Napisano 23 Maj 201311 l SciFi Pattern Generator to skrypt dla 3ds max z pomocą, którego kilkoma kliknięciami wygenerujecie modele lub całe sceny w klimacie SciFi. Zobaczcie jak to działa na filmie. Pełna treść: Generator modeli/scen SciFi
Napisano 23 Maj 201311 l ja napisałem, ze koleś w 8minut zrobił więcej niż ja w swojej karierze, ale nie chciałem tak konczyc dnia i usunąłem :D
Napisano 23 Maj 201311 l Come on. News wcześniej jest pokazówka zajebistego narzędzia do proceduralnego modelowania, którego można użyć na milion sposobów a wy się spuszczacie nad jakimś lamerskim instancjowaniem geometrii na polygonach, które zawsze daje rezultat ala kostka borgów. WTF?.
Napisano 23 Maj 201311 l Hmm, 26 euro? Lepiej ściągnąć edukacyjne houdini, poustawiać kilka nodów, eksport do obj... Za darmo były by słowa uznania;P
Napisano 23 Maj 201311 l Autor 26EURO to niby dużo? Bez przesady deshu. Moim zdaniem normalna cena jak za takie narzędzie. A narzędzie świetne. olaf: tam jest wideo, ale Vimeo, pewnie znowu masz ten problem. Kliknij w czarne pole to się film wyświetli. Nie mam pojęcia dlaczego Vimeo tak działa i nie poprawią tego.
Napisano 23 Maj 201311 l tu widze - to chyba konflikt z flash blockami. Chodziło mi o to, że tym rpceduralnym malowaniem sie nie jarałem, bo nie bede tyle czytał, by zrozumieć ;)
Napisano 24 Maj 201311 l Dobre w sumie żeby strzelić jakieś detale na jakiejś powierzchni jakieś grebsy czy coś na dużych powierzchniach chociaż można to zrobić pędzlem czy instancjami i particlami i poprzypisywać meshe. Myślałem na początku że jakoś bardziej to działa wpierw odpaliłem ten 2 filmik i byłem w całkiem wow. ale potemodpaliłem ten 1 i rozkminiłem że to jedzie na instancjach gotowych obiektów i czarprysł
Napisano 24 Maj 201311 l fajowe, w sumie cale gears of war mogliby na tym zrobic i nie widzialbym roznicy :D nawet ladna siatke generuje http://www.turbosquid.com/3d-models/free-max-model-scifi-structure/742663
Napisano 24 Maj 201311 l Ładna siatkę generuje jeśli sobie najpierw zrobisz ładną siatkę. To są instancje.
Napisano 24 Maj 201311 l Adek - tak, uważam że 26euro za ten skrypt to za dużo. Za to uwazam ze 150 euro za solidrocks to cena proporcjonalna do możliwości skryptu i pracy jaka developer wykonał.
Napisano 26 Maj 201311 l "Lepiej ściągnąć edukacyjne houdini, poustawiać kilka nodów, eksport do obj..." Można i tak , a jesteś pewien,że nie narusza to warunków licencji? Ja ogólnie jestem pod wrażeniem możliwości. Wydaje mi się,że dużo osób użyje tego do generowania budynków które są w tle. "uważam że 26euro za ten skrypt to za dużo" Mi osobiście nie wydaje się, żeby cena była super wygórowana. Dostajesz fajne narzędzie które możesz wykorzystać wielokrotnie i które jest zintegrowane z 3ds Max. Nie musisz bawić się w export i import. A zmiany masz aktualizowane z każdym kliknięciem. Mi tam się podoba;)
Napisano 26 Maj 201311 l Masz sporo racji:) Chyba po prostu nie jestem targetem. Na dodatek dziś dopiero wszedłem na stronę, no i jest dużo bardziej przekonująca do produktu niż filmiki.