CzAk1 Napisano 29 Październik 2013 Share Napisano 29 Październik 2013 Pojawiła się pierwsza zapowiedź do nowego filmu opowiadających o mutantach z komiksowego uniwersum Marvela - X-Men: Days of Future. Pełna treść: X-Men: Days of Future Past - trailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Czy ja się starzeję czy Halle Berry wygląda z roku na rok coraz lepiej? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRCuSZ Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Z roku na rok coraz lepiej wygładzają jej buźkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Plagiat muzyki Zimmera z Cienkiej czerwonej linii to już obraza świętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Jeszcze do niedawna z miejsca skreślałem wszystkie filmy o super-bochaterach ale nawróciła mnie dziewczyna która jest wielką fanką marvela. Teraz czekam na ten film z wypiekami na twarzy. Koniecznie premiera w IMAXie poprzedzona maratonem ze wszystkimi poprzednimi częściami. ;) Jak ktoś nie jest przekonany do takich filmów to polecam zobaczyć X-Men First Class i Origins. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molp Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Batman i Superman to były fajne filmy ale to jak dla mnie wygląda jak kicha. Wiem, że to jest bajka i nie oczekuję tutaj jakiejś głębszej fabuły ale we wspomnianych Batmanie i Supermanie główne postacie były przedstawione w miarę realistycznie, a tutaj wieje dla mnie sztucznością. W porównaniu nawet z nowym Kapitanem Ameryką jakoś słabo to dla mnie wygląda. Jak na razie nic z nowych "bajek" nie przebija trailera 300. Ale oczywiście to moje zdanie. Chociaż może też jestem uprzedzony do X Menów, bo żadna część mnie nie zachwyciła, zobaczymy jak wyjdzie nowy Wolverine na DVD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 First Class pozytywnie mnie zaskoczyło, ale walą tego więcej niż niektórych seriali w sezonie. Nic tylko czekać by Disney wykupiło jeszcze DC comics. Miałem niezłego zagwostka próbując sobie przetłumaczyć tytuł na polski. Na szczeście był juz na YT na playliście i chyba bym nigdy nie dał rady tego odszyfrować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Miałem niezłego zagwostka próbując sobie przetłumaczyć tytuł na polski. Uwaga suchar is cumming! No tłumaczenie tego tytułu nie jest rzeczą prostą. Zależy od punktu tłumaczenia: Google.tanslate: "Dzień przyszłej przeszłości" Dosłownie: "Dni przyszłości mijają" Tak nauczyciele: "Zdasz w przyszłości w ciągu dnia" Tak przetłumaczą ludzie od reklamy: "Kochajmy ludzi - tak szybko odejdą" Tak od starych filmów: "Przeminie z wiatrem" ... widzisz, punkt widzenia tego tłumaczenia zależy od punktu siedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Poprawiles mi humor dzisiaj z rana :) Ja osobiscie z wszytkich filmow z bohaterami to batman i x-men na reszte nie patrze. W tych 2 sagach staraja sie to jakos wpakowac w taki swiat rzeczywisty. Super w ogole mnie nie rusza, to samo z hulkiem. Ogladajac najnowszego supermanaaa czulem sie jak bym ogladal 2 czesc transformersow No i jeszcze jest tony stark za postac i dialogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Matthew Vaughn odwalił kawał dobrej roboty przy First Class. A tu widzę, że Singer wraca na fotel reżysera... szkoda, bo jak dla mnie, jego komiksowe ekranizacje są ciężkostrawne. Jeszcze drugi X-Men był w miarę niezły, ale już taki Superman to był koszmar. Jack the Giant Slayer pokazał, że do pełnej formy jeszcze mu daleko. Dlatego podchodzę z rezerwą do tego nowego filmu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 No właśnie 'Dni przeszłoścci mijają' to nie jest chyba tez dosłowne tłumaczenie. Pierwsze co mi przyszło do głowy to 'dni zaprzeszłe' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Singer ma jakieś upodobanie do plastikowej stylistyki, mimo to x-men i x-men 2 wyszły mu świetnie, chociaż trailery zapowiadały że będzie inaczej. Mam cichą nadzieję że tym razem będzie podobnie bo film z trailera nie wróży mimo grubej obsady. Też wolał bym Voghna. SYmek - nie ma żadnego plagiatu. Na początku jest muza z Sunshine a potem z Thin Red Line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 To xavier jednak nie zginął? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 To xavier jednak nie zginął? Jo pamiętam że ten od metalu, grał w szachy chyba i tam na końcu przewrócił pionek. ale twoje pytanie spowododwało to że jednak nie pamiętam tej sagi i czas sobię odświerzyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 RaVirr "As the old saying goes, "Nobody stays dead except Bucky, Uncle Ben, and Jason Todd." Of course, since that saying was coined, both Bucky and Jason Todd have found themselves resurrected. (And briefly, Uncle Ben as well. Fortunately, that resurrection didn't take.) " http://www.newgrounds.com/portal/view/218160# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 No właśnie 'Dni przeszłoścci mijają' to nie jest chyba tez dosłowne tłumaczenie. Pierwsze co mi przyszło do głowy to 'dni zaprzeszłe' ;) Eeeee wtedy by było "Days that had passed" :D ... może Dni "zaprzyszłe" Ci chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Tak jak pisze biglebowsky Zresztą na końcu ostatniego bastionu jest scena po napisach, kiedy Xavier przeniósł swoją swiadomość do jakiegoś innego ciała. Czy coś... Zresztą nie doszukujmy się zbyt wiele logiki w filmie o mutantach. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Listopad 2013 Share Napisano 2 Listopad 2013 Gdybym był na jego miejscu to przerzuciłbym świadomość na gościa potrafiącego chodzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Listopad 2013 Share Napisano 2 Listopad 2013 Przeniesienie świadomości do innego ciała będzie mało znaczącym, wstępnym albo nawet zignorowanym wątkiem w ożywianiu Xaviera, bo przecież jegomość w śpiączce raczej nie wyglądał jak Patrick Stewart :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi