Napisano 19 Czerwiec 201311 l Witam zamieszczam animacje ktora wykonalem wspolnie z Amokiem na impreze zwana Gala Mistrzów Warsztatu na wstepie musze napisac iz czas na to zlecenie byl morderczy(chyba najlagodniejsze okreslenie) background zostal nakrecony przez Amoka wraz z jego wlasnym szalenczym przejazdem jego wlasnym samochodem dla referencji :), oraz nakrecone zostalo czyste enviro bez jazdy samochodu 6 scen zostalo przygotowanych przezemnie, 2 przez Amoka, Amok wykonal 2 ujecia slow motion: - przodem w kaluze - slow mo skoku z hopki Amok rowniez jest odpowiedzialny za koncowy montaz i udzwiekowienie ja osobiscie po mojej stronie wykonalem nastepujace zadania: - wyczyszczenie modelu otrzymanego, przygotowanie do dalszej pracy - domodelowanie brakujacych, rozniacych sie elementow - zmapowanie modelu i przygotowanie mapek opierajac sie na fotografiach - ustawienie materialow oraz ustawien renderera - wlasny rig pojazdu od zera(nie korzystalem z zadnych pluginow) - animacja przejazdu i wpasowanie kamer do 6 scen - rendering(2 z 6 wyrenderowal Amok) - compositing w AE: grading, efekty, cuda wianki :) - przerenderowanie do nieskompresowanych video dla Amoka jesli chodzi o czas to bylo na to ponad tydzien jakos, moze niecale 2, jednak ja moglem poswiecic na projekt godziny wieczorne i weekendy, tak wiec suma sumarum to co widzicie ponizej bylo przygotowanie w blyskawicznym, ledwo wykonalnym czasie :), dzieki bogu jest kawa i enerdziole :P tak wiec za wszystkie bledy, niedociagniecia i niedorobki moge sie poprzec bardzo krotkim czasem na realizacje :D soft to 3ds max 2013, Vray, After Effects, Photoshop pozdrawiam
Napisano 20 Czerwiec 201311 l Pięknie Panie plasti! Bardzo łądnie to wygląda. A jak na taki termin to czapki z głów normalnie :)
Napisano 21 Czerwiec 201311 l Jest moc! Fajnie by bylo kiedyś współpracować Plasti, kawał talentu fiufiu
Napisano 21 Czerwiec 201311 l piekne. mały dust przy interakcji z podłożem i na karoserii i bym się zastanawiał czy nie montowane z kamery
Napisano 21 Czerwiec 201311 l To coolaf plus jeszcze lekka poprawa odbić na pierwszym przejeździe na przedniej szybie i rzeczywiście byłoby perfekt poza tym slow motion naprawdę rewelacyjny genialna robota
Napisano 22 Czerwiec 201311 l @plasti mocno na plus! Jest moc i dynamika! Może pokusisz się o mały mof?
Napisano 22 Czerwiec 201311 l Autor dzieki wielkie panowie, jest mi bardzo milo :) @pikok nie ma problemu, jak tylko bedzie czas ;D @floo making of? w sumie nie ma tu jakichs cudow :D, wszystko klasycznie :P jak znajde chwile, to moze cos zloze
Napisano 22 Czerwiec 201311 l @plasti miałem na myśli mof jako uzupełnienie przy tej dynamice mógłby fajnie zadziałać.
Napisano 22 Czerwiec 201311 l Autor @Sebazx6r dzieki wielkie! @plasti miałem na myśli mof jako uzupełnienie przy tej dynamice mógłby fajnie zadziałać. heh :P, w takim razie nie wiem od czego to skrot :) Edytowane 24 Czerwiec 201311 l przez plasti
Napisano 24 Czerwiec 201311 l Oglądam to któryś raz z rzędu i naprawdę muszę przyznać, że profeska. Chlapnięcia z kałuż były w materiale oryginalym czy dodawaliście w poście?
Napisano 24 Czerwiec 201311 l @plasti never mind. Po prostu lubię making of. :) O coś takiego podobnego miałem na myśli: https://www.youtube.com/watch?v=9Dw3qslEnuo&feature=player_detailpage#t=251s Oczywiście bardziej jako dodatek niż element projektu.
Napisano 24 Czerwiec 201311 l Pikot Co do wody to poszło odrobinę symulacji plus , kilka wiader wody nagranej na slow motion i gotowe , reszta to After FX
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Autor dorzucam jeszcze turntable samochodu: [video=youtube;C2nan3c-Gpg]
Napisano 1 Lipiec 201311 l Autor A jeśli chodzi o tą odrobinę symulacji to w czym symulowaliście? Amok symulowal w 3ds max 9 w pluginie PHOENIX FD 2.0 @pikok scena z woda byla mixem drogi i wody z footage'a oraz cg samochodu Edytowane 1 Lipiec 201311 l przez plasti
Napisano 23 Sierpień 201311 l Autor witam ponownie z racji tego ze znalazła sie chwila czasu i chec, wykonalem maly breakdown animacji pozdro