Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Na stronie Chaos Group pojawił się oficjalny news dotyczący wsparcia exportera łączącego Vraya z Blenderem. Dotychczaowy developer - Andrey Izrantsev (bdancer) od kilku lat pracujący przy exporterze samodzielnie został zatrudniony przez Chaos Group i obecnie rozwija go pod ich skrzydłami.

"We believe that the open source community plays a strategic role in the development of the computer graphics industry. Bringing our decade-long experience and innovation with the efforts of the open source community, we are devoting resources toward the development of V-Ray for Blender.

Andrey Izrantsev, the developer of V-Ray for Blender, has recently joined the Chaos Group team and he is working actively on the better integration of V-Ray and Blender. Blender artists and designers can now utilize the full set of features included in the V-Ray rendering system."

v-ray-for-blender-600x260-580x251.jpg

link: http://www.chaosgroup.com/en/2/vray_blender.html

Edytowane przez le_chu

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oj, oj... chyba wreszcie zacznę zakuwać Blenderka :) bo jeśli wyjdzie to nie ma co... kupuje :)

Modo + Blanderek z Vrayem i jestem w domu bez zbyt wielkich strat finansowych na jakie bym był narażony kupując molocha MAXa i jego jedno-rdzeniowy viewport :)

P.S.

Choć idealnym dla mnie rozwiązaniem było by Modo + vray :) no ale pomarzyć sobie można?

Edytowane przez Mortom

Napisano

Blender + zbrush + rhino + vray + nuke, i productviz w spoko cenie można robić:)

Napisano
  • Autor

Blender + Vray + PS / Gimp dla ortodoxów i można uprawiac wizki od 499 usd :)

Napisano

wharp - o tym nie wiedziałem :) Dzięki za info :D

Pamiętam jak kiedyś była o tym mowa ale myślałem, że umarło to śmiercią naturalną. Miło by było mieć render który nie wymaga tyle tweakowania. No i nie czarujmy się vray jest szybszy od natywnego Modowego :)

Napisano

sam się zastanawiam nad przesiadką na modo, brakuje mi jeszcze lepszego połączenia z realflow i krakatoy - tego się pewnie nie doczekam :/

Napisano

poczytałem i zaskoczyła mnie pozytywnie wzmianka o VRayHairMtl dla włosów i futra. Widział ktoś obrazek z zastosowaniem tego shadera na blenderowych włosach i futrze?

Napisano
Taki wątek, a Kramona nie ma;)

A to nie dlatego że został drugim wykopanym userem max3d?