Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładne wizki i projekt też mi się podoba. Tylko ostatniej miałbym do zarzucenia, że na dole wszystko się zlewa w białą plamę. Może jakiś dirt by się tam przydał albo inne świecenie. Mam takie pytanie, widzę że w tym wnętrzu są takie strefy ciepłego sztucznego światła i zimnego z zewnątrz. Czy to jest efekt wyłącznie renderu, czy podmalowywałeś to w PS?

Napisano

Bardzo ladna wizka, i pod wzgledem koncepcyjnym i pod technicznym. Jedynie AA miejscami siadlo i czasami nie wiem czy miejscami nie przesadziles z kontrastem w postpro. Ale oglonie bardzo mi sie podoba, moglbym w takim mieszkac ;)

Napisano

Mulholland staram się by światło z zewnątrz było chłodne, a używając odpowiedniej temperatury IESów wewnętrz było ciepło. Lekko w PS wzmocnione. Dzięki za miłe słowo.

siwy dzięki:) Brakło mi czasu żeby się poznęcać nad widokiem, ale może w wolnej chwili spróbuje kiedyś to dopieścić.

Pawelkos dzięki. Zamiar był taki by nie były to "czyściochy" lecz lekko przykręcone kolorystycznie obrazki. To, że mógłbyś mieszkać w takim wnętrzu - najlepszy komplement :) Dzieki.

Napisano

Coraz lepiej sobie poczynasz ;) Gratulacje :P

Ale za postawienie kultowego Gibsona Les Paul na podłodze i Marshalla na szafce.... należy się lanie :P

Pozdrawiam ;)

Napisano

Wszystko ładnie pieknie. Ale jako laik nie patrząc na technikę renderingu bo się na tym nie znam za bardzo... Kilka słów krytyki o aspektach, które powodują że aż zeza dostaję patrząc na niektóre ujęcia :-)

Ostatnie ujęcie: biel narzuty łóżka zlewa się z resztą potwornie nienaturalnie

Przedostatnie ujęcie: Kanapa wygląda jak dodana w dość nieudany sposób w post pro. Biurko po prawej też fruwa jak w kosmosie.

Poprzednie ujęcie: Płaskość oświetlenia znów zabija. Korekcja perspektywy i brak (nie wiem jak to nazwać) - choć minimalnego AO powoduję, że szafki kuchenne wyglądają jak doklejone z innego renderu.

I jeszcze: Sampling na materiałach błyszczących w kuchni bym podbił.

I jeszcze2: Grafitowy fornir na zdjęciach mega mega rozciągnięty.

Bez urazy ale jako totalny "nie znawca" chciałem przedstawić swoją opinię o odbiorze tej scenerii. Sam nigdy lepszej nie zrobiłem i długo nie zrobię :-)

Napisano

peter_muler i GramiYoe dzięki :)

MormoN true detective'a chyba za dużo ;))) Jestem architekciną i skupiam się na projekcie i ogólnym wrażeniu. Wystarczy lepszy monitor i moim skromnym zdaniem wszystko jest ok. Te kontrasty były podbijane w PS, a duża liość świateł na antresoli, może powodować brak konkretnego cienia.

Gość bilbolink
Napisano

Bardzo ładnie mi się podoba, ewentualnie bym zmienił sufit na inny kolor. Trochę ciemno i ponuro. Ale poza tym trafione w mój gust.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności