Napisano 14 Lipiec 201410 l Witam, ostatnio w wolnych chwilach dłubałem wnętrze. Nie mam jeszcze żadnego w portfolio więc chciałem się z tym zmierzyć. Nie chciałem przesadzać z efektami w szopie, miało to być naturalne lekko podrasowane "zdjęcie". Soft 3dsmax, vray, photoszop. Jak wyszło oceńcie sami, licze na komentarze z wytykaniem błędów bo za dużo nie robię takich wizek wiec pewnie nie widzę niektórych rzeczy :) Edytowane 15 Lipiec 201410 l przez maciek.m
Napisano 14 Lipiec 201410 l Bardzo fajny detal i kapitalny shader płytek w łazience ;) Na trzecim renderze wylazła chyba irradiance mapa. Min rate możesz obniżyć, będzie czyściej na dużych płaskich powierzchniach. Jest klimat, git ;]
Napisano 15 Lipiec 201410 l Wszystko wygląda bardzo fajnie. Sufit na trzecim faktycznie trochę "poplamiony" ale ja za pierwszym razem nie zwróciłem na to uwagi. Jedyna rzecz na pewno do poprawienia to schody. Za wysokie i za płytkie stopnie (teraz to bardziej "drabina"), dlaczego poręcz taka krótka no i brak poręczy od strony pomieszczenia, na 100% wcześniej czy później spowodowałby "ciężki uraz" któregoś z mieszkańców. No i komunikacja położona bezpośrednio nad blatem roboczym kuchni, w mojej subiektywnej ocenie jest mało "higieniczna".
Napisano 15 Lipiec 201410 l Schody rzeczywiście posiadają zbyt płytkie stopnie i budzą strach aby z nich skorzystać. Ogólnie projekt jest bardzo ładny, czysty i przyjemny w odbiorze. Szczególnie podoba mi się część do pracy, i projekt szaf w tym miejscu. Oryginalny akcent w postaci żarówek wiszących na przewodach, pasują do muru, dodają klimatu.
Napisano 15 Lipiec 201410 l Faktycznie płytki ryją beret :) Ogólnie łazienka wyszła najlepiej moim zdaniem, bardzo ładnie układają się refleksy i światło. Ale oczywiście cała reszta też trzyma poziom.
Napisano 15 Lipiec 201410 l Autor @arturprx2 a ten Min rate to do ilu obnizyc zeby bylo dobrze, bo szczeze powiem ze nie zmienialem tego nigdy. @Dynamico faktycznie schody niebezpieczne, ale robilem to ze zdjec i rysunkow juz istniejacego wnetrza wiec takie one sa w zeczywistosci. Moglem je zmienic, ale chcialem odwzorowac tak jak to na zdjeciach jest. @2013, kozioo dzieki, milo ze sie podoba, co do lazienki to mam jeszcze jedno ujecie przygotowane moze je zapuszcze i wzuce jak tak sie podoba ta lazienka :)
Napisano 15 Lipiec 201410 l Jak dla mnie praca bardzo fajna. zgadzam się z przedmówcami że łazienka wyszła najlepiej. Chciałem sie tylko dopytać jak otwiera się szafka nad czajnikiem. Tam chyba jakiś zgrzyt funkcjonalny się zrobił;)
Napisano 15 Lipiec 201410 l Autor @voyas bo widzisz ona ma taki specjalny system ze drzwiczki otwieraja sie do konca :P @arturprx2 ustawilem na -6 ten ostatni render i plamki znikly wielkie dzieki. Dorzucilem w 1 poscie drugie ujecie lazienki.
Napisano 16 Lipiec 201410 l Bardzo ładne światło i shadery. Jedyna rzecz, którą bym dopracował to materiał cegły. Neb
Napisano 16 Lipiec 201410 l Bardzo mi się podoba. Najbardziej fotorealistycznie wyszła łazienka, ale reszta też jest świetna. Gratulacje.
Napisano 16 Lipiec 201410 l Autor @arturprx2 widzisz jak zgadłem :) a co do płytek to nie wiem, na cgtextures i innych nic mi sie nie podobalo wiec jakies w google znalazlem poprawilem i wstawilem, ponizej wzucam spreparowane jpgi do dowolnego wykorzystania. @NEBULA-Grafika dzieki, jeśli tobie sie podoba to ja jestem usadysfakcjonowany :) a dispa bede cwiczyl. @mallow dzieki, śmiesznie z tą łazienką bo robiłem ją na końcu. najpierw wogole mialem jej nie dawac, a tu patrz najlepsza sie okazala :) http://s30.postimg.org/53vbjtbb5/2384725d_d734_4c1e_9bf7_3daf43c29bfe.jpg http://s18.postimg.org/esoy3zpnt/2384725d_d734_4c1e_9bf7_3daf43c29bfe1.jpg http://s29.postimg.org/9btbk37uf/2384725d_d734_4c1e_9bf7_3daf43c29bfe2.jpg