keajra Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 No bryla i lajknes juz jest, teraz detale. Bo mam nadzieje ze ten co teraz jest bedzie poprawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 (edytowane) Jakub rozumiem, miewam podobnie ale nie ze wzgledu na przesiadywanie i prace na kompie a moja stala robote, ktora wymusza na mnie bardzo rozregulowany tryb zycia. Wysypianie sie to bardzo wazna rzecz nawet za cene swojego ulubionego zajecia. Warto zorganizowac sobie tak czas, zeby na wszystko Ci starczalo bo zaraz moze byc tak jak to Boris podsumowal a wtedy naprawde nie bedzie co zbierac :D. A gdzie pracujesz jesli mozna spytac, cos dorywczego? Profil kobiety jest malo atrakcyjny posiedzialbym jeszcze przy tym. Z rpzodu wyglada elegancko moze nad profilem jeszcze posiedzisz. Detal na skorze masz umieszczony na warstwie? malo atrakcyjny moze za mocno powiedziane...w zestawieniu z frontalnym widokiem ale rozumiem, ze pracujesz z referek wiec jest to czyms uzasadnione. Edytowane 17 Październik 2016 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 Nie, mam stala prace, o 8 wychodze o 18 wracam. Plus taki, że jest tutaj na tyle luzno, ze siedze sobie caly dzien na polycount i ogladam tutoriale :P W dodatku odpisuje na forum tutaj. Jednak wciaz zabiera mi za duzo czasu, bo z tabletem przyjsc nie moge i porzezbic. Jesli chodzi o aktorke, to ciezko mi znalezc refke jej profilu w miare na czasie, pozostaje mi tylko screenshot z trailera z ktora uzywam. Musze przyznać, że trzyma się całkiem nieźle jak na swój wiek, ale to może zasługa tego, że jest chuda strasznie. Tutaj inny screen. Przyznam, ze nie nazwałbym niczego co tam dodałem detalem jeszcze, bo z tym będzie dużo więcej pracy. Przy podobiznach zawsze staram się najpierw mieć bardzo dobrą baze zanim zaczne dodawać tłuszcz, zmarszczki, niedoskonałości czy nierówności czaszki. Tak jak wspomniałeś i jak widać na screenie wyżej, u niej ogromną role będzie odgrywać detal dookoła oka, reszta jest strasznie minimalna. Ten szum nie jest na warstwie, jak wejdziesz w Surface, dodasz jakiś Noise to on automatycznie sie pojawia na meshu i mozna go wyłączyć. Dopiero gdy klikniesz Apply to Mesh to będzie wkomponowany w model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 tak tak co do szumu wiem, ze tak jest. Ja tez bym se zabral tablet i kompa do pracy gdyby sie dalo ale tak samo jak Ty nie moge. Po godzinach staram sie siedziec i nawalac ile wlezie ale czesciej ogladam tutoriale i prace innych niz sam cos robie. Gdybym jeszcze tak bardzo nie lubil czytac ksiazki jak lubie to czasu na 3d mialbym od czorta. Mhmm charakter postaci uchwyciles bardzo dobrze z przodu, ja jednak popracowalbym jeszcze nad profilem, mam straszna slabosc do profili. Z ucha jestes zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 Rzuce okiem na ten profil jeszcze dzisiaj :) Niee, ucho klapa jeszcze, musze dopracowac, celowalem mniej wiecej w ksztalt i polozenie aby bylo poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 (edytowane) Zaczalem powoli dodawac lekkie roznice, ktore widze na zdjeciach. Troche zmienilem proporcje i trzymam sie z dala od oczu, ale przyjdzie czas na nie. Edit: Rano ogarnalem, ze szczeka za meska ;) Edit2: Szczeka poprawiona, od razu milej dla oka. Edytowane 19 Październik 2016 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 20 Październik 2016 Share Napisano 20 Październik 2016 Progress jest ogromny więc chociaż podczas tych 5h możesz spać spokojnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 21 Październik 2016 Autor Share Napisano 21 Październik 2016 (edytowane) Heh, dzieki wielke :) Kolejny update, zabawa z oczami i ustami przede mna, a na weekendzie mam nadzieje skonczyc calosc. Edytowane 21 Październik 2016 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 24 Październik 2016 Autor Share Napisano 24 Październik 2016 (edytowane) Ubranko jeszcze skoncze, dodam jakies brwi i chyba tak juz zostawie, akurat na premiere filmu skoncze :P Jeszcze wiele gor i rzek do poziomu gigantow, ale cos zawsze do przodu ;d Edit: profil zjebany, trzeba poprawic :D Edytowane 24 Październik 2016 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 glowa wyrabana w kosmos ale szkoda, ze nie bedzie tekstur. Wedlug mnie zwykly render w stylu Phelpsa to troche za malo. Model jest wart duzo wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 Cos jeszcze drazni w profilu ale anfas mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 cisnij ja jeszcze, jestes w polowie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 Profil jest zły. Znalazłem na szybko fajne refki z profila i naniosłem ich obrys na Twój model. http://imgur.com/a/LhTwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 24 Październik 2016 Autor Share Napisano 24 Październik 2016 super, dzieki za rady Panowie, wlasnie mialam siadac do tego wiec overpaint sie przyda :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 26 Październik 2016 Autor Share Napisano 26 Październik 2016 Mam nadzieje, że to ostatni WIP już przed finalną wersja HP. Poprawilem świnski profil, a przy cala reszte aby bardziej dopasowac likeness. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Przyznam, że świetnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keajra Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Bryla, lajknes oraz detal na poziomie srednim jest super - jednak mikro detal juz daloby sie lepiej zrobic - na razie w wiekszosci wyglada jak proceduralny noise z roznymi wariacjami. Ale tak czy siak ogolnie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 2 Listopad 2016 Autor Share Napisano 2 Listopad 2016 Zrobilem juz "finalne" rendery, na Artstation jest tego wiecej :) @genitalius Stwierdzilem, ze skoro uzylem bazy, ktora miala juz uvki, to mozna dorzucic kilka godzin i dorobic kolor. Zaczalem dzis, chcialem jak najdalej dotrzec uzywac tylko Fill Layerow + Chmur w Painterze, reszte juz bede musial recznie. Pierwszy raz robie tekstury bez pomocy zdjec, takze powinno byc ciekawie :P Na ten moment sam diffuse + disp, nic wiecej. Spec i reszta dojdzie po kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 super, jeszcze pare passow, szczypta ,,alchemii'' i powinno wyjsc zjawiskowo. Moze malenkie wloski na powierzchni twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 2 Listopad 2016 Autor Share Napisano 2 Listopad 2016 Ta planuje, musze tylko sprawdzic jak najlepiej zrobic ten peach fuzz(chyba tak sie nazywa), ogolnie widze juz, ze musze troche rozjasnic w tym momencie skore :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 Fajnie ci to idzie :) Jedziesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 3 Listopad 2016 Autor Share Napisano 3 Listopad 2016 Dzięki Panowie :) @Boris Jakos mi wygodniej i mniej skomplikowanie w fastsss2 Vraya :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 7 Listopad 2016 Autor Share Napisano 7 Listopad 2016 DAwno nic nie wrzucilem, ale nie ma sie czym chwalic, przegrywam walke ze speckiem i diffusem. Musze odpoczac od niej wizualnie, czas cos porzebic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 11 Listopad 2016 Autor Share Napisano 11 Listopad 2016 (edytowane) Zaczalem sobie rzezbic laske w miedzyczasie :)) Na koniec planuje zrobic z niej azjatke i ubrac w regularne ciuchy, chce Marvelousem troche sie pobawic. REFKA Aaa, 3 lata temu zaczalem zabawe w 3D i akurat dostalem swoja pierwsze robote stala, bede cisnal modele w www.3d4medical.com Edytowane 11 Listopad 2016 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 11 Listopad 2016 Share Napisano 11 Listopad 2016 Gratulacje. Liczę że podzielisz się z nami nabytą w trakcie pracy wiedzą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 12 Listopad 2016 Autor Share Napisano 12 Listopad 2016 Lamie symetrie i bawie sie w "subtelność" :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 13 Listopad 2016 Autor Share Napisano 13 Listopad 2016 Powoli powstaje dalej :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 widac jak bardzo lubisz trzaskac te glowki jak z automatu. Pikna ta babeczka. Fajnie nawet slad po pedzlu zostal na jednej z powiek jesli dobrze widze. Ciekawe jak z cialem pojdzie, napewno bedzie wiekszym wyzwaniem niz glowy, na ktore masz poprostu patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 Co to za obrzęk na biodrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 14 Listopad 2016 Autor Share Napisano 14 Listopad 2016 @Genitalius Zostal pewnie slad, bo na szybko ja tam wrzucilem, musze poprawic na pewno tak jak i uszy :)) A fakt, glowy uwielbiam robic, ale niestety to mi pracy nie da ;) Pomysl jest taki, aby dopracowac jeszcze to cialo i ubrac w cos ze strony https://www.demobaza.com/ Teoretycznie juz by sie nadawalo, ale te nogi jeszcze mi sie pasuja i musze je poprawic. Zeby nie bylo, ta chinka jest na tym ciele, po prostu wczoraj glowe zrobilem, a update ciala jest z Soboty :P @Ania Chodzilo Ci o odstajace kosci czy co ? :)) REFKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 co do ciala nie wypowiadam sie widac zreszta, z enapewno nie jest skonczone. A fajnie to mazniecie akurat na powiece wyglada no ale rozumiem, ze tak nie moze zostac, ja jestem przyzwyczajony do pozostawiania sladu pedzla na modelu. No ale Ty niezwykles raczej tego robic. Ze tak sie spytam, mozesz pokazac siatke? :D Jestem ciekaw jak sie uklada w okolicach oczu i ust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 14 Listopad 2016 Autor Share Napisano 14 Listopad 2016 Kurcze, akurat na ten brzuch to chcialem juz przybic pieczatke, ze skoczone :) Smialo mozesz cos doradzic co nie pasuje. Wiesz co, nie mam siatki jeszcze, ja to zaczynam z bardzo prymitwnego modelu, jak jestem zachwycony to robie retopo + reproject i wtedy lamie symetrie itd. (na brzuchu mnie nie obchodzi, bo siatka i tak moze byc symetryczna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 mhmm, z podobnych base meshow kiedys rzezbilem, chyba od Scotta Eatona mialem. Teraz raczej wszystko z zsphere cisne. Dzieki za siatki. Pracuj dalej fajne glowki mysle, ze jestes w scislej czolowce forumowych wymiataczy jesli chodzi o wspomniana dyscypline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 Tak to o tą kość chodziło, na refce wygląda miękksze/szersze i nie aż tak wystające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 15 Listopad 2016 Autor Share Napisano 15 Listopad 2016 @Genitalius Dzieki za mile slowa, duzo konsultuje na FB z Domim i Seba, takze fachowa pomoc :) I racja, to jest Scotta Eatona basemesh @Ania Dzieki, zwroce uwage na to! Tak to sie prezentuje na ten moment w calosci, gdzies mogla byc dziwne ksztalty, bo pozowalem na szybko. Na pewno na pierwszy rzut musze dopracowac nogi, bo mi sie nie podobaja w tym momencie, gorna czesc klatki i moje ulubione - stopy + dlonie(bleh). Planuje ubrac to na pewno https://www.demobaza.com/leggings-unity i do tego jakas dziwna kurtke z ich zestawu. I cycek moze troche wiekszy, a co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 17 Listopad 2016 Autor Share Napisano 17 Listopad 2016 Maly update bo czasu brak, porzucilem wyglad wychodzonej laski, nie pasowal do ladnej twarzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 19 Listopad 2016 Autor Share Napisano 19 Listopad 2016 Mialem juz ubierac, ale MD nie dziala, musze ogarnac jutro, ale zabilem czasu troche :) Chinka po operacjach kilku, zdecydowanie musialbym posiedziec dluzej nad nia i zebrac jakies konkretne refki, a nie mieszac z kilku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 20 Listopad 2016 Share Napisano 20 Listopad 2016 Chineczka fajniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 13 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2016 Zaczalem kolejna glowe, do postaci calej :)) Nie robie likenessu, ale bazuje sie na Dafoe, bo jest creepy ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 13 Grudzień 2016 Share Napisano 13 Grudzień 2016 nie sadzisz, ze dosc kurczowo trzymasz sie symetrii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 13 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2016 Dzisiaj bede ja rozbijal :) Zawsze do jakiegos punktu trzymam symetrie, jak mam juz "baze", ktora lubie to wtedy zaczynam dzialac bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2016 Rozbilem symetrie ;d bede dodawal jeszcze taki secondary detal zanim mapy narzuce z porami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Grudzień 2016 Share Napisano 16 Grudzień 2016 Troche podobny do phelbsa teraz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Taki brzydki to chyba nie :P Szyje bede poprawial jak cialo zaczne dopasowywac :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 22 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2016 Jak zawsze bez pospiechu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Spoko spoko. CIęzko coś skrytykować dla tego tylko będe chwalił. Będziesz robił włosy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 22 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2016 Dzieki :) Co do wlosow to nie wiem jeszcze. Wszystko sie okaze na koniec projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 29 Grudzień 2016 Share Napisano 29 Grudzień 2016 Nie pochwaliłeś się jeszcze artykułem i darmowym modelm w 3d world magazine :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 (edytowane) Pochwalilem, w temacie z Phelpsem, tylko 2 dni temu, bo na swietach w Polsce bylem ;) Kolejna odskocznia w trakcie, mozliwe spotkanie z Arnoldem ;d Edytowane 7 Styczeń 2017 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 10 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2017 lekki update, pozy na szybko, testuje aby wybrac najprzyjemniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez JackTheRippy,
elegancko
Rekomendacja dodana przez KLICEK
2 reakcje
Pokaż odpowiedź