plasti Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Witam zamieszczam animacje ktora wykonalem wspolnie z Amokiem na impreze zwana Gala Mistrzów Warsztatu na wstepie musze napisac iz czas na to zlecenie byl morderczy(chyba najlagodniejsze okreslenie) background zostal nakrecony przez Amoka wraz z jego wlasnym szalenczym przejazdem jego wlasnym samochodem dla referencji :), oraz nakrecone zostalo czyste enviro bez jazdy samochodu 6 scen zostalo przygotowanych przezemnie, 2 przez Amoka, Amok wykonal 2 ujecia slow motion: - przodem w kaluze - slow mo skoku z hopki Amok rowniez jest odpowiedzialny za koncowy montaz i udzwiekowienie ja osobiscie po mojej stronie wykonalem nastepujace zadania: - wyczyszczenie modelu otrzymanego, przygotowanie do dalszej pracy - domodelowanie brakujacych, rozniacych sie elementow - zmapowanie modelu i przygotowanie mapek opierajac sie na fotografiach - ustawienie materialow oraz ustawien renderera - wlasny rig pojazdu od zera(nie korzystalem z zadnych pluginow) - animacja przejazdu i wpasowanie kamer do 6 scen - rendering(2 z 6 wyrenderowal Amok) - compositing w AE: grading, efekty, cuda wianki :) - przerenderowanie do nieskompresowanych video dla Amoka jesli chodzi o czas to bylo na to ponad tydzien jakos, moze niecale 2, jednak ja moglem poswiecic na projekt godziny wieczorne i weekendy, tak wiec suma sumarum to co widzicie ponizej bylo przygotowanie w blyskawicznym, ledwo wykonalnym czasie :), dzieki bogu jest kawa i enerdziole :P tak wiec za wszystkie bledy, niedociagniecia i niedorobki moge sie poprzec bardzo krotkim czasem na realizacje :D soft to 3ds max 2013, Vray, After Effects, Photoshop pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Czerwiec 2013 Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Pięknie Panie plasti! Bardzo łądnie to wygląda. A jak na taki termin to czapki z głów normalnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Jest moc! Fajnie by bylo kiedyś współpracować Plasti, kawał talentu fiufiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 piekne. mały dust przy interakcji z podłożem i na karoserii i bym się zastanawiał czy nie montowane z kamery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 To coolaf plus jeszcze lekka poprawa odbić na pierwszym przejeździe na przedniej szybie i rzeczywiście byłoby perfekt poza tym slow motion naprawdę rewelacyjny genialna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 22 Czerwiec 2013 Share Napisano 22 Czerwiec 2013 GC8 P.S. Mam taki sam zderzak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 22 Czerwiec 2013 Share Napisano 22 Czerwiec 2013 @plasti mocno na plus! Jest moc i dynamika! Może pokusisz się o mały mof? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2013 dzieki wielkie panowie, jest mi bardzo milo :) @pikok nie ma problemu, jak tylko bedzie czas ;D @floo making of? w sumie nie ma tu jakichs cudow :D, wszystko klasycznie :P jak znajde chwile, to moze cos zloze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 22 Czerwiec 2013 Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Bardzo dobre. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 22 Czerwiec 2013 Share Napisano 22 Czerwiec 2013 @plasti miałem na myśli mof jako uzupełnienie przy tej dynamice mógłby fajnie zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2013 (edytowane) @Sebazx6r dzieki wielkie! @plasti miałem na myśli mof jako uzupełnienie przy tej dynamice mógłby fajnie zadziałać. heh :P, w takim razie nie wiem od czego to skrot :) Edytowane 24 Czerwiec 2013 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 robi wrażenie, aż mam ochotę pojeździć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 24 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2013 @WWWoj wielkie dzieki :), to odpalaj Colina :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Oglądam to któryś raz z rzędu i naprawdę muszę przyznać, że profeska. Chlapnięcia z kałuż były w materiale oryginalym czy dodawaliście w poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 @plasti never mind. Po prostu lubię making of. :) O coś takiego podobnego miałem na myśli: https://www.youtube.com/watch?v=9Dw3qslEnuo&feature=player_detailpage#t=251s Oczywiście bardziej jako dodatek niż element projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Pikot Co do wody to poszło odrobinę symulacji plus , kilka wiader wody nagranej na slow motion i gotowe , reszta to After FX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2013 dorzucam jeszcze turntable samochodu: [video=youtube;C2nan3c-Gpg] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 30 Czerwiec 2013 Share Napisano 30 Czerwiec 2013 A jeśli chodzi o tą odrobinę symulacji to w czym symulowaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2013 (edytowane) A jeśli chodzi o tą odrobinę symulacji to w czym symulowaliście? Amok symulowal w 3ds max 9 w pluginie PHOENIX FD 2.0 @pikok scena z woda byla mixem drogi i wody z footage'a oraz cg samochodu Edytowane 1 Lipiec 2013 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2013 witam ponownie z racji tego ze znalazła sie chwila czasu i chec, wykonalem maly breakdown animacji pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi