Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zachęcam do obejrzenia materiałów (w tym 2 teaserów) nadchodzącego serialu spod znaku Star Wars - Star Wars Rebels. Akcja dziać się będzie pomiędzy epizodem III i IV i opowiadać o początkach rebelii.

Przyznam, że wygląda to bardzo ciekawie (bardzo ładna stylizacja), świeżo i bez zadęcia jak w ostatnich 3 filmach. Klimatem przypomina mi czasy kiedy Star Wars były przede wszystkim świetną rozrywką kina Nowej Przygody (kiedy nikt nie miał za złe Hanowi, że po prostu pierwszy mógł usmażyć Greedo, a nie odwrotnie).

Co ciekawe, przy produkcji sięgano po wczesne wersje konceptów do świata Star Wars sporządzone przez świętej pamięci Ralph'a McQuarrie'go - ojca wizualnej strony sagi.

Poczekamy-zobaczymy, ale wygląda fajnie.

Informacje wstępne:

http://stopklatka.pl/-/67433978,szczegoly-star-wars-rebels-ujawnione

Teasery:

Postaci:

Koncepty:

http://www.youtube.com/watch?v=hTeffR5C3eI

Pozdrawiam

piotrek

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
już widzę po niedorozwiniętych gębach tych postaci, ze robili je ci z disneja

dokladnie, mam identyczne wrazenie ze to juz Disney pelna gemba, niestety.......

Napisano

Trochę Was to może zdziwić, ale ekipa jest w dużym procencie ludzi, którzy wcześniej robili Clone Wars.

Napisano
Trochę Was to może zdziwić, ale ekipa jest w dużym procencie ludzi, którzy wcześniej robili Clone Wars.

zgaduje, ze dołączył koleś pracujący przy Alladynie :)

star-wars-rebels-ezra.jpg

Napisano

Proszę nie obrażać Disneya.

Projekt wygląda jak robiony przez ludzi wziętych z łapanki. Słabe designy i w związku z tym marne modele, rendering niemal jak realtimowy. To chyba nie team b, ale team z robi.

Napisano
zgaduje, ze dołączył koleś pracujący przy Alladynie :)

Dokładnie to samo miałem powiedzieć, Luke 'Alladyn' Skywalker :)

brakuje jeszcze złotej lampy i Dżina.. chociaż nie, C3P0 może robić za złotą lampę :)

Napisano

Kurde, znowu ten kreskówkowy styl :| Miało to sens w tej krótkiej bajeczce na CN. Animacja/grafika 3D ma tyle możliwości a oni znowu wybrali tą samą. To już wolałbym wersje 2D gdzie wyglądało to znacznie lepiej a uroszczenia miały swoje uzasadnienie. No i jeszcze ta cukierkowość i główny bohater nastolat. Nie ma już nic po za Trylogią Thrawna w SW co by mnie przyciągnęło do tego uniwersum. Bo reszta to straszne badziewie niestety :( (do badziewia nie wliczam też komiksów)