Napisano 23 Kwiecień 201311 l Hej, Kampania reklamowa się zaczęła wiec w końcu mogę podzielić się moją pracą :). Pierwszy raz jestem w tym dziale bo przeważnie siedzę głęboko w architekturze... Miałem ostatnio przyjemność pracować przy promocji nowego jachtu firmy 180 South. Klient dostarczył model, a ja byłem odpowiedzialny za rendery i postprodukcję. Wątpię, abym miał jeszcze kiedyś przyjemność pracować przy tego typu zleceniach, ale każda uwaga zawsze jest cenna i zapisana :) Soft: 3dsmax + Mental, PS CS5 1 2 3 4 5 Strona reklamowa wykonana przez: "Nogal+Partners" www.marinamikolajki.com.pl Dodatkowo niedawno zacząłem grupować portfolio na Behance, tak wiec zapraszam :) Na razie tylko 6 projektów ale w wolnym czasie dodaję kolejne! http://www.behance.net/konradwojcik A na koniec dla ciekawych czyste rendery bez PSa Edytowane 24 Kwiecień 201311 l przez mercedesslr
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Wypasione to, najbardziej podoba mi sie render od przodu. Btw. co robisz w Horsens? Bylem tam na erasmusie:d
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Autor Dzięki! :) W koniowie też byłem na erazmusie :) Potem wróciłem do Polski dokończyć inżyniera, a teraz mieszkam znowu w koniowie i pracuje w Aarhus.. Od września magisterka w Aalborg :) Edytowane 24 Kwiecień 201311 l przez mercedesslr
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Piekna robota. W jednym miejscu strasznie widac klonowanie na fali (masz nawet na to zblizenie), ale to chyba jedyne do czego mozna sie przyczepic :)
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Przepiękne, czuć w tym przestrzeń, piękną aurę, wilgoć wody, naprawdę wspaniała robota, która zasługuje na fronta. Kapitalne.
Napisano 25 Kwiecień 201311 l jedyne do czego mógłbym się przyczepić to że bym dodał trochę kropel wody na relingach itp tak to mistrz.
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Widziałem na everach, zwariowałem przez ten rendering. Szokująco dobra jakość!
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Świetna praca, wszystko idealnie siadło! 2 i 3 rewelacja! Pierwszy też świetny ale prawa strona, dokładniej drzewa w tle i podklejka wody słabo się dopasowały i spłaszczyły obrazek. Ludzie na 4 nie wyszli za dobrze a szkoda bo też super kadr i klimacik. Jeszcze raz, świetna praca! Pozdrawiam Michał
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Piękna robota w PSP . Gratuluję . Marcin N pokazał mi to wcześniej . Pozdrawiam
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze! Co do ludzi na 4 ujęciu wiem że średnio się wpasowali.. poprawiałem to i poprawiałem i niestety efekt cały czas był średni, a ja już nie wiedziałem co jest nie tak ;/... Co do pierwszego ujęcia docelowo zrobiłem tam otwarte morze... ale jako że jacht reklamuje żeglugę śródlądową musiałem dodać trochę krzaków w tle. to jest poprzednia wersja - - - Połączono posty - - - Bardzo ładne. Jestem ciekaw czy statek też sam modelowałeś? odpowiedź w opisie :)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Łał, chylę czoła. Fakt widać czasem w falach kopiowanie, ale niema co się czepiać. *****
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Gdzie modelowane ? Kolega co jachty robi twierdzi, że na stówę Rhino :)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Na jednym renderze, ujęcie od tyłu na przód, zabrakło tekstury na linach ;) przu końcówce. Pracka piekna, przypominają się dawne lata i moja łodeczka!
Napisano 26 Kwiecień 201311 l te zarosla z prawej strony na pierwszym ujeciu kisznie wygladaja, a poza tym 5* jak otworzylem to bylem chwile w szoku ;) doba robota ;) aa widze ze pierwotnie to bylo pelne moze, no tak lepiej zdecydowanie :)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Czy leci z nami pilot? ;) Brakuje mi pilota właśnie a cała reszta jak wycięta fota z żeglowania po Drawskim :D Miód. Jak się robi takie fale? Jak dla mnie wyczes. Tak poza nawiasem..jak byś w logotypie skośne linie litery K uformował w W to logotyp miałbyś jeszcze lepszy ;)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor Pierwszy raz na forum dostaje takie komentarze :) dziękuję! kotisdedŁ Kolega sie nie myli ;)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor Zbychowaty co do fal to po prostu powycinany zlepek dużej ilości fal i wody, a na to wszystko maski, aby kolorki się zgadzały. Co do loga to masz rację!!! :D podłubię przy nim w wolnym czasie :)
Napisano 26 Kwiecień 201311 l mógłbyś napisać, jak zrobiłeś wodę, falę, kropelki, spiętrzenie wody ? wygląda rewelacyjnie
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Ściagasz 10 stocków wody i tak dalej jeśli nie ma takich które ci się podoba zawszę możesz wyrenderować parę splashy z alphą i potem walisz tego dużo gumeczką gumkasz potem levele i gradient mapa żeby kolory wygładzić i gitara. zresztą jest sporo tutków jak to zrobić. Robi się jak wszystko inne w fotomanipulacjach.
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Niesamowicie to wyszło. Kadry też*piękne zrobiłeś. A z tą wodą to mnie zaskoczyłeś, myślałem, że to jednak 3D. Niezły patent w takim razie jeśli to zlepek.
Napisano 27 Kwiecień 201311 l Genialne! Nietypowa tematyka, bardzo rzadko trafia sie na forum coś o łajbach :) a tu prosze! Widok z 'burty' świetny! Aż mi się zebrało na wymioty, bo mam chorobe morską ;). ***** i froncik! No i szacun za mentala! Tylko jedno pytanko mam: ta woda to w Mentalu robiona czy photoshop?
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Autor zagle nie byly dostarczone przez klienta i zostaly dodane w photoshopie i dostosowane tak aby pasowaly do widokow.
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Jeśli byłaby tam jakaś harmatka dałbym spokojnie 10* a tak niestety daje tylko 5. Prześliczna praca, gratulacje
Napisano 3 Maj 201311 l bardzo dużo pracy w PS-ie, co często owocuje płaskimi obrazkami, ale tutaj wszystkoślicznie, obrazek z widoku z oczu pasażera z burty wgniata w ziemie.
Napisano 19 Maj 201311 l Panowie, po co 3 razy te same pytania zadawać? Woda - fotosy i ps; Żagle - od klienta i ps. Świetna praca! Doskonale kadrujesz. Łódki niezmiernie mnie nudzą, ale tą z dziewczyną oglądaliśmy na prawde z 15 minut. Szacun. Wiem jak jest, pewnie czas naglił i klient też przeszkadzał, ale dwóch spraw nie mogę przemilczeć: - antyaliasing siada, jakbyś renderował do png i nie korygował alphy - na obrazku drugim, woda z tła ma shadowy idące w zieleń, a ta blisko - w granaty Niesamowicie to wykręciłeś w ps -
Napisano 18 Luty 201411 l witam, Rendery jachtu One 32 super!, tak dla info projekt jachtu wykonał Pan Adrian Ochab i małe sprostowanie iz firma 180 South nie jest posiadaczem w/w projektu jak i również nie jest ich produktem. Pozdr.