety Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 ziaaarno! ale mimo wszystko miłe dla oka. skąd masz kieliszek KTV? :>
Lis Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 ziaaarno! To noise. Pozatym zamierzony. Kieliszek zrobiłem. Chevi ma podobny w swoim wątku Kill the Vertex. Teraz muszę jeszcze jakiegoś szampana do środka wlać. bąbelki i te sprawy :-)
tweety Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 przepalone i z ochydnie nieudolnie nałożonym materiałem. ale że szef zaraz wraca to nad tym więcej nie posiedzę :] Kubełek typu outdoor: modelling time: 20min rendering: 10min wracam do pracy :( Pozdrawiam
himek Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 zainspirowales mnie tym kieliszkiem... modeling.. 5 min -- ustawienia banalne i czas rendera ok 20 min -- bez caustyki niestety... calosc ok 30 min... bez kokosow i scena nieco banalna ale coz... sie doucze bedzie lepiej ;)
Huter Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Taki speed ... około 30-40 minut ...3ds max ... nie wiem, ale chyba jakby go wygładzić i dać odbre materiały coś by z niego było ... do jakiejś gierki może by się nadawał ;] ... może... ;)
JunioR Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Witam ! zrobiłem sobie sofe firmy b&b Italia mojego ulubionego dezajnera Antonio Citterio. Całość robiłem chyba z godzine ( modeling, materiały,oświetlenie i render). pozdrawiam pa :)
tweety Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 himek: jest na forum dział Caustic Contest. myslę, że tam dowiesz się kilku(nastu) ciekawych rzeczy min. o szkle. Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :) Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni. Baton: to ręka jest? hmm... :D
JunioR Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni. hehe wzieło, wzieło :p a z tym czerwonym to się zgadzam, przesadziłem :) pozdrawiam pa :*
Huter Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 [...] Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :) [...] Dzięki ;) ... jakbym miał możliwości dania modelu do jakiejś gierki napewno bym go jeszcze dopieścił i dodał troche dedali oczywiście low-poly ... :]
ZiBi_PL Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 To model samolotu sjet - oczywiscie jak narazie powstal tylko w wyobrazni ale autor pomyslu stara sie go zrealizowac. Dane podane sa "teoretycznie" sprawzdone (testy w specjalnych programach) ps. JunioR sliczna ta kanapa :D
Gość bl0ndynek Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 modeling:1,5h pracy bo z siateczka byly klopoty rander: długo bo to maxwell
JunioR Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 No następny taki mały speedzik chyba z 30 minutek. Znowu b&b i Antonio Citterio :)
tweety Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 tamten mebel za czerwony ten za czarny. nie widać rozgraniczenia pomiedzy tylną ścianką a półkami. ale za to ładne miseczki :) Pozdrawiam
Lis Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 bl0ndynek - Felgi brzydkie. krzywe bardzo. JunioR - faktycznie. radziłbym zmiękczyć te kolorki :-) pozatym fajnie. minimalistycznie
hcpiter Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Heh widze ze sobie tak speedzicie wiec i ja coś pokaze :) Moj stary mp3 player Modeling-MODO ponad 1H Pozdrawiam :)
Ania Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 modeling niecałe 3 godziny, speedmodelling na 3dkingdom.org
JunioR Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Ania bardzo fajny pociąg :) A ja dalej zamęczam was moimi speedzikami mebli ;p Tym razem: Charles CH180L dezajner to oczywiście Antonio Citterio firma roznież ta sama, czyli: b&b italia :) W niedalekiej przyszłości mam zamiar zrobić sobie taki cały zbiór mebli b&b głownie które projektował Antonio Citterio.
tweety Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Junior: żebyś chociaż jakąś panienkę połóżył na tej kanapie... :D
JunioR Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Junior: żebyś chociaż jakąś panienkę połóżył na tej kanapie... :D hahahaha tweety Ty łobuziaku, tylko o jednym ;p
Rekomendowane odpowiedzi