talthen Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Witam, Potrzebny mi szescianik z zaokraglonymi bokami, z tego co mi wiadomo w 3ds Maxie jest on nazwany "Chamber Box" i znajduje sie w Primitives. Jesli ktos by mogl, to prosze o stworzenie takiego jednego chamberka i podeslanie (najlepiej w formacie dxf czy 3ds) na adres talthen @ nospam. wp .pl (usunac nospam) Z gory dzieki, Talthen
greg_jg Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 no nie, lol dziś jest rzeczywiście 1. ale września
talthen Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 Haha! Kule to ja mam :] Po prostu u mnie w Primitives--> Geometry sa tylko takie: Box, Sphere, Cylinder, Torus, Plane, Cone, GeoSphere, Tube, Teapot, a szlyszalem, ze w 3ds maxie jest gotowy Chamber Box, zas ja aby cos takiego osiagnac musialbym nieco pokombinowac albo z cylindrem, kula i boxem, albo z boxem i potem mozolnie robic "chamber edge". Pozdrawiam, Talthen
Archangel Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 ale jaja to Ci ciekawostak :) podeslalbym niestety nie jestem w domu a tu max'a nie mam... P.S. moj 500 post !!
blood_brother Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Przejdz sobie do zakladki Extended Primitives a nie szukasz tego w StandardPrimitives. Nastepnym razem wcisnij F1 i szukaj czego nie wiesz.
Falcrum Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Woow...to się nadaje do dzialu na luzie...:D Człowieku w jakim Ty progamie pracujesz ?? Wiesz, jeszcze bym się nie zdziwil, gdybyś pytał o jakiś "darmowy" gotowy obiekt, ale o 6-cian z zaokrąglonymi bokami ?? Heh...sorki, ale mnie to trochę rozbawiło...:P Pozdr
kozioo Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 prostego chamferboxa można stworzyć "ręcznie". Da się wyliczyć współrzędne punktow. Więc nawet brak maxa nie jest przeszkodą ;)
talthen Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 U mnie nie ma zakladki Extended Primitives, bo nie mam 3ds maxa, lecz gmaxa, a ten jest mooocno okrojony. 3ds maxa nie chce, bo: 1. dopiero zaczynam zabawe z 3d, moze mi to nie przypadnie do gustu, wiec zakup 3ds maxa bylby wyrzuceniem w bloto pieniedzy, a pirata nie bardzo chce instalowac 2. na win98se i tak nie dziala, podobnie jak maya. A stworzenie ladnego chamber boxa, to jednak wymaga sporo roboty (zeby mial ladne zaokraglenia). Pozdrawiam, Talthen
p_e_t_e_r Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 hahah swietny post. nie znam gmaxa myslalem ze sprawa dotyczy 3ds maxa i naprawde mnie rozbawil ten topic. czy moglby mi ktos podeslac chamfer boxa buahahah. spoko teraz juz widze w czym problem. myslalem ze nie chcialo ci sie szukac w helpie tylko od razu na forum walnales glupote. pozdrawiam. p.s. jak ci jeszcze nikt nie poslal to daj znac a wysle i jakiego tam chcesz primitive'a.
Rekomendowane odpowiedzi