WWWoj Napisano 13 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Nerio: dzięx! Do tego tematu już chyba więcej nie dorzuce, chociaż.. W sumie mam jeszcze kilka prywatnych szkiców które robiłem dla rozrysowania w tym klimacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nerio Napisano 13 Wrzesień 2013 Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Dawaj wszystko. Nie ma co ukrywać :D Mam również małe pytanko od nooba do pro ^^. Jak uczyłeś się robienia line artów? Mam z nimi spory problem póki co i jak do tej pory zwalczam je po prostu szkicowaniem wszystkiego co popadnie. Pytam się bo może są jeszcze jakieś dobre sprawdzone sposoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 17 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Nerio: Ok wrzucam jeszcze szkice które robiłem sobie luźno prywatnie dla rozrysowania w klimacie westernowym Nie wiem do końca jak to z tą nauką, sam się cały czas uczę, kiedyś pamiętam trochę inaczej jednak rysowałem, to jak teraz rysuje jest chyba efektem pracy nad różnymi elementami jak kompozycja czytelne pokazanie pomysłów. Wiem, że szkice mają często dużo detalu, ale ogólnie co mogę doradzić, to pokazywanie pomysłów w jak najprostszy, czytelny sposób a skupianie się na kompozycji. Często jak mam coś szybko do narysowania zastanawiam się jak ująć to w minimalnej ilości kresek i pracy, ale żeby było od razu wiadomo o co chodzi. Jakaś idea, która chcę, żeby rzucała w oczy powinna być wyraźnie widoczna w kompozycji. Dobrym sposobem jest chyba dużo rysować, jak się rozrysuję to jestem w stanie zrobić nawet kilka całkiem zaawansowanych szkiców dziennie, a jak wypadnę z formy to idzie mi czasem jak krew z nosa. Rysując dużo widoczków obiektów w perspektywie pewne rzeczy robi się później automatycznie. Jak się rysuje dużo anatomii pewnie też tak jest, ale tego nie wiem i muszę zdecydowanie poćwiczyć w wolnym czasie, bo idzie mi to zdecydowanie słabiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 18 Wrzesień 2013 Share Napisano 18 Wrzesień 2013 na jakim formacie przede wszystkim szkicujesz, większy format, czy jednak bardziej podręczny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 18 Wrzesień 2013 Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Zdecydowanie kowboj z krukami za pasem najciekawszy jest. Gdybym zobaczył takiego jegomościa w grze, ze zdechłymi ptakami przymocowanymi do pasa, to bym na pewno zapamiętał to spotkanie. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2013 yarosh: Różnie, te akurat były na A3, do gunslingera w większości na A4, a do paper worlda postaci robiłem w podręcznym notatniku. JoseConseco: Dziękować! Też na tego z zawiązanymi oczami miałem ciekawy pomysł do gry, bo mógłby strzelać na słuch, w zależności po jakim podłożu idziesz skrzypiące deski liście słyszy cię to strzela (gracz nie posiada w tym momencie broni palnej), taki typ do skradanki, też można by fajny klimat na tym zbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 19 Wrzesień 2013 Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Wow, gały wypadają jak się taaaaakie rzeczy się ogląda. Piąty art od góry to jak dla mnie szczyt mistrzostwa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2013 pumax: Thanks! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 19 Wrzesień 2013 Share Napisano 19 Wrzesień 2013 WWWoj musisz się koniecznie wkręcić do ekipy która będzie robić koncepty do filmowej Mrocznej Wieży. Mógłbyś wtedy bez skrępowania połączyć takie westernowe klimaty z klimatami post-apo jak z The Last of Us :) Genialne prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2013 michalz00: oo dzięki! Oj chciałbym :) Brzmi to trochę jak wkręcić się na imprezkę ;), gdyby to było takie proste :p, ale dobrze wiedzieć, że będą kręcić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 23 Wrzesień 2013 Share Napisano 23 Wrzesień 2013 ale dobrze wiedzieć, że będą kręcić... Kiedyś w końcu muszą się zabrać za jedną z najlepszych sag fantasy w historii :P Ostatnio Ron Howard był bliski celu ale nic z tego nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 25 Wrzesień 2013 Share Napisano 25 Wrzesień 2013 miazga... rewelacyjne koncepty, zajebiszcza kreska! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi