adek Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Po trzech wydaniach Release Candidate (RC) Fundacja Blender wydała oficjalną, stabilną wersję Blendera oznaczoną numerem 2.69. Pełna treść: Blender 2.69 - wersja stabilna
Monio Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Tymczasem do wersji "niestabilnej" zdążyli już dodać obsługę PSD, wypalanie derivative map, transfer vertex colorów na texe i pare innych. http://wiki.blender.org/index.php/Dev:Ref/Release_Notes/2.70
smiler Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Ktoś już sprawdzał jak się sprawuje import FBXów ?
Creator Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 Nie obsługuje kości ani animacji. Poza tym działa ok.
floo Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 całkiem sporo rzeczy uciekło przy 2.69. Import FBXa w Blenderze działa już od dawna. Wersja autorstwa Kazuma Hatta pozwala na importowanie szkieletu i skina oraz shapekeys(Blendshapes|Morph). BVH całkiem dobrze przenosi animacje ;)
50Groszy Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 Dla mnie najważniejszą nowością jest export smooth groups przy .obj. Na reszcie można robić modele do gier bez problemów :)
Kramon Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 hehe mnie to tam to nie przeszkadzało bo itak low poly robiłem w innym sofcie a do HP nie potrzebowałem smooth groupek. Bisect super sprawa tyle zastosowań dlatego widzę :>
Monio Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 Lista to jest na wiki i tylko na wiki. ;) To jest raczej komentarz Aligoritha.
Kramon Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 http://lists.blender.org/pipermail/bf-committers/2013-November/042076.html mailing
Rekomendowane odpowiedzi