MaciekGliwa Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 Razem ze znajomym z pracy zrobilismy w kilka wieczorow malego shorta dla jaj za pomoca plasteliny. Moze sie komus spodoba. Pozdrawiam! Maciek
dziadek3D Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 bardzo lubię jak coś jest funny........ a sprowadza się do odstrzelenia komuś łba... "przezabawne"... :))))))))
Mulholland Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Fajne. Możecie całą serię spokojnie trzaskać. :)
maru Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Zakończenie jest niesamowicie oryginalne i zaskakujące.
zio_mal Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 super:) także chętnie bym zobaczył całą serię jeśli byście zrobili!
Sebazx6r Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Fajnie się ogląda. Dziękujemy za spojler panu z brodą.
MaciekGliwa Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 dzieki wszystkim za komentarze! Serii raczej nie bedziemy robic, bo to z zalozenia byl jednorazowy projekt zeby sprobowac stop motion. Musze jednak przyznac ze w stop motion jest cos magicznego dla animatora kiedy ten kawalek plasteliny zaczyna ozywac, czego cg chyba po prostu nie ma, bo wszystko z natury rzeczy jest tam wirtualne. Tak czy owak, swietnie sie bawilismy robiac tego shorta :)
Qbikster Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Świetna robota, a zgłębiając kiedyś temat stop motion wiem ile pracy wymaga ta tecnika. Animacja z dystansem, śmieszna luźna, - kolejnych odcinków - wam do zrobienia a mi do oglądania:)
Reanimator Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Fajnie to wyglada:) Malo juz powstaje chyba rzeczy w tej technice.
Riko Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Aż mi się Kurt i Albin przypomniał. Ech ta samica nosorożca :) Bardzo fajne!
MaciekGliwa Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 Plastelina to juz chyba taka wymarla technika troche, a szkoda bo jest fajna. Duzo wybacza, nie trzeba wszystkiego idealnie animowac, poza tym wszystko trzeba robic straight ahead co ja akurat osobicie uwielbiam. Kiedy sie ma do animowania takie proste postacie to wcale nie jest to czasochlonnne, wrecz odwrotnie, w jeden wieczor mozna zanimowac kilka ujec co jest w zasadzie niemozliwe w cg. Daje to sporo frajdy i satysfakcji, to jest jak taka zabawa z zabawkami ;). Jak "wyrzezbilem" te dwie postacie za pomoca plasteliny, to bylem przekonany ze nie ma szans tego czegos zanimowac, ale na szczescie bylem w bardzo duzym bledzie :), jak zaczelismy sie bawic to sie okazalo ze w prosty sposob mozna przekazac bardzo duzo i to chyba dla mnie byla najwieksza lekcja :). Poza tym "efekty specjalne" tez byly latwe do zrobienia :). Polecam kazdemu sprobowac chociaz raz, nie potrzeba wiele, troche plasteliny, kamera/aparat i wolny wieczor :).
WWWoj Napisano 8 Lipiec 2013 Napisano 8 Lipiec 2013 Extra wygląda, przyjemnie zaanimowane i fajnie zbudowane emocje, ale zakończyć mogliście chyba jakoś ciekawiej ;]
Ania Napisano 19 Lipiec 2013 Napisano 19 Lipiec 2013 Bardzo fajnie zanimowane. Jak długo to robiliście?
Rekomendowane odpowiedzi