Orangegraphics Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) Witam serdecznie, prezentuje wizualizacje mebli które mieliśmy przyjemność wykonać w ostatnim czasie. Inna wersja pierwszego ujęcia: zbliżenie na detale: oraz rendery pojedynczych mebli: Edited October 27, 2013 by Orangegraphics Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmass Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Piękne rzeczy :) Przyczepie się jedynie do firanki zwisającej z łóżka - przenika przez niebieską pościel. No i może górne belki mają może zbyt ostry chamfer. Genialne cegły, szczególnie na zbliżeniu z żółtymi tulipanami. Wizka pierwsza klasa, jak zwykle :) Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
żółty Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Fajne ;] Bardzo ładne światło, dużo detalu, dobre shadery - bardzo fajne, pozytywne. Na drugiej wersji pierwszego ujęcia wyszły jakieś babole tylko na cegle na wysokości łóżka ( specular ? gi ? ) i tkanina bliżej ściany ceglanej też wygląda lekko nienaturalnie - w pierwszej wersji o wiele lepiej. Pozatym pełna profeska, gratuluję ;] Tkaniny marvelousem poleciałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 Dzięki wielkie za dobre opinie, Przy wykonywaniu wizki na drugą wersję mieliśmy już naprawdę mał oczasu i błędy napisane przez żółtego niestety pokazują to. Uznajemy pierwszą wersję za właściwą, a druga jest tylko dodatkiem :) Tkaniny marvelousem robione, do tego standardowo 3ds max + Vray + AE i PS Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalpel3d Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 az szkoda dla takich paskudnych mebli takiej fajnej wizualizacji:) światło super Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekszy0 Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Drugi render ten z półkami i książkami - jak dla mnie miazga :) te dziwne pojemniczki to po prostu displace? na zaznaczonych w połowie poly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 jacekszy0- tak, dokładnie, displace na części siatki. Dzięki za pozytywne opinie, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionix Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Piękne mocne zimne czyste światło. Fajne detale :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpuch Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Świetny detal i światło. Bardzo mi się podoba utrzymanie w surowego klimatu wnętrza. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozioo Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Super, szczególnie 2. ujęcie bardzo ładne. Tekstura cegieł prywatna, czy z jakiejś kolekcji? No i chyba pierwszy raz udało mi się wypatrzeć moje modele w użyciu - dlatego podoba mi się podwójnie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Dzięki za przychylne uwagi wszystkim, tekstura cegieł kozioo prywatna, sklejana z zdjęć, a modele kozioo twoje pełna profeska, dzięki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionix Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 To jeszcze poproszę jeśli można coś więcej o oświetleniu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Oj pionix to ja powinienem zadawać tobie pytania o oświetlenie a nie na odwrót, ale cieszy mnie niezmiernie że ci się podoba:) Całość na LWF-ie i jedynym źródłem światłą DOME light z HDR, Workflow do oświetlenia od Peter-a Guthrie W wiszących żarówkach bardzo mocne i małe VrayLight- sphery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts