Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przedstawiam jeden z naszych ostatnich projektów nad którym pracowaliśmy wspólnie w ArsThanea dla Beouygues Telecom 4G service. We współpracy z agencją DDB Paris połączylismy 3D z fotografią, czym zajęli się Karol Klonowski oraz Marcin Kowalski, nad wszystkim czuwał Piotr Jaworowski.

Tło jest również zasługą chłopaków z 2D którzy wykonali kawał dobrej roboty.

Jeśli chodzi o część 3D - Artur Szymczak zajął się modelowaniem całej zbroi, bazując na koncepcie stworzonym przez Mikołaja Piszczako. Ja pracowałem nad teksturowaniem, oświetlaniem i renderingiem.

Co do samego procesu tworzenia od strony 3D, Artur do modelowania posłużył się XSi'em , ja bazowe tekstury nałożyłem w Mudboxie , natomiast detalem i innymi mapami niż Diffuse zająłem się w Photoshopie.

Client: Bouygues Telecom

Agency: DDB Paris

Production Studio: Ars Thanea

Executive Creative Director: Peter Jaworowski

Production Director: Marcin Molski

Concept Artist: Mikolaj Piszczako

3D Artists: Piotr Nowacki, Artur Szymczak

Digital Artists: Karol Klonowski, Marcin Kowalski

Producer: Joanna Bak

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

Proces:

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mogłeś dodac mu odznakę i powiedzieć, że to detektyw jak połowa osób biorących w udział w konkursie "Future Detective", świetna praca bardzo mi przypasowała.

Napisano
Mogłeś dodac mu odznakę i powiedzieć, że to detektyw jak połowa osób biorących w udział w konkursie "Future Detective", świetna praca bardzo mi przypasowała.

ej biolo_idioto zal sciska? trzeba bylo wziac udzial w konkursie a nie .....

swietna praca 5*!

Edytowane przez CzAk1

Napisano

Wsio super - oprocz jednej rzeczy - laczenie zdjecia z modelem kasku troche widac ze to sklejka. Ale i tak super :)

Napisano

Fantastyczna praca , szkoda ze w takiej rozdzielczości i w pion bo się na ekran nie da wrzucić jako tło :)

Napisano

Na jakiej zasadzie są robione dziurki na śrubeczki bo z wire frame to one nie wynikają sculpt?

Napisano
  • Autor
Na jakiej zasadzie są robione dziurki na śrubeczki bo z wire frame to one nie wynikają sculpt?

Tak zwane floating geometry, czy jakos tak :D Zatem ta geometria unosi się lekko nad właściwą oraz nie rzuca cienia, ustawiona pod kamerę. Pewnie osobom od low-poly ta definicja będzie bliższa. Postanowiliśmy wykorzystać ją i tutaj, biorąc pod uwagę fakt, ze będzie to statyczny obrazek. Mam nadzieje, ze pomogłem : )

Fantastyczna praca , szkoda ze w takiej rozdzielczości i w pion bo się na ekran nie da wrzucić jako tło :)

No niestety , tylko pion : )

Dziekuję w imieniu teamu za miłe słowa : )

Napisano
Tak zwane floating geometry, czy jakos tak :D Zatem ta geometria unosi się lekko nad właściwą oraz nie rzuca cienia, ustawiona pod kamerę. Pewnie osobom od low-poly ta definicja będzie bliższa. Postanowiliśmy wykorzystać ją i tutaj, biorąc pod uwagę fakt, ze będzie to statyczny obrazek. Mam nadzieje, ze pomogłem : )

no ja robie w game arcie więc Znane :D ale nie sądziłem żę na renderze wireframe to będzie :D

Napisano

Praca świetna, a DDB to dobry klienta. Ale...coś takiego dla Telecomu 4G? :D Ciekawa koncepcja... ;)

Napisano
  • Autor
Bardzo ładne tylko szkoda że tak mało, będzie wersja całej twarzy?

Niestety tylko tyle : (

Napisano
ej biolo_idioto zal sciska? trzeba bylo wziac udzial w konkursie a nie .....

swietna praca 5*!

Żal? Nie! gratuluję koledze świetnej pracy, a to, że część teraz oburzonych osób nie zrozumiała tematu konkursu cóż..

najwidoczniej jesteś jednym z nich. A następnym razem, zastanów się dwie minuty, bo znowu Cię będzie ktoś musiał poprawiać jak uczniaka.

Napisano
  • Autor
tylko ten ucięty w połowie portret mnie nie przekonuje.

No niestety, tak chciał klient : (

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.