Orangegraphics Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 (edytowane) Witam serdecznie, prezentuje wizualizacje mebli które mieliśmy przyjemność wykonać w ostatnim czasie. Inna wersja pierwszego ujęcia: zbliżenie na detale: oraz rendery pojedynczych mebli: Edytowane 27 Październik 2013 przez Orangegraphics
xmass Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Piękne rzeczy :) Przyczepie się jedynie do firanki zwisającej z łóżka - przenika przez niebieską pościel. No i może górne belki mają może zbyt ostry chamfer. Genialne cegły, szczególnie na zbliżeniu z żółtymi tulipanami. Wizka pierwsza klasa, jak zwykle :) Pozdrawiam.
żółty Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Fajne ;] Bardzo ładne światło, dużo detalu, dobre shadery - bardzo fajne, pozytywne. Na drugiej wersji pierwszego ujęcia wyszły jakieś babole tylko na cegle na wysokości łóżka ( specular ? gi ? ) i tkanina bliżej ściany ceglanej też wygląda lekko nienaturalnie - w pierwszej wersji o wiele lepiej. Pozatym pełna profeska, gratuluję ;] Tkaniny marvelousem poleciałeś ?
Orangegraphics Napisano 28 Październik 2013 Autor Napisano 28 Październik 2013 Dzięki wielkie za dobre opinie, Przy wykonywaniu wizki na drugą wersję mieliśmy już naprawdę mał oczasu i błędy napisane przez żółtego niestety pokazują to. Uznajemy pierwszą wersję za właściwą, a druga jest tylko dodatkiem :) Tkaniny marvelousem robione, do tego standardowo 3ds max + Vray + AE i PS
skalpel3d Napisano 28 Październik 2013 Napisano 28 Październik 2013 az szkoda dla takich paskudnych mebli takiej fajnej wizualizacji:) światło super
jacekszy0 Napisano 28 Październik 2013 Napisano 28 Październik 2013 Drugi render ten z półkami i książkami - jak dla mnie miazga :) te dziwne pojemniczki to po prostu displace? na zaznaczonych w połowie poly?
Orangegraphics Napisano 30 Październik 2013 Autor Napisano 30 Październik 2013 jacekszy0- tak, dokładnie, displace na części siatki. Dzięki za pozytywne opinie, pozdrawiam
pionix Napisano 12 Listopad 2013 Napisano 12 Listopad 2013 Piękne mocne zimne czyste światło. Fajne detale :)
bpuch Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Świetny detal i światło. Bardzo mi się podoba utrzymanie w surowego klimatu wnętrza. Pozdrawiam
kozioo Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Super, szczególnie 2. ujęcie bardzo ładne. Tekstura cegieł prywatna, czy z jakiejś kolekcji? No i chyba pierwszy raz udało mi się wypatrzeć moje modele w użyciu - dlatego podoba mi się podwójnie ;-)
Orangegraphics Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 Dzięki za przychylne uwagi wszystkim, tekstura cegieł kozioo prywatna, sklejana z zdjęć, a modele kozioo twoje pełna profeska, dzięki :)
pionix Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 To jeszcze poproszę jeśli można coś więcej o oświetleniu :)
Orangegraphics Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 Oj pionix to ja powinienem zadawać tobie pytania o oświetlenie a nie na odwrót, ale cieszy mnie niezmiernie że ci się podoba:) Całość na LWF-ie i jedynym źródłem światłą DOME light z HDR, Workflow do oświetlenia od Peter-a Guthrie W wiszących żarówkach bardzo mocne i małe VrayLight- sphery
Rekomendowane odpowiedzi