mercedesslr Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 (edytowane) Hej, Kampania reklamowa się zaczęła wiec w końcu mogę podzielić się moją pracą :). Pierwszy raz jestem w tym dziale bo przeważnie siedzę głęboko w architekturze... Miałem ostatnio przyjemność pracować przy promocji nowego jachtu firmy 180 South. Klient dostarczył model, a ja byłem odpowiedzialny za rendery i postprodukcję. Wątpię, abym miał jeszcze kiedyś przyjemność pracować przy tego typu zleceniach, ale każda uwaga zawsze jest cenna i zapisana :) Soft: 3dsmax + Mental, PS CS5 1 2 3 4 5 Strona reklamowa wykonana przez: "Nogal+Partners" www.marinamikolajki.com.pl Dodatkowo niedawno zacząłem grupować portfolio na Behance, tak wiec zapraszam :) Na razie tylko 6 projektów ale w wolnym czasie dodaję kolejne! http://www.behance.net/konradwojcik A na koniec dla ciekawych czyste rendery bez PSa Edytowane 24 Kwiecień 2013 przez mercedesslr
FF Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 Wypasione to, najbardziej podoba mi sie render od przodu. Btw. co robisz w Horsens? Bylem tam na erasmusie:d
mercedesslr Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Napisano 23 Kwiecień 2013 (edytowane) Dzięki! :) W koniowie też byłem na erazmusie :) Potem wróciłem do Polski dokończyć inżyniera, a teraz mieszkam znowu w koniowie i pracuje w Aarhus.. Od września magisterka w Aalborg :) Edytowane 24 Kwiecień 2013 przez mercedesslr
mirach Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 Piekna robota. W jednym miejscu strasznie widac klonowanie na fali (masz nawet na to zblizenie), ale to chyba jedyne do czego mozna sie przyczepic :)
mookie Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 Przepiękne, czuć w tym przestrzeń, piękną aurę, wilgoć wody, naprawdę wspaniała robota, która zasługuje na fronta. Kapitalne.
Kramon Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 jedyne do czego mógłbym się przyczepić to że bym dodał trochę kropel wody na relingach itp tak to mistrz.
Godzil Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Widziałem na everach, zwariowałem przez ten rendering. Szokująco dobra jakość!
MichalNowak Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Świetna praca, wszystko idealnie siadło! 2 i 3 rewelacja! Pierwszy też świetny ale prawa strona, dokładniej drzewa w tle i podklejka wody słabo się dopasowały i spłaszczyły obrazek. Ludzie na 4 nie wyszli za dobrze a szkoda bo też super kadr i klimacik. Jeszcze raz, świetna praca! Pozdrawiam Michał
WIERZBA Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Piękna robota w PSP . Gratuluję . Marcin N pokazał mi to wcześniej . Pozdrawiam
fakkir Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Bardzo ładne. Jestem ciekaw czy statek też sam modelowałeś?
mercedesslr Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 Dzięki za wszystkie komentarze! Co do ludzi na 4 ujęciu wiem że średnio się wpasowali.. poprawiałem to i poprawiałem i niestety efekt cały czas był średni, a ja już nie wiedziałem co jest nie tak ;/... Co do pierwszego ujęcia docelowo zrobiłem tam otwarte morze... ale jako że jacht reklamuje żeglugę śródlądową musiałem dodać trochę krzaków w tle. to jest poprzednia wersja - - - Połączono posty - - - Bardzo ładne. Jestem ciekaw czy statek też sam modelowałeś? odpowiedź w opisie :)
kotisded Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Łał, chylę czoła. Fakt widać czasem w falach kopiowanie, ale niema co się czepiać. *****
kotisded Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Gdzie modelowane ? Kolega co jachty robi twierdzi, że na stówę Rhino :)
aduko Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Na jednym renderze, ujęcie od tyłu na przód, zabrakło tekstury na linach ;) przu końcówce. Pracka piekna, przypominają się dawne lata i moja łodeczka!
Quadysz Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 te zarosla z prawej strony na pierwszym ujeciu kisznie wygladaja, a poza tym 5* jak otworzylem to bylem chwile w szoku ;) doba robota ;) aa widze ze pierwotnie to bylo pelne moze, no tak lepiej zdecydowanie :)
Zbychowaty Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Czy leci z nami pilot? ;) Brakuje mi pilota właśnie a cała reszta jak wycięta fota z żeglowania po Drawskim :D Miód. Jak się robi takie fale? Jak dla mnie wyczes. Tak poza nawiasem..jak byś w logotypie skośne linie litery K uformował w W to logotyp miałbyś jeszcze lepszy ;)
mercedesslr Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 Pierwszy raz na forum dostaje takie komentarze :) dziękuję! kotisdedŁ Kolega sie nie myli ;)
mercedesslr Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 Zbychowaty co do fal to po prostu powycinany zlepek dużej ilości fal i wody, a na to wszystko maski, aby kolorki się zgadzały. Co do loga to masz rację!!! :D podłubię przy nim w wolnym czasie :)
grzesiek3d Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 mógłbyś napisać, jak zrobiłeś wodę, falę, kropelki, spiętrzenie wody ? wygląda rewelacyjnie
Kramon Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Ściagasz 10 stocków wody i tak dalej jeśli nie ma takich które ci się podoba zawszę możesz wyrenderować parę splashy z alphą i potem walisz tego dużo gumeczką gumkasz potem levele i gradient mapa żeby kolory wygładzić i gitara. zresztą jest sporo tutków jak to zrobić. Robi się jak wszystko inne w fotomanipulacjach.
adek Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Niesamowicie to wyszło. Kadry też*piękne zrobiłeś. A z tą wodą to mnie zaskoczyłeś, myślałem, że to jednak 3D. Niezły patent w takim razie jeśli to zlepek.
xmass Napisano 27 Kwiecień 2013 Napisano 27 Kwiecień 2013 Genialne! Nietypowa tematyka, bardzo rzadko trafia sie na forum coś o łajbach :) a tu prosze! Widok z 'burty' świetny! Aż mi się zebrało na wymioty, bo mam chorobe morską ;). ***** i froncik! No i szacun za mentala! Tylko jedno pytanko mam: ta woda to w Mentalu robiona czy photoshop?
Mulholland Napisano 27 Kwiecień 2013 Napisano 27 Kwiecień 2013 Bardzo fajne. A żagle jak są zrobione, bo na renderach ich nie ma?
mercedesslr Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 zagle nie byly dostarczone przez klienta i zostaly dodane w photoshopie i dostosowane tak aby pasowaly do widokow.
goral_44 Napisano 29 Kwiecień 2013 Napisano 29 Kwiecień 2013 Jeśli byłaby tam jakaś harmatka dałbym spokojnie 10* a tak niestety daje tylko 5. Prześliczna praca, gratulacje
Orangegraphics Napisano 3 Maj 2013 Napisano 3 Maj 2013 bardzo dużo pracy w PS-ie, co często owocuje płaskimi obrazkami, ale tutaj wszystkoślicznie, obrazek z widoku z oczu pasażera z burty wgniata w ziemie.
deshu Napisano 19 Maj 2013 Napisano 19 Maj 2013 Panowie, po co 3 razy te same pytania zadawać? Woda - fotosy i ps; Żagle - od klienta i ps. Świetna praca! Doskonale kadrujesz. Łódki niezmiernie mnie nudzą, ale tą z dziewczyną oglądaliśmy na prawde z 15 minut. Szacun. Wiem jak jest, pewnie czas naglił i klient też przeszkadzał, ale dwóch spraw nie mogę przemilczeć: - antyaliasing siada, jakbyś renderował do png i nie korygował alphy - na obrazku drugim, woda z tła ma shadowy idące w zieleń, a ta blisko - w granaty Niesamowicie to wykręciłeś w ps -
Gość Arek68 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 witam, Rendery jachtu One 32 super!, tak dla info projekt jachtu wykonał Pan Adrian Ochab i małe sprostowanie iz firma 180 South nie jest posiadaczem w/w projektu jak i również nie jest ich produktem. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi