Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!!

kozioo bardzo fajny :)

xeav--> sorki ale to nie jest speed rendering tylko speed modeling :) render powinien byc dodatkiem do modelu a nie.....

zibi--> fajnie fajnie

Napisano

Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem.

kozioo: nice nice :) mogłeś jeszcze podłubać bo bryła całkiem ciekawa.

xeav: fajny maxwellowy render. a gdzie jakiś model?

zibi: fajne to biureczko.

a tutaj mój speed:

wymierzone co do milimetra podobrazie 80x40cm:

15lp1.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Lis: kiepski shader metalu. kojarzy się raczej z jakimś kamieniem.

To niema być taki czysty metal. Tak wygląda mosiądz po poddaniu procesowi patynowania(oxydowania). Mogę zrobić fotke.

Napisano

fajne .... podoba mi sie opcja ze skladaniem jednego obrazu z kilku.... tesciowa ma widoczek typu, woda, niebo i sloneczko skladajacy sie z 5 obrazow... fajna sprawa :D

Napisano

no tryptyk to3 -- ale nie wiedzialem jak opisac skladajacy sie z 5 :) malowal go jakis znajomek.... pejzaz jest malowany przez wszytskie czeci... wyglada mniej wiecej tak... jak chcesz to ci wieczorem fotke umieszcze... calosc ma rozpietosc ok 2m

Napisano

no tak... racja :) sprawdzilem i przyznaje racje --pentaptyk-- - przynajmniej tesciowa mnie juz nie zaskoczy ;) chociaz mozna by sie pokusic o zlozenie...TRYPTYKODYPTYK hehehe ;)

Napisano

hehe. pytałem bo to my sprzedajemy takie szity na allegro :] nazwy firmy nie podam bo po co się kompromitować xD

taki format (pentaptyk) jest bardzo popularny:

50x60+90x30+110x30+90x30+50x60

zamiennie zamiast 50x60 może być 50x40, 80x40 albo 60x40.

(u himka jest chyba 80x30)

hindus: a jak nazwiesz obraz złożony z szesnastu części? 120x120cm czyli 4x4 po 30x30 cm?

Pozdrawiam

Napisano

hehehe... tweety chyba nie pracujesz tam w dziale reklamy bo zacheciles niezle... szity.. heheh :D spoko:) -- co do nazwy to osobiscie nie podejmuje sie lamania jezyka... bo musial by zajmowac dwie linijki i tylko jakis yogini mogl by ja cala wypowiedziec na jednym wdechu :D

Napisano

lol teraz to dowaliłeś do pieca - a ja sobie pozwole pokaleczyć może trafie a może bede blisko, skoro penta- to 'pięcia' w wyrazach złożonych z gr. a 16 to dekaeksi to wnioskuje że może być tojakaś mieszanka typu dekaeksiptyk, dekaekptyk

bądz jakies inne określane dla tego rodzaju sztuki używane w przypadkach podziałów większych niż jakieś tam wartości - oświeć mnie mistrusz :)

Napisano

vorek: spokojnie to tylko test. samling arealigght to 5x5. a całej sceny to 1/4x4.

szef wpadł w autozachwyt jak to zobaczył. uwielbiam gadki w stylu "Nieamowite! Wspaniałe!, Jak zdjęcie" :D

nielot: akurat to nie będzie na allegro tylko na stronę naszej firmy :]

[++]

himek: lol :D

Napisano

tweety - hehe. Już sobie wyobrażam te wasze obrazy skoro musisz robić fotoreal w maxie dla celów marketingowych :-) Ale wiem coś o tym. Pare dni temu też taki kit wciskałem :-) http://www.tabro.pl do wgladu. Niema tam jednej foty.

himek - Star. na przyszłość ostrzegaj przed zawartością :-) Rydzyk rulez

kolejny shot dla firmy

tweety - Ale pojechałeś na samplingu :-) i jeszcze sztuczny DOF. oj oj oj

Gość BondziaQ
Napisano

taka kukiełka

ok 1h w maxie

materiały z biblioteki :D

Napisano

Lis: czepaisz się. komerchy dla firmy nie wolno robić super chiper duper bo potem to jeszcze w nawyk wejdzie szefowi i już nigdy się z robotą nie wygrzebię :]

Bondziaq: miałem swego czasu takiego. miły model ale sam render okrutny :)

Napisano
ziaaarno!

To noise. Pozatym zamierzony.

Kieliszek zrobiłem. Chevi ma podobny w swoim wątku Kill the Vertex.

Teraz muszę jeszcze jakiegoś szampana do środka wlać. bąbelki i te sprawy :-)

Napisano

przepalone i z ochydnie nieudolnie nałożonym materiałem. ale że szef zaraz wraca to nad tym więcej nie posiedzę :]

Kubełek typu outdoor:

modelling time: 20min

rendering: 10min

final1wm.jpg

wracam do pracy :(

Pozdrawiam

Napisano

zainspirowales mnie tym kieliszkiem... modeling.. 5 min -- ustawienia banalne i czas rendera ok 20 min -- bez caustyki niestety... calosc ok 30 min... bez kokosow i scena nieco banalna ale coz... sie doucze bedzie lepiej ;)

Napisano

Taki speed ... około 30-40 minut ...3ds max ... nie wiem, ale chyba jakby go wygładzić i dać odbre materiały coś by z niego było ... do jakiejś gierki może by się nadawał ;] ... może... ;)

cos.jpg

Napisano

Witam !

zrobiłem sobie sofe firmy b&b Italia mojego ulubionego dezajnera Antonio Citterio. Całość robiłem chyba z godzine ( modeling, materiały,oświetlenie i render).

19yu1.jpg

pozdrawiam pa :)

Napisano

himek: jest na forum dział Caustic Contest. myslę, że tam dowiesz się kilku(nastu) ciekawych rzeczy min. o szkle.

Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :)

Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni.

Baton: to ręka jest? hmm... :D

Napisano

Junior: a cóż cię tak wzięło na furniture? nice nice. zmniejszył bym tylko nasycenie czerwieni.

hehe wzieło, wzieło :p a z tym czerwonym to się zgadzam, przesadziłem :)

pozdrawiam pa :*

Napisano
[...]

Huter: nieźle. teraz zoptymailzuj + Unvrap i faktycznie do gierki :)

[...]

Dzięki ;) ... jakbym miał możliwości dania modelu do jakiejś gierki napewno bym go jeszcze dopieścił i dodał troche dedali oczywiście low-poly ... :]

Napisano

To model samolotu sjet - oczywiscie jak narazie powstal tylko w wyobrazni ale autor pomyslu stara sie go zrealizowac. Dane podane sa "teoretycznie" sprawzdone (testy w specjalnych programach)

ps. JunioR sliczna ta kanapa :D

Gość bl0ndynek
Napisano

modeling:1,5h pracy bo z siateczka byly klopoty

rander: długo bo to maxwell

car.jpg

Napisano

tamten mebel za czerwony ten za czarny. nie widać rozgraniczenia pomiedzy tylną ścianką a półkami. ale za to ładne miseczki :)

Pozdrawiam

Napisano

bl0ndynek - Felgi brzydkie. krzywe bardzo.

JunioR - faktycznie. radziłbym zmiękczyć te kolorki :-) pozatym fajnie. minimalistycznie

Napisano

Ania bardzo fajny pociąg :)

A ja dalej zamęczam was moimi speedzikami mebli ;p

Tym razem: Charles CH180L dezajner to oczywiście Antonio Citterio firma roznież ta sama, czyli: b&b italia :)

W niedalekiej przyszłości mam zamiar zrobić sobie taki cały zbiór mebli b&b głownie które projektował Antonio Citterio.

charlesch180l1dr.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności