Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

weź no pododawaj wiecej tych kabelków, tak jak na szkicu i go mocniej "popekaj" bedzie fajniej wygladalo ;ddd i zerwij z niego troche pancerza, pokaż jakies obwody, częsci mechaniczne jakie ma w środku.. no generalnie przywroc w nim to, co w szkicu taki fajny efekt dawało :d

• Odpowiedzi 244
  • Wyświetleń 56,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetny ten speed :D Fajna forma i opływowe kształty brył. Nic dodać nic ująć +

Napisano

No fajnie jest, ale, może nie powinienem, bo sam zbyt dobry nie jestem, ale po przejrzeniu kilku stron wstecz mam wrażenie, że oglądam ten sam pomysł. Piszę o tym, bo czasem łatwo się zapętlić w jednej myśli.. Może na wyrost, bo grunt, że warsztat rośnie, póki co, nie ? ;)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Mam fetysz do mechów. Konkretnego stylu mechów aby być precyzyjnym. Jakoś taki styl mi sie wyrobił.

Napisano

Jak się zastanowić to nic w tym złego, a patrząc po niektórych mistrzach to nawet można nową kulturę w ten sposób tworzyć.

Napisano

zrób sam sobie na złość i porób celowo coś niemechowego, bo ci sie maniery powyrabiają i potem WSZYSTKO bedziesz takie malował. Jak bardzo lubisz te mechy, to wtykaj je na ilustracje, ale niech na ilustracji np znajdują sie uciekajacy przed nimi ludzie, zwierzęta, ładnie oswietlone owoce i draperie. tylko w ten sposób mozna się nauczyc czegos xd

Napisano
  • Autor

Coś pomyśle. Aktualnie też chciałem zużyć stare szkice których nie miałem czasu ani zdolności by zrobić z nich coś dobrego. Mało mam większych prac z jakąś rzeczywiście bardziej rozbudowaną kompozycją, głównie z braku czasu. Ale teraz dużo wolnego to posiedzę dłużej. Mam nadzieje.

Napisano

to ostatnie sprawia bardzo fajne wrazenie, ale nie ma przestrzeni ;c

Napisano

hmm, koncept ciekawy ale imho kompozycja mogła być troszkę lepsza. Ciężko jest wyczuć skalę tej 'maszkary'. Można kierować się dyndającymi truposzami ale dalej to się trochę słabo czyta.

Napisano
  • Autor

No troche mi perspektywa się posypała przyznaję. No cóż, trza bedzie nad tym posiedzieć trochę więcej.

Napisano

Ogólnie pomysły na prace masz całkiem ciekawe i w fajnym klimacie, ale samo wykonanie już stoi na gorszym poziomie. Boli to szczególnie, kiedy praca naprawdę ma potencjał - np. ta ostatnia :) Czekamy na kolejne :)

Napisano

to ostatnie gdyby bylo namalowane olejami moglbys opylic za nielichą kasiure ;ddd

Napisano
  • Autor

Mały update. Narazie robie przerwe puki nie kupie nowego tabletu bo stary już jest w stanie agonalnym, a przyznam, wysokiej klasy to on nie był :P.

Coś małego i prostego.

ETMDSXP.jpg

i szybkie szkice

OuXiMlP.jpg

Edytowane przez Kastantus

Napisano

wyobraźnie masz całkiem spoko, podoba mi się styl i pomysły, mała rada: jeśli używasz custom brusha np do trway czy czegokolwiek takiego, to zawsze go nieco podmaluj własnym śladem, detal po custom brushu zostanie ale nie będzie az tak oczywisty... ;-) (jak choćby w ostatniej pracy),

ciskaj ciskaj, bo super to idzie :D

Napisano

Robisz wszędzie cienkie, kłujące zakonczenia itd. są fajne, ale trzeba z nimi zachowywac rownowage. porob sobie troche studiów anatomicznych zwierząt, wzbogacisz sobie biblioteke szejpuf

Napisano

Proponowalbym Ci zassac taki fajny programik do modeli 3d DAZ, mozesz z niego czerpac baze do pozniejszych modeli, bez jako takiej blednej anatomii anatomii jak w powyzszej pracy;)

Napisano

wiesz, tak sobie mysle, ze te prace twoje z jednej strony - nie uczą cie za wiele, bo tak mocno siedzisz w comfort zonie, ze nie ma szans, zebys czegos nowego sie nauczyl, a Z DRUGIEJ STRONY gdybyś to zaczął malować olejami na jakimś ładnym formacie to za fajne sumki byś mógł to opylać po ebayach. takie do powieszenia na ścianie w sam raz te obrachy c:

Napisano
  • Autor

Taa, żebym ja miał cierpliwość do farb. Żebym ja w ogóle miał farby... Tak se rysuje dla hobby bo mnie jakoś ciągnie strasznie i jak siedze po 8+ godzin dziennie na kompie to i tak prędzej czy później tego photoshopa włączę.

Mooże se kupie jakieś farby, kiedyś chciałem i jakoś mi przeszło.

Napisano

25 zl oleje + plyta pilsniowa z jakichs odpadow w tartaku jak sie postarasz to za darmoszke. patrzac na detale w twoich pracach to masz duzo wiecj cierpliwosci niz ja, a zresztą. tu chodzi o hajs xd. twoje ilustracje jako digitale nie zaszumią ale w olejach taka stylistyka by sie mogla sprzedac, tak mi sie wydaje

Napisano

przydałoby sie wiecej w twoich prackach malarskości. robisz wszystko bardzo sztywno i sterylnie. spróbuj czasem uprościc bryły, pobawić sie pędzlami

taki moj over, ale tu jest tylko troche widac o co mi chodzi

1014919_340576599460329_8880448219914667059_o.jpg