arturprx2 Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 (edytowane) Na przełomie roku rozpocząłem prace nad serią renderów dla Tubądzin Management Group. Wizki posłużyły jako baza konfiguratora płytek ceramicznych. Totem multimedialny jest 42-calowym monitorem dotykowych, na którym klienci salonów są w stanie bardzo sprawnie przejrzeć kolekcje. Od stycznia do końca marca powstało 1488 renderów finalnych. Renderowane w 5000x2500px. Soft: 3dmax i vray. Postprodukcji brak. Poniżej wygląd aplikacji, totem w salonie oraz kilka przykładowych renderów. Na stronie kilka panoram do podglądu: http://inshapestudio.pl/portfolio/totem-multimedialny/ Edytowane 21 Lipiec 2014 przez arturprx2
jacekszy0 Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Wygląda bardzo fajnie. 1.5k renderów wow chyba nieźle seryjnie to szło :P skąd taka ilość? Każda łazienka w dowolnej konfiguracji płytek? Z ciekawości muszę dopytać: czy tekstury użyte do renderów to te same co na stronie tubądzina?
arturprx2 Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Napisano 14 Lipiec 2014 W zasadzie niewiele mogłem zautomatyzować, jedynie backburner był zapchany przez 3 miesiące non stop. Textury otrzymałem w takiej formie jak na stronie tylko w większych rozdzielczościach. Sporo czasu pochłonęło malowanie dodatkowych map. Tu jedna z bardziej hardkorowych:
jacekszy0 Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 To już wiem czemu jak kiedyś sobie testowałem te teksturki to u mnie tak brzydko wyglądały :) bo nie malowałem tylu map co Ty :P wyszły niektóre te płytki bardzo fajnie.
pionix Napisano 15 Lipiec 2014 Napisano 15 Lipiec 2014 Bardzo interesująco to wyszło. Gratuluję ogarnięcia takiej ilości wersji :)
NEBULA-Grafika Napisano 16 Lipiec 2014 Napisano 16 Lipiec 2014 Kawał porządnej roboty. Na pewno było to zadanie skomplikowane również od strony logistycznej. Gratulacje świetnie to wszystko wygląda.
Loki Napisano 17 Lipiec 2014 Napisano 17 Lipiec 2014 Świetna rzecz - zwłaszcza biorąc pod uwagę skalę projektu. Teraz czekam aż Tubądzin odkupi od Ciebie te tekstury i udostępni na stronie :) To co teraz dają jako tekstury, woła o pomstę do nieba, i zdecydowanie nie zachęca do promowania ich płytek przez architektów.
kozioo Napisano 17 Lipiec 2014 Napisano 17 Lipiec 2014 Ogrom roboty :) Wszystko ogarniałeś sam, czy zleciłeś na zewnątrz malowanie tekstur, lub cokolwiek innego?
arturprx2 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Napisano 17 Lipiec 2014 (edytowane) Dzięki za fronta ;) Słusznie zauważyłeś Loki, szału nie ma z samym diffusem w tak niskiej rozdzielczości. Zobaczymy co czas pokaże. Kozioo, roboty faktycznie było do bólu i niestety sam z tym walczyłem. Edit: wrzuciłem na stronę kilka panoram po podglądu http://inshapestudio.pl/portfolio/totem-multimedialny/ Edytowane 21 Lipiec 2014 przez arturprx2
Rekomendowane odpowiedzi