Napisano 3 Czerwiec 201311 l Kolejny rig shot tym razem z Lexusem w roli glownej;) Jak zwykle: 3ds max + Vray + Photoshop. Model nie jest moj. Step by step:
Napisano 3 Czerwiec 201311 l No ja jestem na tak :) Bardzo fajny post, nie przesadzony a duzo dodaje do obrazka.
Napisano 3 Czerwiec 201311 l Moim zdaniem cień zdradza że nie jest to zdjęcie. Coś w nim jest co sprawia że nie wygląda naturalnie.
Napisano 3 Czerwiec 201311 l Jakaos mi nie leży ta jezdnia to przecież autko ma być w ruchu a nie asfalt, Piotr robisz śliczne wizki z autkami tylko ostatnio jakoś odrealnione :)
Napisano 3 Czerwiec 201311 l Autor dzieki, ale rig shot wlasnie na tym polega by auto bylo ostre, a tlo rozmyte :) moze i jest to odrealnione, ale staram sie by shoty byly przede wszystkim ciekawe :)
Napisano 3 Czerwiec 201311 l Co tu dużo mówić. Świetne jak zawsze. Ale ostatnio widzę, że coraz więcej prac wrzucasz takich, że już nie ty jestes autorem modelu. Już ogólnie nie modelujesz takich rzeczy? Aha.. i jak dla mnie motion blur trochę zbyt ostry.
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Autor @Adek - modeluje, ale coraz rzadziej. Przewaznie klienci/agencje dostarczaja juz gotowe modele.
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Jak dla mnie to wyczesana opcja, tak jak wszystkie inne twoje prace ale mam 3 ale. - Jezdnia zblurowana za bardzo daje po oczach - za duży kontrast i walczy o pierwszeństwo z samochodem. - za ostry cień jak dla mnie - mocno CG przez to wygląda - bloom w okolicach reflektora daje wrażenie jak by fotka była robiona z flashem\ekranem doświetlającym w dzień. Przy oświetleniu studyjnym w pomieszczeniu to by było ok, ale na drodze w czasie jazdy to mi trochę psuje klimat. Jak dla mnia albo powinieneś się zdecydować studyjny render albo zewnętrzny z hdr'ka. Ogólnie nie znam się na renderowaniu dla marketingu więc mogę sie mocno mylić. Kompozycja i materiały są super.
Napisano 4 Czerwiec 201311 l dla mnie te światła są poprostu genialne jak prawdziwe. Jestem ciekawy jak ty to tam zrobiłeś i ile w szopie bylo w nich robione :)
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Autor @JoseConseco - dlaczego mam sie ograniczac do albo czystej hdr'ki albo studia? nie mozna mixowac tych dwoch technik? :) caly przod zostal doswietlony jest to dosc czesto spotykany zabieg w fotografii, ale rozumiem ze nie kazdemu pasujacy. Sam ciagle sie tego ucze i zdaje sobie sprawe ze jescze daleko do perfekcji ;) @maciek.m - zerknij na step by step, tam dokladnie widac co bylo wyrenderowane a co dodane w PS ;)
Napisano 5 Czerwiec 201311 l Vision3d - dokładnie, kwestia gustu. To szczegół jest, ale chciałem tylko zobrazować o co mi chodzi: Górny obraz bez doświetlenia, na dole jest trochę za mocne co, moim zdaniem spłaszcza bryłę. Trochę przegiąłem w tym przykładzie aby przykład był czytelniejszy. Przez to tylko 4,5 gwiazdki daje ;D
Napisano 10 Czerwiec 201311 l Autor Chyba faktycznie ciut za mocno tam poswiecilem. takze dzieki za czytelny przyklad ;)